BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Prețul aurului continuă să scadă pe măsură ce crește randamentul obligațiunilor americane

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Aurul s-a depreciat brusc ieri dimineață pe măsură ce randamentele titlurilor de stat din SUA și-au reluat creșterea și dolarul s-a consolidat. Această corecție vine după după prima sesiune pozitivă a metalului prețios din ultimele șase zile de tranzacționare.

Randamentele nominale și reale în creștere ale obligațiunilor din SUA au afectat aurul în ultima perioadă, în timp ce scăderile deținerilor de metal fizic ale ETF-urilor par să rămână principala provocare din acest an. Datele lunare arată că aurul deținut de ETF-uri este puternic vândut, mișcare ce vine după o perioadă lungă de acumulare de anul trecut, acest tip de instrumente reprezentând unul dintre principalele motoare ale secvenței ascendente.

Printre evenimentele cheie ale săptămânii se numără discursul președintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, de joi și Raportul NFP din SUA cu privire la ocuparea forței de muncă de vineri. Atenția investitorilor ar putea să se concentreze asupra discursului lui Jerome Powell, mai ales în contextul în care randamentele mai ridicate încep să tragă semnale de alarmă. Randamentele în creștere semnalează, de obicei, apropierea unei potențiale creșteri a inflației.

CITESTE SI:  Brokerii de la BRK Financial Group recomandă Cumpărare pentru Transelectrica și un preț țintă de 36.5 lei/acțiune

Metalul prețios se află într-o tendință descendentă de două luni, dar există doi potențiali factori care ar putea inversa direcția cotației: creșterea inflației și utilizarea crescută a bilanțului Rezervei Federale pentru a acumula mai multe datorii.

În cazul în care se înregistrează o creștere bruscă a inflației, traderii s-ar putea reorienta către aur ca metodă de hedging. În cele din urmă, dacă Fed semnalează că este gata să introducă procesul de control al curbei randamentelor, aurul va avea de câștigat pe fondul limitării randamentelor din piață.

Analizând graficul H1 al aurului putem observa potențialul de apariție a unei formațiuni bullish: un Double Top în zona 1.710 USD. Prețul testează această barieră chiar în acest moment iar în cazul în care ar avea loc un ricoșeu, cumpărătorii ar putea primi semnalul așteptat. În teorie, mișcarea ascendentă s-ar putea îndrepta către nivelul 1.764 USD care marchează punctul de început al secvenței de scădere recentă. Totuși, în calea entuziasmului cumpărătorilor s-ar putea afla și media mobilă de 50 de perioade care a fost foarte importantă în ultima perioadă.