BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


Clinicile Dentare Dr. Leahu listează pe AeRO obligațiuni de 10 milioane de lei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Obligațiunile emise de Clinicile Dentare Dr. Leahu – rețea privată de stomatologie cu 12 unități în București, Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța – se tranzacționează începând de astăzi pe Sistemul Alternativ (AeRO) al Bursei de Valori București (BVB).

Listarea survine la cinci săptămâni după plasamentul privat încheiat anticipat prin care rețeaua de clinici dentare a atras 10 milioane de lei, la o dobândă de 7,5%, cea mai mică de până acum pentru obligațiuni similare listate pe piața AeRO.

Cu banii atrasi din acest plasament privat, compania intentioneaza sa se extindă peste hotare, fiind vizate pentru inceput tarile din Europa de Vest. Astfel, compania a identificat un potential de piață in Londra, precum si Irlanda. După spusele dl Leahu, o investitie intr-o clinică stomatologică in Marea Britanie se ridică la cel putin 600-800.ooo de lire sterline, cu aparatură de ultimă generație.

Încheiem anul 2019 extrem de dinamic, în urma deschiderii simultane a încă trei Clinici Dentare Dr. Leahu în 3 orașe diferite. Astfel, reușim să acoperim, de la Oradea la Constanța, și mai eficient nevoile pacienților noștri prin simplu fapt că am adus standardele noastre stomatologice mai aproape de ei, inclusiv în ce privește copiii și adolescenții. Nu ne oprim aici, ne propunem ca anul viitor să menținem dezvoltarea accelerată a companiei, în special prin deschiderea unei clinici în afara țării. Eforturile noastre se concentrează acum în jurul democratizării acestor servicii și a creării unei comunități cu care să construim viitorul stomatologiei.”, a declarat Ionuț Leahu, fondator și CEO al rețelei Clinicile Dentare Dr. Leahu.

Interesul crescut al investitorilor manifestat pentru emisiunea din luna octombrie confirmă și susține strategia de extindere a rețelei de clinici stomatologice. În cadrul plasamentului privat, la care au participat peste 60 de investitori, compania a oferit spre vânzare 100.000 de obligațiuni cu o valoare nominală de 100 de lei, cu o scadență de trei ani și dobândă plătibilă trimestrial.

Operațiunea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de intermediar și Consultant Autorizat.

CITESTE SI:  Rezultate 2023 DN AGRAR Group: Profitabilitate îmbunătățită în contextul creșterii organice a afacerii

Apreciem parteneriatul cu Clinicile Dentare Dr. Leahu și suntem onorați că putem fi parte a unei povești de succes pentru o companie antreprenorială autohtonă. Ne bucurăm că echipa și planurile companiei au primit încrederea investitorilor și ne dorim ca această emisiune să fie un exemplu bun pentru soluțiile pe care o afacere în creștere le poate găsi în piața de capital românească.”, a declarat Vlad Pintilie, director general adjunct BT Capital Partners.

Începând de astăzi, obligațiunile Clinicile Dentare Dr. Leahu pot fi cumpărate la Bursă de orice persoană fizică sau juridică. Simbolul de tranzacționare al acestora este DRL22. Compania e primul business din sectorul seviciilor stomatologice care ajunge la BVB, dar și primul din healthcare prezent pe piața AeRO.

În 2018, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 29,7 milioane lei, o creștere de 70% față de 2017 și un profit net de 2,6 milioane lei.

BT Capital Partners a intermediat în 2019 trei emisiuni de obligațiuni corporative, în valoare totală de peste 600 milioane lei, fiind cel mai activ intermediar pe acest segment al Bursei de Valori București.

Despre Clinicile Dentare Dr. Leahu
Clinicile Dentare Dr. Leahu, rețea privată de stomatologie cu șapte unități în București și câte una în Pitești, Timișoara, Turda, Oradea și Constanța, sunt dotate cu aparatură de ultimă generație și deservite de echipe medicale pregătite la cele mai înalte standarde.

Academia Spațială Dr. Leahu, o investiție de 1,25 milioane de euro, e cel mai nou centru stomatologic dedicat exclusiv copiilor și adolescenților, un spațiu dezvoltat în baza unui concept futurist construit în jurul experienței digitale: gamification, proiecții digitale, jocuri online pe tabletă, sistem de recompense speciale. Clinica pune la dispoziție opt cabinete, patru rezerve de recuperare după intervenții cu anestezie generală și un centru de radiologie dentară digitală, dar și echipe medicale specializate în tratamentul pacienților cu autism și alte afecțiuni.


 

[ajax_load_more]