BET
14466.1
1%
BET-TR
29168.94
1%
BET-FI
55249.03
0.67%
BETPlus
2151.79
1.03%
BET-NG
1074.82
0.95%
BET-XT
1245.25
0.83%
BET-XT-TR
2494.8
0.83%
BET-BK
2660.78
0.54%
ROTX
31400.29
0.81%A patra revoluție industrială este aici. Sunteţi pregătiți?

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

A patra revoluție industrială – sau Industria 4.0 – transformă economiile, locurile de muncă și chiar societatea în care trăim astăzi.

Tehnologiile de orice fel, mai ales cele digitale, se îmbină între ele utilizând analiza datelor, inteligența artificială, tehnologiile cognitive și Internet of things (IoT) pentru a crea întreprinderi digitale care nu sunt doar interconectate, ci perfect capabile să ia decizii informate. Pe scurt, această revoluție încorporează tehnologii inteligente, conectate între ele, depășind cadrul organizațiilor și interferând cu viața noastră de zi cu zi.

Cât de pregătite sunt organizațiile pentru a îmbrățișa această revoluție industrială?

Nu foarte pregătite. Am intervievat 1.600 de directori executivi din nouăsprezece țări pentru a răspunde la o întrebare esențială:

„Cât de pregătiți sunt liderii companiilor și cei din sectorul public pentru a valorifica întregul potențial al Industriei 4.0 și a aduce beneficii clienților, oamenilor, organizațiilor, comunităților, precum și societății în general?”

Studiul Deloitte Industry 4.0 analizează patru domenii importante pentru organizații și impactul asupra acestora:[emaillocker]

Impact social: stabilitate versus capacitate de influențare. În timp ce directorii executivi se așteaptă la un viitor stabil, cu mai puține inegalități sociale, aceștia sunt tot mai puțin convinși de influența lor sau a organizațiilor lor asupra societății actuale.

CITESTE SI:  Softbinator Technologies raportează o creștere de 57% a cifrei de afaceri în primul semestru din 2023

Strategie: pasivitate versus acțiune. Directorii executivii recunosc că nu sunt pregătiți să valorifice transformările asociate cu Industria 4.0. Cu toate acestea, liderii companiilor nu și-au modificat strategiile actuale pentru a fi mai pregătiți în viitor.

Forța de muncă: evoluție versus revoluție. Directorii executivii sunt de părere că nu au oamenii potriviți pentru a avea succes în Industria 4.0. Deși spun că fac tot posibilul pentru a construi forța de muncă corespunzătoare, răspunsurile lor arată exact opusul, și anume că problema talentelor nu este una prioritară pentru ei.

Tehnologie: rezolvarea problemelor versus prevenirea acestora. Directorii executivii știu că trebuie să investească în tehnologie pentru face trecerea la noile modele de afaceri. Cu toate acestea, investițiile necesare trenează din cauza lipsei de aliniere strategică și a viziunii pe termen scurt.

Raportul poate fi descarcat aici: A patra revolutie industriala – Deloitte Insights [/emaillocker]


 

[ajax_load_more post_type=”post” button_label=”Mai multe articole”]