BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Este perechea EURUSD într-un moment de răscruce?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Penultima sesiunea a săptămânii a adus un calendar macroeconomic destul de încărcat, atenția concentrându-se asupra indicatorilor PMI pentru luna mai.

Publicarea datelor pentru Zona Euro a adus o surpriză pozitivă, după ce în luna aprilie a fost înregistrat un minim istoric. Astfel, au fost raportate creșteri peste așteptări atât la nivelul serviciilor cât și în sectorul manufacturier din Europa. Această performanță indică faptul că economia europeană și-a revenit într-un ritm mai alert decât așteptau analiștii pe măsură ce restricțiile au fost ridicate.

Semnale mixte au venit din economia americană, unde cererile de șomaj au adus o valoare de 2,44 milioane, ușor peste nivelul prognozat de 2,4 milioane. Deși rezultatul este cu mult mai ridicat decât orice raportare dinaintea crizei, reprezintă a șaptea săptămână consecutivă de încetinire după valoarea record de 6,9 milioane înregistrată la sfârșitul lunii martie.

Principalul instrument influențat de rapoarte a fost perechea valutară EURUSD. Moneda unică europeană a reușit deja o recuperare remarcabilă în raport cu dolarul, atingând cel mai ridicat nivel de la începutul lunii mai.

Perspectivele optimiste ale investitorilor cu privire la un posibil plan de recuperare economică la nivel european au reprezentat principalul motor ce a stat la baza creșterii.

CITESTE SI:  Aurul se clatină în fața incertitudinilor economice

În acest context, euro a reușit să profite și de perioada mai slabă a dolarului american și a testat limita superioară a intervalului de tranzacționare în interiorul căruia a evoluat de la începutul lunii aprilie.

Totuși, nivelul de la 1,09933 s-a dovedit a fi prea puternic pentru cumpărători în acest moment, având loc un ricoșeu destul de puternic. Perspectivele nu sunt tocmai îmbucurătoare pentru euro, mai ales dacă avem în vedere și trendul pe termen lung care este unul descendent.

În eventualitatea în care așteptările ce indică o recuperare economică mai lentă se vor îndeplini, investitorii s-ar putea reorienta către active de refugiu precum titlurile de stat americane sau USD, lucru ce ar putea duce la o cerere crescută pentru monedă.

În plus, în ciuda revenirii actuale, activitatea economică din Zona Euro rămâne destul de scăzută în ciuda relaxării restricțiilor, factor negativ pentru moneda unică europeană. Primul nivel de suport ar putea fi sub forma mediei mobile exponențiale de 50 de perioade în zona 1,09550, dar principalul suport este limita inferioară a canalului de la 1,07750.


 

[ajax_load_more]