BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%Acțiuni de creștere: Skyworks Solutions, companie americană care produce semiconductori și sisteme de comunicații mobile

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Prețul acțiunilor Skyworks Solutions (SWKS.US) s-a dublat de când prețul a părăsit canalul de tranzacționare în 2018. Acțiunile erau ieftine la acea vreme iar profiturile prognozau creșteri mari datorită curentului 5G.

În timp ce unele dintre profituri se datorează creșterii afacerii, a existat o expansiune multiplă semnificativă. Pe atunci, acțiunile se tranzacționau la un PER anticipat absurd de scăzut de 9x și un PER forward (12 luni) de 14x. Totuși, având în vedere cât de scumpă a devenit piața în general și contextul favorabil Skyworks, este foarte posibil ca acesta să continue să depășească performanțele pieței largi în anii următori.

Creșterea conținutului 5G

Cel mai important factor pozitiv pentru Skyworks rămâne migrarea la 5G. Telefoanele inteligente 5G au conținut Skyworks semnificativ mai mare per dispozitiv, trecând de la 18 USD în medie pentru 4G la 25 USD pentru dispozitivele 5G.

Și nu doar din sectorul telefonului mobil Skyworks are oportunități de conținut 5G, ci și din partea infrastructurii, precum și a interconectivității.

De exemplu, mașinile care se conduc singure reprezintă o oportunitate de 50 USD pe mașină, aproximativ dublu față de un smartphone. Se estimează că 74% dintre mașini vor fi vândute cu conectivitate mobilă până în 2024. Și asta fără a lua în calcul gama largă de dispozitive IoT (The Internet of Things: este un concept care se referă la o interconectare digitală a obiectelor de zi cu zi cu internetul, de exemplu pentru automatizarea locuinței) care va necesita conectivitate WiFi sau 5G.

Evaluare

Toate acestea conduc la o creștere semnificativă a veniturilor și a profitului, iar piața se așteaptă ca acest lucru să continue pentru ceva timp. Pentru anul fiscal care se încheie în 2023, analiștii proiectează câștiguri de 13,04 USD pe acțiune, astfel încât PER pe 2 ani este de doar 13x. Mult mai ieftin decât media industriei. Skyworks încă se apreciază ca fiind o companie ciclică de semiconductori, chiar dacă piețele sale devin mai stabile și cantitatea de conținut pe dispozitiv este în creștere.

Sursa: SeekingAlpha

Privind creșterea istorică a veniturilor și a profitului brut, vedem de ce piața proiectează profituri mai mari pentru următorii doi ani, totuși este clar că o anumită ciclicitate persistă. De exemplu, veniturile și profitul brut au scăzut în 2020, dar creșterea s-a reluat rapid. Atât de mult încât prețul acțiunilor s-a dublat față de minimele din 2020.

Din punct de vedere istoric, cumpărarea de acțiuni în apropierea raportului preț/vânzări pe 10 ani a fost un bun punct de intrare. Având în vedere numeroasele curente favorabile, nu știm dacă prețul se va corecta din nou la acel nivel, așa că o strategie bună ar putea fi cumpărarea unei poziții inițiale la prețurile curente pentru a evita pierderea mișcării și dublarea sa în cazul în care acțiunile scad sub media preț / vânzări pe 10 ani.Scăderea ciclicității se observă în privința marjelor. În timpul ultimei recesiuni din 2020, marjele au scăzut cu mai puțin de jumătate față de recesiunea semnificativă din anii 2012-2013.Skyworks are o poziție de numerar netă pozitivă, prin urmare multiplii de evaluare bazați pe valoarea companiei sunt de fapt mai mici iar acțiunile se tranzacționează la multipli EV / EBITDA rezonabili.

CITESTE SI:  BRK Financial Group are un preț țintă de 21,22 lei pentru acțiunile BRD și recomandă Cumpărare

Achiziționarea afacerii „I&A” de la Silicon Labs

Indicatorii de mai sus se vor schimba în următoarea publicare a rezultatelor deoarece Skyworks a achiziționat după Q2 de la Silicon Labs unitatea Infrastructure & Automotive (“I&A”) pentru 2,75 miliarde USD prin plată directă. Această afacere ar trebui să genereze venituri suplimentare de aproximativ 375 de milioane de dolari, în baza raportărilor Silicon Lab. De asemenea, are peste 350 de angajați, inclusiv managementul superior al Silicon Labs, care se va alătura conducerii Skyworks.

Conducerea Skyworks a părut foarte optimistă cu privire la achiziție în timpul ultimei raportări de câștiguri, așteptându-se nu numai la sinergii de costuri ci și la sinergii de venituri prin aducerea unora dintre soluțiile Silicon Labs clienților existenți Skyworks. Având în vedere că firma își va publica rezultatele pe 4 noiembrie la încheierea sesiunii din SUA, va fi timpul să aflăm dacă aceste sinergii anticipate de executiv în prezentarea anterioară au avut succes.

Riscuri

Cel mai mare risc pe care îl vedem cu Skyworks este dependența sa de Apple (AAPL:US), și în special de iPhone, care este încă cea mai mare parte a afacerii. De exemplu, prețul acțiunilor a scăzut după lansarea iPhone 13, evenimentul a fost mai puțin impresionant decât se aștepta precum și când Apple a anunțat recent o reducere a țintei de vânzări datorită problemelor de aprovizionare.

Analiză tehnică

Skyworks (SWKS: SUA) a dezvoltat un proces de consolidare timp de 4 ani cu o zonă de rezistență clar definită în jurul nivelului de 115 USD pe acțiune. După spargerea ascendentă de la începutul anului 2020 cu boom-ul tehnologic 5G, prețul a corectat puternic din cauza impactului pandemiei cu peste 45%. Comportamentul său ulterior a fost determinat de cursa tehnologică finanțată parțial de lichiditatea semnificativă introdusă pe piețe de către băncile centrale (Fed) și principalele țări, mergând mână în mână cu comportamentul principalului său client, Apple (AAPL:US).

Sursa: xStation 5

În prezent, își menține prețul peste suportul de referință pe termen scurt la 160 de dolari, pe care ar trebui să-l mențină datorită „beta”-ului său indiferent de comportamentul Apple.

Concluzie

Deși acțiunile nu mai sunt chilipirul de când prețul a spart rezistența în 2018, ele sunt încă evaluate rezonabil și oferă o modalitate de a profita de următorul ciclu al infrastructurii 5G. Compania devine din ce în ce mai puțin ciclică pe măsură ce numărul de dispozitive și industrii se diversifică. Considerăm că acțiunile au un preț echitabil în prezent și o corecție puternică ar putea prezenta o oportunitate de cumpărare.

Analiza efectuata de casa de brokeraj XTB