BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Investitorii pariază pe euro, moneda unică fiind pe un trend ascendent față de dolar

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A doua zi a săptămânii a adus o cerere în creștere pentru moneda unică europeană. Conform unui sondaj realizat de către Bank of America, administratorii de fonduri la nivel mondial au declarat că euro este ieftin, motiv pentru care au căutat să obțină mai multă expunere asupra euro și a acțiunilor europene, înainte de discutarea planului masiv de stimulente fiscale, conform unei analize a casei de brokeraj XTB Online Trading.

Printre factorii care stimulează moneda unică europeană se numără succesul relativ al Europei în redeschiderea treptată a economiei și fondul de recuperare de 750 de miliarde de euro propus de Uniunea Europeană pentru a ajuta țările în procesul de redresare în urma crizei.

Conform statisticilor oferite de Bank of America, alocarea investitorilor în acțiuni din Zona Euro a crescut cu 9 puncte procentuale până la 16% (overweight), cea mai mare creștere a ponderii nete la nivelul tuturor regiunilor în această lună. Deși cererea pentru active riscante s-a accentuat semnificativ de la vânzarea record din martie, sentimentul rămâne precaut, deținerile de numerar fiind în creștere la nivelul băncii.

Pe de altă parte, lira sterlină a suferit astăzi, pierzând teren în raport cu moneda unică europeană și marcând minimul ultimelor două săptămâni față de euro, după ce datele recente au arătat că economia Marii Britanii se redresează mai lent decât se previziona.

CITESTE SI:  Digi raportează o creștere puternică a profitabilității pe fondul expansiunii serviciilor de telecomunicații

Produsul intern brut a crescut cu 1,8% în luna mai, după ce a scăzut cu o valoare record de 20,8% în aprilie, conform Oficiului Național de Statistică. Acest rezultat a fost cu mult sub prognozele realizate de un sondaj al Reuters.

Din punct de vedere tehnic, moneda unică europeană se află într-o secvență ascendentă clară, beneficiind de susținerea factorilor fundamentali. Totuși, testarea nivelului de rezistență de la 0,91 pare a fi o încercare prea curajoasă pentru cumpărători, cel puțin pentru moment, aceasta fiind susținută de o retragere Fibonacci de 50% din impulsul de creștere de la sfârșitul lunii iunie.

Suprafața a pus și în trecut probleme, iar în cazul în care optimismul cumpărătorilor se menține am putea asista la o repetare a scenariului inițial, următorul nivel de rezistență fiind la 0,9140, unde se găsește nivelul Fibonacci de 23,6% din aceeași mișcare.


În eventualitatea unei corecții, suportul se regăsește la 0,90560, susținut de o retragere de 78,6%. Investitorii au fost dezamăgiți în urma publicării datelor referitoare la PIB-ul britanic, realizând că recuperarea economică din insulă ar putea să fie mult mai lentă decât în alte regiuni ale continentului.


 

[ajax_load_more]