BET
14214.4
0.74%
BET-TR
29078.79
0.73%
BET-FI
53588.62
1.68%
BETPlus
2114.01
0.7%
BET-NG
1058.08
0.57%
BET-XT
1227.02
0.85%
BET-XT-TR
2487.51
0.84%
BET-BK
2642.99
1.21%
ROTX
31278.73
1.02%Top 3 instrumente ale săptămânii: Aur, indicele DAX și perechea valutară GBPUSD

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Iată care sunt cele mai importante instrumente financiare și evenimente de trading pe care le poți urmări săptămâna aceasta:

Investitorii vor primi câteva rapoarte cheie în această săptămână, revizuirile pe piețele PIB din SUA și Germania fiind cele mai importante. Cu toate acestea, evenimentul care va atrage cea mai mare atenție va fi întâlnirea Fed Jackson Hole și discursul de joi al lui Jerome Powell. În altă ordine de idei, negociatorii din Marea Britanie și UE vor organiza o altă rundă de negocieri post-Brexit.

Aur

Jerome Powell, președintele Rezervei Federale, urmează să susțină un discurs joi, 14:10 BST. Se preconizează că șeful FED va aborda subiectul revizuirii cadrului de politica monetara din urmatoarea perioada, așadar, evenimentul va fi urmărit cu mare interes.

În cadrul aceluiași eveniment, și șefi ai Băncii Angliei și ai Băncii Canadei vor ține un discurs. Indicații puternice ale continuării unei politici monetare relaxate ar putea pune din nou în miscare raliul metalelor prețioase, după ce prețul aurului a scăzut înapoi sub 2.000 USD săptămâna trecută.

Indicele bursier DAX

Acțiunile europene continuă să rămână în urmă față de cele din SUA. În timp ce S&P 500 înregistrează valori maxime record, DAX-ul se tranzacționează în continuare cu aproximativ 7% sub nivelul maxim al lunii februarie. Raportul revizuit GDP din Germania pentru trimestrul al doilea (Marți, 7:00 am BST) este puțin probabil să devieze semnificativ de la scăderea de 10.1% QoQ semnalată de estimările inițiale, dar va include date mai detaliate.

CITESTE SI:  Ascendia raportează dupa primele șase luni cel mai bun prim semestru din istorie, atât în ceea ce privește venitul total, cifra de afaceri, cât și profitul net

Indicele IFO pentru luna august va fi publicat la doar 2 ore mai târziu, la ora 9:00 am BST, și se așteaptă să prezinte îmbunătățiri. Publicarea unor rezultate solide ar putea ajuta indicele DE30 să depășească pragul de 13,000 de puncte.

Perechea valutară GBPUSD

Negociatorii din Marea Britanie și Uniunea Europeană au fost dezamăgiți de lipsa de progres din timpul discuțiilor de săptămâna trecută. Următoarea rundă de discuții va avea loc săptămâna aceasta, iar piețele s-ar putea să țină cont de ele, având în vedere că timpul pentru a ajunge la un acord se scurge.

Perechea valutară GBPUSD va avea, de asemenea, șansa de a fluctua joi, la 13:30 BST, când va fi publicat raportul revizuit al GDP din Q2 al SUA. În linii mari este puțin probabil să asistăm la revizuiri majore, dar investitorii vor analiza cu atenție datele despre profiturile corporative înregistrate în Q2. Perechea valutară a revenit din maximele post-pandemice săptămâna trecută.


 

[ajax_load_more]