BET
14138.3
-0.75%
BET-TR
28924.99
0.71%
BET-FI
52290.27
-0.45%
BETPlus
2103.21
-0.66%
BET-NG
1053.43
-0.99%
BET-XT
1217.45
-0.63%
BET-XT-TR
2468.33
0.57%
BET-BK
2613.26
0.15%
ROTX
31000.23
0.9%Evenimentele cheie din această săptămână pe piețele financiare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Săptămâna ce vine va fi dominată de rapoartele privind câștigurile trimestriale ale companiilor din Statele Unite, urmate de discursurile mai multor oficiali ai Fed și datele privind evoluția locuințelor.

Investitorii vor monitoriza, de asemenea, piețele financiare din Marea Britanie, în urma schimbării guvernului datorită tensiunilor provocate de reducerea taxelor.

În China, va avea loc cel de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez și va fi anunțată creșterea PIB-ului în trimestrul III, alături de producția industrială și vânzările cu amănuntul. De asemenea, datele privind rata inflației sunt disponibile pentru Regatul Unit, Japonia, Canada și Noua Zeelandă.

În SUA, rapoartele privind câștigurile marilor corporații americane vor ocupa o etapă importantă, oferind o perspectivă asupra modului în care companiile au făcut față provocărilor macroeconomice în creștere.

Bank of America, Goldman Sachs, Netflix, IBM, Tesla și American Express sunt printre cele mai importante companii care vor raporta rezultatele.

Investitorii vor urmări, de asemenea, aparițiile mai multor oficiali ai Fed pentru indicii cu privire la creșterea ratei Fed din noiembrie.

În ceea ce privește datele, indicatorii privind evoluția numărului de locuințe vor domina calendarul, inclusiv autorizațiile de construire și vânzările de case existente.

De asemenea, vor fi anunțate indicele de producție Fed din New York și Philadelfia și producția industrială. În Canada, se va publica rata inflației pentru septembrie și vânzările cu amănuntul pentru august.

În Regatul Unit, investitorii vor continua să monitorizeze piețele financiare și posibilitatea unei intervenții suplimentare a Băncii Angliei, pe măsură ce vânzările de titluri de stat s-au reaprins chiar și după ce premierul Liz Truss a inversat cursul privind reducerile mari de taxe, demiterea Ministrului de finante Kwasi Kwarteng și înlocuirea lui cu Jeremy Hunt.

banner investors day

Pe frontul macro, calendarul economic al Marii Britanii este plin de actualizări cheie privind datele despre inflație, comerțul cu amănuntul, sentimentul consumatorilor și împrumuturile nete din sectorul public.

Rata anuală a inflației din Regatul Unit este de așteptat să atingă din nou două cifre în septembrie, după ce a scăzut ușor la 9,9% în august.

Între timp, indicele de încredere al consumatorilor GfK este probabil să scadă la un nou minim record în octombrie, în timp ce vânzările cu amănuntul sunt prognozate să scadă pentru a zecea oară în unsprezece luni.

CITESTE SI:  Meta Estate Trust, creștere semestrială de 60% a veniturilor și profit brut de cinci ori mai mare față de S1 2022

În Europa, se așteaptă că datele pentru zona euro vor arăta că sentimentul consumatorilor s-a deteriorat la un nou minim istoric, în timp ce cifrele actualizate ar trebui să confirme că inflația a atins 10%.

Totodată, indicatorul ZEW al sentimentului economic pentru Germania este programat să scadă pentru a patra lună la un minim istoric de -66 puncte.

banner investors day

Alte date cheie de urmat includ: producția în construcții în zona euro și balanța contului curent, prețurile la producător în Germania, inflația finală în Italia, balanța comercială a Spaniei și Elveției și sondajul consumatorilor din Turcia.

De asemenea, se așteaptă ca Banca Centrală a Turciei să reducă rata dobânzii cu 100 pb pentru a treia oară, la 11%, când se va întruni joi.

În Asia, toate privirile sunt îndreptate spre China și începerea celui de-al 20-lea Congres Național al Partidului Comunist Chinez pe 16 octombrie, unde președintele Xi Jinping este așteptat să fie numit pentru a treia oară în funcția de secretar general.

Printre informațiile statistice, datele de creștere din trimestrul al treilea vor arăta o expansiune mai accentuată de la an la an a economiei chineze în al treilea trimestru, în ciuda perioadelor de blocare strictă și raționalizare a energiei.

Investitorii așteaptă, de asemenea, datele comerciale, producția industrială, vânzările cu amănuntul și decizia de politică monetară din partea Băncii Populare a Chinei.

În Japonia, principalele date includ publicarea inflației pentru luna septembrie, după ce cifra din luna anterioară a fost la un maxim din ultimii 8 ani, pe lângă balanța comerțului exterior.

Indonezia va publica, de asemenea, datele comerciale pentru septembrie, în timp ce autoritatea monetară va decide asupra noului curs de politică monetară.

În Australia, procesele-verbale de la ultima întâlnire a Reserved Bank of Australia sunt așteptate cu mare interes, în timp ce Biroul de Statistică va publica cifrele șomajului, mai târziu în cursul săptămânii. Între timp, Noua Zeelandă va publica inflația pentru al treilea trimestru și balanța comercială pentru septembrie.