BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Compania americană Apple ar putea înregistra o creștere semnificativă a vânzărilor în perioada sărbătorilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Deși sesiunea bursieră de azi a fost una relativ liniștită pentru piețe întrucât bursele din SUA sunt închise pentru Ziua Recunoștinței, totuși, este un moment oportun de analiză a anumitor companii și a situației din piață, mai ales înainte de Black Friday.

Istoric, ne aflăm într-o perioadă solidă pentru burse: în ultimii 66 de ani Dow Jones a suferit doar 16 scăderi în cele două zile de tranzacționare din jurul Zilei Recunoștinței (miercuri și vineri). În acest an, contextul pare favorabil, piețele americane înregistrând noi maxime chiar în această săptămână ca urmare a speranțelor încheierii unui acord comercial între China și SUA.

Totuși, situația nu este atât de clară și simplă pe cât ar putea părea la prima vedere ca urmare a deciziei lui Donald Trump de a semna proiectele de lege ce susțin protestatarii din Hong Kong. Deși această măsură ar putea fi mai multă simbolică, reprezintă un nou factor de incertitudine cu privire la relațiile dintre cele două și ar putea determina noi probleme la nivelul discuțiilor.

Testează-ți strategiile de tranzacționare pe o platformă de investiții completă

Oficialii chinezi au acuzat SUA că dorește să se implice în afacerile interne ale Chinei și au avertizat anterior că, dacă proiectul va fi aprobat, vor fi luate măsuri de retaliere.

În ciuda acestor incertitudini, acțiunile Apple (AAPL.US) și-ar putea extinde perioada pozitivă pe baza valului de cumpărături din perioada Black Friday. Se previzionează ca, în perioada sărbătorilor, noul model de căști AirPods să lipsească din stocuri ca urmare a cererii crescute.

Estimările indică faptul că Apple ar putea livra 65 de milioane de căști în 2019, în timp ce livrările din 2020 au potențialul de a se încadra în intervalul 85 – 90 de milioane de unități. Specialiștii indică accelerarea ritmului de creștere a vânzărilor de AirPods drept principalul factor ce a stat la baza ultimelor rezultate financiare ale Apple.

CITESTE SI:  Agroland Business System vizează în 2024 vânzări nete consolidate de 344,6 milioane de lei și un profit operațional de 22,1 milioane de lei

Categoria ”wearables”, în care se încadrează și AirPods, a înregistrat o creștere de 54% în Q3 2019, iar acest produs este în drum spre a reprezenta aproximativ 4% din veniturile companiei. Cererea majoră a fost indicată ieri de site-ul Apple, care arăta că o comandă plasată ieri va fi livrată după Crăciun. În plus, Nikkei a raportat că Apple le-a cerut partenerilor implicați în producție să dubleze volumul producției modelului AirPods Pro la 2 milioane de unități pe lună.

Analizând graficul, observăm că sesiunea de ieri a readus prețul în zona maximelor istorice de la 267,95 de dolari, atinse pe 19 noiembrie. În trecut, după testarea acestui prag, acțiunile au suferit o corecție semnificativă alimentată și de deteriorarea sentimentului față de risc la nivelul investitorilor, lucru care sugerează importanța planului comercial pentru investitori.

Urmărește evoluția instrumentelor preferate direct din platforma de tranzacționare

Totuși, ținând cont că ne aflăm pe o secvență ascendentă începută la sfârșitul săptămânii trecute dar și de contextul favorabil consumului din această perioadă, este posibil ca mâine să vedem o deschidere în creștere care să ducă prețul la noi maxime.

Niveluri de suport ce merită urmărite sunt 263,96, un suport local, 260,96, barieră ce a oprit corecția anterioară și care pare a avea o importanță semnificativă pentru investitori, dar și linia ascendentă de trend. Performanța Apple pare să fie susținută și de factori externi, Președintele Donald Trump declarând că firma ar putea fi scutită de taxele vamale impuse importurilor de produse din China și a declarat că i-a propus CEO-ului Tim Cook să îl ajute la construirea infrastructurii 5G din SUA.


 

[ajax_load_more]