BET
15926.46
-0.54%
BET-TR
33043.53
-0.54%
BET-FI
58339.18
-0.34%
BETPlus
2364.53
-0.53%
BET-NG
1140.72
-0.65%
BET-XT
1364.01
-0.51%
BET-XT-TR
2798.19
-0.51%
BET-BK
2991.27
-0.48%
ROTX
35570.46
-0.47%S&P mentine ratingul dar atribuie perspectiva pozitiva grupului Raiffeisen Bank International

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor’s a confirmat marţi ratingurile atribuite grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, la „‘BBB+/A-2” dar a îmbunătăţit perspectiva asociată de la „negativă” la „pozitivă”, informează un comunicat de presă al S&P.

„Revizuirea perspectivei reflectă opinia noastră că riscurile la adresa profilului de risc şi capitalizării Raiffeisen Banking Group s-au diminuat”, subliniază Standard & Poor’s.

Potrivit experţilor S&P, Raiffeisen Banking Group a redus în mod semnificativ riscurile la adresa operaţiunilor sale externe şi, pe termen mediu, analiştii se aşteaptă la continuarea reducerii activelor neperformante. O altă evoluţie pozitivă este diminuarea îngrijorărilor referitoare la lipsa de progrese a Raiffeisen Banking Group cu privire la îmbunătăţirea eficienţei şi managementul riscurilor.

Perspectiva „pozitivă” reflectă statutul Raiffeisen Bank International ca instituţie centrală a Raiffeisen Banking Group precum şi estimările S&P potrivit cărora profilul de credit al Raiffeisen Banking Group se va consolida în următorii doi ani. De asemenea, S&P estimează că Raiffeisen Banking Group va putea să îşi apere cota de piaţă pe pieţele sale de bază din Europa Centrală şi de Est iar rolul central ocupat de Raiffeisen Bank International în cadrul grupului va rămâne nemodificat.

CITESTE SI:  Rata inflației din Zona euro scade la 2,8% în luna ianuarie

Agenţia de evaluare avertizează însă că perspectiva de rating ar putea fi revizuită la „stabilă” dacă Raiffeisen Banking Group se va abate de la strategia sa de extindere prudentă a operaţiunilor externe şi dacă nu va putea să îşi îmbunătăţească eficienţa în următorii doi ani. De asemenea, perspectiva ar putea fi revizuită la „stabilă” dacă condiţiile economice din ţările de bază se vor deteriora semnificativ.

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie precum unităţi bancare, reţele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) şi internet banking (Raiffeisen Online). Banca are o reţea de peste 478 agenţii în toată ţară care deservesc aproximativ două milioane clienţi, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri şi 5.700 corporaţii mari şi medii. AGERPRES

Foto: www.raiffeisen.ro