BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Indicii de pe Wall Street beneficiază de un impuls pozitiv. Aurul depășește, din nou, rezistența de la 1780 USD/uncie. Indicii BVB închid în scădere

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Optimismul predomină astăzi pe piețele globale de acțiuni, datorită sentimentul pozitiv puternic resimțit pe piețele asiatice. Indicele Shanghai Composite a crescut cu un procent uimitor de 5,71%, putând astfel afirma că, indicii chinezi s-au apreciat astăzi cel mai mult din 2015.

Euforia investitorilor s-a observat și în Europa, unde acum câștigurile au depășit 2% in cazul FTS100 si 1,64% in cazul DAX. Așadar, investitorii americani au decis să se alăture și ei acestei mișcări, indicii majori din SUA crescând cu peste 1,5%, Nasdaq apreciindu-se cel mai mult (cu aproximativ 2,00%).

Investitorii americani ar trebui să fie foarte mulțumiți de publicările de astăzi privind indicatorii PMI și ISM non-manufacturieri. Datele pentru ambii indicatori au depășit așteptările analiștilor – ISM a înregistat un rezultat excepțional, deoarece 3 dintre subindici săi au reușit să depășească nivelul de 60 de puncte! De fapt, știrile pozitive aduse de aceste date ar putea ajuta mișcările ascendente în curs pentru piețele din SUA.

Sursa: xStation5

Nasdaq (US100) a reușit să atingă astăzi noi maxime istorice. Pe măsură ce acțiunile la nivel global continuă să crească, US100 se îndepărtează treptat de primul suport major (zona de 10295 de puncte).

Uber Technologies (UBER.US) a anunțat oficial că va achiziționa serviciul de livrare a alimentelor Postmates. Într-un anunț oficial, Uber a confirmat că va achiziționa Postmates pentru aprox. 2,65 miliarde USD într-o tranzacție care include toate acțiunile companiei. Acțiunile Uber au crescut deja cu peste 8% în afara ședinței de tranzacționare. Așa cum era de așteptat, prețul acțiunilor Uber a deschis cu un gap pozitiv sesiunea din SUA.

Berkshire Hathaway (BRKA.US) a fost de acord să cumpere activele de transport și stocare a gazelor naturale ale Dominion Energy pentru 4 miliarde de dolari. Dacă se vor include și datoriile, tranzacția se ridică la aproximativ 10 miliarde de dolari. „Suntem foarte mândri să adăugăm un portofoliu atât de mare de active pentru gaze naturale afacerilor noastre energetice deja bine dezvoltate„, a declarat Warren Buffet, CEO al Berkshire Hathaway.

Ținta de preț pentru acțiunile Tesla (TSLA.US) a fost ridicată la 1.500 USD de la 1.050 dolari la JMP Securities. Firma a menționat în raport că producătorul auto este poziționat pentru a genera venituri anuale de 100 de miliarde de dolari până în 2025.

Regeneron Pharmaceuticals (REGN.US) a anunțat că a început studiile clinice din ultimul stadiu de evaluare a Regn-Cov2 – un cocktail conceput pentru a trata și preveni coronavirusul.

Procesul se desfășoară în cooperare cu Institutul Național de Alergie și Boli Infecțioase. Acesta are ca scop stabilirea abilităților acestui cocktailului de a preveni infecția și se desfășoară pe un grup de 2 mii de persoane care au fost expuse la virus (de exemplu: de către colocatari).

Sursa: xStation5

Regeneron Pharmaceuticals (REGN.US) nu a fost afectat semnificativ de scăderea din februarie-martie. De fapt, prețul acțiunii a fost într-o tendință ascendentă de mai multe luni. Pe măsură ce prețul acțiunii urcă, marcând noi maxime istorice, ar trebui să fim atenți cu privire la zona de 605,00 USD – maximul ATH anterior din 2015. După cum se poate observa în graficul de mai sus, investitorii ar trebui să se aștepte la unele reacții de preț. 

