BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Piraeus Bank si Eximbank, acord de 15 mil lei pentru creditarea IMM-urilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Piraeus Bank România şi EximBank au încheiat un parteneriat în vederea facilitării accesului clienţilor IMM la finanţările oferite de bancă se arată într-un comunicat.

Conform sursei citate, în urma acordului semnat, Piraeus Bank dispune de un plafon de garantare în valoare de 15 milioane de lei, iar parteneriatul celor două instituţii bancare vizează companiile mici sau mijlocii.

„În urma acordului semnat, Piraeus Bank România dispune de un plafon de garantare în valoare de 15 milioane de lei.
Parteneriatul dintre cele două instituţii bancare vizează companiile mici sau mijlocii aflate în căutare de soluţii destinate finanţării capitalului de lucru sau realizării de investiţii, fără a deţine însă active suficiente pentru a îndeplini condiţiile legate de gradul de acoperire cu garanţii materiale a împrumutului”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, prin încheierea acordului de plafon de garantare, companiile mici şi mijlocii au acces la instrumente de creditare cu o durată a creditului de maximum 5 ani, în cazul produselor pentru proiecte de investiţii, de până la 12 luni, în cazul creditelor pentru activitate curentă, sau de până la 24 luni, în cazul scrisorilor de garanţie bancară. Procentul de garantare se ridică până la 80% pentru creditele pe termen lung şi este de până la 70% pentru creditele destinate susţinerii activităţii curente.

CITESTE SI:  Indicii internaționali au încheiat o nouă săptămână de creșteri. La BVB, indicele BET a câștigat 26% de la începutul anului

„Încheierea acestui acord plafon de garantare cu EximBank confirmă faptul ca împreună susţinem companiile IMM, care înregistrează o nevoie permanentă de lichidităţi”, a declarat Cătălin Parvu, CEO Piraeus Bank România.

Preşedintele EximBank a precizat, în context, că în urma colaborării între cele două instituţii este eliminat unul dintre impedimentele în accesarea surselor de finanţare pentru IMM, respectiv valoarea şi nivelul colateralului.

„În urma acestei colaborări este eliminat practic unul dintre impedimentele în accesarea surselor de finanţare pentru IMM – respectiv valoarea şi nivelul colateralului, facilitând-se astfel accesul la soluţii de finanţare ce permit creşterea productivităţii şi competitivităţii IMM, într-un mediu economic tot mai dinamic şi complex. Invităm şi alte bănci comerciale să valorifice oferta noastră, mai ales că beneficiile oferite de Plafonul de garanţii IMM permit diversificarea soluţiilor de finanţare a proiectelor IMM-urilor autohtone pe termen scurt şi mediu”, a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank. AGERPRES

Foto: Facebook Piraeus Bank