BET
17362.79
1%
BET-TR
36708.39
0.99%
BET-FI
59256.97
0.72%
BETPlus
2564.36
1%
BET-NG
1238.88
1.07%
BET-XT
1476.03
1.07%
BET-XT-TR
3080.53
1.06%
BET-BK
3200.1
1.6%
ROTX
38110.32
1.02%
EximBank finanțează compania Romelectro cu 150 de milioane de lei

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

EximBank a acordat companiei Romelectro SA, unul dintre cei mai mari contractori generali pentru proiecte energetice, o facilitate in valoare totala de 150 de milioane de lei destinată finantarii proiectelor pe care societatea le are in derulare atat in tara, cat si in strainatate.

Facilitatea include o componenta de finantare ce acopera nevoile temporare de cash si una de garantare – scrisori de garantie bancara – si va asigura companiei finantarea necesara pentru executarea contractelor pe care firma le-a castigat in Romania si in strainatate, mentioneaza un comunicat al bancii.

Pe parcursul ultimelor luni, Romelectro a castigat licitatiile organizate de CNTEE Transelectrica SA pentru modernizarea mai multor statii electrice de transformare, Focsani Vest, Roman Nord, Bacau Sud, Smardan, Craiova si Medgidia, contracte in valoare totala de peste 50 de milioane de euro. De asemenea se afla in faza avansata de finalizare proiectul de modernizare a statiei Bradu de 400/220/110/20 kV, cat si o investitie in mai multe segmente de linie de 220 si 110 kV in Kosovo.

In domeniul productiei de energie, Romelectro conduce contractele de retehnologizare a centralelor hidroelectrice de la Stejaru pe Bistrita si Slatina pe Olt, contracte in valoare totala de circa 80 de milioane de euro, precum si mai multe retehnologizari in termocentralele pe carbune apartinand CE Oltenia, iar in 2016 a semnat in parteneriat cu o firma din Spania contractul de realizare a unui grup pe gaze in ciclu combinat, de 430 MW, la Iernut, avand ca investitor pe Romgaz, un contract in valoare totala de 250 de milioane de euro.

CITESTE SI:  Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării cu ajutorul fondului de investiții Agista

Evolutia pe care a avut-o in ultimii ani Romelectro ne consolideaza pozitia de cel mai important contractor general de proiecte energetice din Romania. Compania parcurge un moment foarte favorabil, pe langa proiectele din strainatate reusind sa castige licitatii organizate de companiile nationale pentru proiecte energetice de mare complexitate.

In toate aceste proiecte Romelectro antreneaza multe firme romanesti de inginerie, fabricatie, constructii, montaj, intr-o misiune asumata de hub de promovare a industriei romanesti in tara si pe pietele internationale. Finantarea unor astfel de proiecte are nevoie de parteneri financiari solizi, cu expertiza in finantarea proiectelor industriale complexe si care sa cunoasca specificul pietei din Romania.

EximBank este pentru noi un asemenea partener si noi ne dorim sa beneficiem si in anii care urmeaza de aceasta cooperare”, a spus Viorel Gafita, presedintele Romelectro.

El a adaugat ca, in perspectiva cresterii portofoliului de investitii in energie in Romania si cunoscand bine volumul si tendinta acestora in piata internationala, Romelectro va continua politica de consolidare a pozitiei sale de antreprenor general de obiective complexe, inclusiv prin punerea in valoare a potentialului specialistilor si companiilor din Romania.


 

[ajax_load_more]