Aurul depășește, din nou, rezistența de la 1780 USD/uncie

Aurul a încheiat săptămâna trecută în creștere, după ce a atins maximele ultimilor 8 ani. După atingerea acelei valori, secvența ascendentă a început să dea semne de oboseală, intrând într-o perioadă de consolidare. Această evoluție sugerează că piața continuă să se afle pe un trend ascendent, dar cererea pe termen scurt rămâne în continuare mixtă.

CITESTE SI:  Comportamentul consumatorului român în perioada sărbătorilor de Paște 2024

Pe termen mai lung, injecțiile masive de stimulente fiscale și monetare din partea guvernelor și a băncilor centrale din întreaga lume reprezintă principalul argument pro pentru susținerea trendului de creștere. Aceste presupuneri devin și mai relevante în contextul în care autoritățile din China par dispuse să intervină din nou pentru obținerea ”unei piețe de creștere sănătoase”.

Mai mult, detalii optimiste pentru piețe vin și din Germania, unde autoritățile par să își fi schimbat radical abordarea, din una conservatoare și prudentă cu cheltuielile, într-una mai activă.

Astfel, până acum a anunțat mai mult de 450 de miliarde de euro în stimulente fiscale imediate, reprezentând cea mai amplă inițiativă din Europa. Totuși, este posibil ca mare parte a acestui argument să fie deja inclus în preț, ceea ce explică motivul pentru care aurul are probleme în depășirea intervalului lateral actual.

Pe termen scurt, câștigurile sunt limitate, deoarece rezultatele economice optimiste indică o redresare a economiei globale, prin urmare, diminuează nevoia de stimulente suplimentare.

Sesiunea de astăzi a adus o evoluție contrastantă, în ciuda îmbunătățirii sentimentului investitorilor, nu s-a observat o tendință de vânzare a aurului și o tranziție a capitalului către active mai riscante, ci s-a observat o tendință laterală urmată de o secvență ascendentă, prețul revenind în apropierea maximelor recente de la 1790 dolari per uncie.

Această tendință a fost o urmare a faptului că traderii rămân prudenți cu privire la principalii factori de risc. În primul rând, planul geopolitic ar putea pune probleme, recent fiind publicate noi comentarii destul de dure din partea oficialilor americani și chinezi.

Astfel, Ministrul Afacerilor Externe din China a declarat că prezența navelor americane în Marea Chinei de Sud reprezintă un mod de a impune un punct de vedere. Deși la prima vedere acest tip de detalii nu par importante, pot reprezenta primele semnale ale unei noi perioade tensionate între cele mai mari economii ale lumii și care au potențialul de a deteriora relațiile comerciale dintre ele.

Din punct de vedere tehnic, rezistența de la 1790 dolari per uncie rămâne primul obstacol în calea cumpărătorilor și, deși prețul se află la niveluri ridicate, secvența actuală dă semnale de oboseală. În acest sens, ne putem aștepta la o corecție către zona 1770 – 1780 de dolari per uncie, în interiorul căreia cotația a evoluat în ultimele zile.

Din pacate indicii de la Bursa de Valori Bucuresti nu a reusit să se coreleze la creșterile burselor internationale, închizând ședința de azi pe minus. BET-FI a avut cea mai mare corectie cu o scădere de 0.90%, se arată intr-o analiza a brokerilor de la Prime Transaction.

Valoarea tranzactiilor a fost de 5,8 milioane euro, in crestere comparativ cu ultimele ședinte de tranzacționare. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacționată de 7,2 milioane lei si o tranzactie pe piata DEALS de aproape 1 milion de lei.

Din cadrul indicelui BET, avem doi emitenti care s-au apreciat in sedinta de azi: Teraplast (TRP) 2.61% si Romgaz (SNG) 0.50%. La polul opus, cu scaderi de peste doua procente se regasec societatile: BRD SocGen (BRD) -2.85% si Purcari Wineries (WINE) -2.69%.


 

[ajax_load_more]