BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


Bitcoin, cea mai populară cryptomonedă, a stabilit noi recorduri de creștere

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Prețul Bitcoin a depășit pragul de 48.000 de dolari pentru a doua oară în această săptămână, atingând un nou maxim istoric, după ce Bank of New York Mellon și Mastercard au anunțat noi măsuri de facilitare a accesului publicului la piața monedelor virtuale.

Mastercard a subliniat așa-zisele monede stabile, a căror valoare este adesea legată de valoarea unui alt activ, precum dolarul american. Mastercard a colaborat deja cu furnizori de carduri pentru criptomonede, cum ar fi Wirex și BitPay, dar a cerut convertirea monedelor digitale în varianta fiat înainte de procesarea plăților pentru tranzacțiile din rețeaua sa.

Bank of New York Mellon a declarat joi că va deține, transfera și emite Bitcoin și alte monede virtuale pentru clienții instituționali.

În plus, Mastercard „se implică activ” în discuții cu băncile centrale din întreaga lume cu privire la planurile acestora de a lansa noi monede digitale. Planurile Mastercard de a integra plățile în monede virtuale reprezintă un alt indicator al schimbărilor structurale importante care au loc la nivelul infrastructurii financiare. Platformele de plată existente acceptă soluții de plată în monede digitale, care se pliază mai bine economiei actuale, lipsită de frontiere și conectată la internet.

De asemenea, conform CFO-ului Twitter, compania evaluează modalități de gestionare a Bitcoin, inclusiv în scenariul în care angajații și vânzătorii vor solicita să fie plătiți în criptomonedă și dacă firma trebuie să dețină activul digital în bilanțul său.

Cu toate acestea, scepticii se tem că Bitcoin ar putea fi una dintre cele mai mari bule din istorie. Lipsa unor reglementări clare ale acestui sector trezește o atitudine reticentă din partea unora cu privire la potențialul instrumentului.

CITESTE SI:  Debutul sezonului de câștiguri pe Wall Street și tensiunile din Orientul Mijlociu au influențat negativ bursele globale

Serviciile de custodie reprezintă o parte esențială a sistemului financiar deoarece asigură păstrarea în siguranță a activelor financiare ale clienților. Multe firme au încercat să abordeze problematica legață de securitatea în cripto. Bitcoin și restul monedelor digitale nu sunt gestionate de o autoritate centrală, cum ar fi o bancă, ceea ce înseamnă că investitorii nu au unde să se îndrepte în cazul în care fondurile lor sunt pierdute sau furate.

Opinia autorităților de reglementate rămâne un factor de incertitudine pentru investitorii în cripto. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat că utilizarea necorespunzătoare a criptomonedelor este o problemă în creștere. Yellen și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la utilizarea criptomonedelor în finanțarea ilicită.

Analizând graficul observăm că prețul Bitcoin a revenit în zona maximelor atinse la început de săptămână de la 48.000 USD. Acesta este un nivel psihologic ceea ce presupune mai multă opoziție în calea mișcării de creștere a cumpărătorilor. Având în vedere raliul ascendent puternic, o respingere poate fi posibilă ca urmare a unei tendințe de marcare a profitului, zona de 42.000 USD fiind un nivel de suport.

Totuși, trebuie subliniat că această piață este extrem de volatilă și în ultima perioadă este sensibilă în ceea ce privește fluxurile de știri, motiv pentru care direcția de evoluție este dificil de intuit.