BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Fondul deschis de investiții ETF BET Tradeville va fi administrat de Patria Asset Management

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

SAI Patria Asset Management urmeaza sa inlocuiasca SAI Tradeville Asset Management ca societate de administrare a fondului deschis de investitii ETF BET Tradeville.

Operatiunea de preluare a administrarii a fost avizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, SAI Tradeville Asset Management publicand pe 22 martie 2021 o nota de informare a investitorilor pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Strategia de investitii, structura si caracteristicile fondului nu se modifica in urma acestei tranzactii. Astfel, politica de investitii va ramane neschimbata, fondul continuand sa urmareasca structura indicelui de referinta BET, oferind investitorilor expunere pe companiile listate la bursa din structura acestuia si reinvestind dividendele. 

SSIF TradeVille va ramane implicata activ in proiect si va continua sa fie market maker si participant autorizat pentru fond. Ulterior finalizarii preluarii, denumirea fondului se va modifica in ETF BET Patria-Tradeville reflectand parteneriatul dintre cele doua companii.

De asemenea, la momentul preluarii de catre SAI Patria Asset Management, Depozitarul fondului, comisionul de administrare precum si comisioanele de emisiune/rascumparare aferente ETF BET Patria-Tradeville vor ramane neschimbate. 

In data de 7 aprilie (reprezentand termenul legal de 15 zile calendaristice de la publicarea notei de informare a investitorilor) emisiunea si rascumpararea unitatilor de fond ETF BET Tradeville vor fi suspendate pentru o scurta perioada de timp, conform reglementarilor aplicabile, in vederea efectuarii transferului complet al activelor si documentelor fondului catre SAI Patria Asset Management.

CITESTE SI:  Începe sezonul câștigurilor pentru companiile americane: Se așteaptă ca băncile să raporteze cea mai mare scădere a veniturilor

Perioada de suspendare se va incheia in momentul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara autorizeaza modificarile determinate de schimbarea administratorului in documentele fondului.

“Fondul ETF BET Tradeville este un instrument modern si necesar investitorilor in actiunile romanesti. Ne bucuram ca avem oportunitatea sa dezvoltam si sa crestem acest fond alaturi de SSIF Tradeville, in beneficiul publicului investitor” – Razvan Pasol, Director General, SAI Patria Asset Management 

“Salutam preluarea ETF BET Tradeville de catre noul administrator SAI Patria Asset Management. Suntem convinsi ca in acest fel dezvoltarea primului si singurului ETF listat la Bursa de Valori Bucuresti va fi accelerata, in beneficiul investitorilor locali si al intregii piete de capital.” – Mihai Nichisoiu, Director General, SAI Tradeville Asset Management 

ETF BET Tradeville este o forma simpla si accesibila de a investi in cele mai importante si lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Listat la Bursa de Valori Bucuresti la randul sau, fondul a debutat pe piata de capital in data de 29 august 2012 la pretul de 5 lei/unitate. In prezent, ETF BET Tradeville se tranzactioneaza la bursa in jurul valorii de 14,6 lei/actiune.

In perioada care a trecut de la listare, ETF BET Tradeville a inregistrat un randament total de aproape 200%, echivalent unui randament mediu anual compus de peste 13%