BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Analiză Saxo Bank: Baie de sânge pentru acțiunile companiilor de tehnologie din SUA – ce va urma?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Nasdaq 100 a scăzut zilele trecute cu 5%, evoluție determinată de dinamica pieței de opțiuni, unde factorii de decizie de piață au creat probabil o buclă de feedback negativ. Pe termen mai lung, rămânem în continuare pozitivi în ceea ce privește acțiunile tech, întrucât narațiunea de revenire este intactă, susținută de rapoarte privind șomajul mai bune decât se aștepta, se arată intr-o analiză publicată de Saxo Bank.

Acum câteva zile, chiar înainte de deschiderea pieței de capital din SUA, am lansat o notă de cercetare – Piața de opțiuni provoacă mișcări uriașe în acțiunile de tehnologie din SUA – care avertiza în legătură cu o potențială sesiune de tranzacționare violentă a acțiunilor de tehnologie din SUA ceea ce, din păcate, s-a și întâmplat.

Cele trei sesiuni de tranzacționare care au condus la o baie de sânge au arătat un comportament neobișnuit în acțiunile Apple și Tesla și mai ales cu o zi înainte, miercurea trecută, acțiunile s-au prăbușit brusc în timp ce piața mai largă era în creștere.

Acest lucru este foarte neobișnuit pentru mega-acțiuni. Aceste dinamici ne-au făcut să fim mai siguri că ceva pândea sub pojghița creșterii Nasdaq 100. În timp ce sesiunea a fost dureroasă, rămânem pozitivi atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Cea mai probabilă cauză au fost buclele de feedback provenite din opțiuni. Tranzacționarea fără comisioane a opțiunilor pe acțiuni din SUA și un puternic sentiment bullish au făcut ca poziționarea opțiunilor să devină foarte subțire din partea call-urilor. Toate aceste opțiuni de long calls depind pe voința factorilor de decizie de piață, care sunt acum short pe aceste optiuni de tip call.

CITESTE SI:  JT Grup Oil anunță lansarea unei oferte publice de vânzare inițială a 10.000.000 acțiuni ordinare noi emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social

Conceptul tehnic în opțiuni numit gamma explică rata de schimbare în delta opțiunilor. Ceea ce s-a întâmplat probabil, zilele trecute, a fost că expunerea gamma atât de mare încât, atunci când prețurile au scăzut, delta tuturor opțiunilor de call deținute de investitorii cu amănuntul a scăzut rapid și factorii de decizie de piață și-au redus pozițiile de bază, creând o buclă de feedback negativă. Pe baza estimărilor acestei expuneri gamma și a curburii acestei poziții nete înseamnă că credem că motivele tehnice ale vânzării nu mai sunt prezente.

Suntem încă pozitivi în ceea ce privește acțiunile

Pe termen scurt și până la sfârșit de săptămână, va fi interesant să vedem dacă investitorii cu amănuntul din SUA pot avea puterea de a pune în mișcare o revenire. Noi rămânem pozitivi și constructivi în ceea ce privește acțiunile.

Rapoartele privind șomajul din SUA au arătat îmbunătățiri semnificative care au determinat Rezerva Federală din New York să își actualizeze Indicele Economic săptămânal, urmărind creșterea PIB-ului SUA în timp real.

Pentru săptămâna care s-a încheiat la 29 august, indicele estima creșterea PIB-ului SUA la -4,4% anual, o îmbunătățire semnificativă față de -11,5% anual la sfârșitul lunii aprilie.

Dacă rata de schimbare a acestui indice este pozitivă (adică creșterea PIB-ului negativ devine mai puțin negativă săptămână cu săptămână), șansa de revenire există, iar acțiunile vor continua să depășească obligațiunile. În timp ce incertitudinea macroeconomică este încă ridicată, sprijinul din partea fiscală este încă enorm, Franța anunțând suplimentar 100 miliarde de euro în stimulente, iar Coreea de Sud a anunțat cel mai mare program de stimulare din ultimele decenii.

Autor Peter Garnry Director strategie equity, Saxo Bank