BET
17495.92
0.77%
BET-TR
37002.55
0.8%
BET-FI
59384.03
0.21%
BETPlus
2583.56
0.75%
BET-NG
1239.89
0.08%
BET-XT
1487.89
0.8%
BET-XT-TR
3106.45
0.84%
BET-BK
3233.11
1.03%
ROTX
38420.45
0.81%
Trump impune noi taxe pe importurile din Mexic începand din 10 iunie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Deși cu doar câteva zile în urmă, SUA a declarat că taxele la oțel pentru Mexic și Canada vor fi eliminate – o mișcare etichetate de mulți drept o pregătire pentru ratificarea acordului USMCA, președintele american Donald Trump tocmai ce a îngreunat acest proces de ratificare, se arată intr-un raport de analiză efectuat de XTB Online Trading.

Mai exact, Trump a decis să impună taxe de 5% mărfurilor mexicane care intră în SUA începând cu data de 10 iunie. Se presupune că taxa este percepută drept o repercusiune a creșterii trecerilor ilicite ale frontierei SUA-Mexic.

În plus, Trump a transmis că taxele vor crește, iar la 1 octombrie acestea vor putea atinge și la 25%. Totuși, taxele vor fi eliminate odată ce problema cu migrarea va fi rezolvată. În afară de acest lucru, președintele SUA riscă, de asemenea, ca Mexicul să recurgă la represalii, în trecut impunand tarife pentru produsele agricole americane ca răspuns la taxele pentru oțel impuse de Trump.

Conform CNBC, Mexic a fost al doilea cel mai mare exportator de bunuri în Statele Unite în 2018, potrivit Oficiului Reprezentantului Comerțului din S.U.A. (USTR). Statele Unite au importat mărfuri in valoare de 346,5 miliarde de dlari din Mexic în 2018, in creștere cu 10,3% față de aceeasi perioadă a anului precedent, potrivit USTR.

Mexicul este de asemenea cel mai mare furnizor străin de produse agricole în Statele Unite, cu o valoare totală de 26 miliarde de dolari anul trecut, potrivit USTR. Printre importuri se numără legume proaspete, fructe proaspete, vin și bere și alimente.

Deoarece comerțul și migrația sunt cele două teme principale ale carierei politice a lui Trump, pare evident că acesta se pregătește pentru alegerile prezidențiale din SUA de anul viitor. Cu toate acestea, având în vedere importanța Mexicului pentru SUA în ceea ce privește comerțul, se pare că Trump încearcă să câștige sprijinul alegătorilor cu prețul economiei.

Cotația USDMXN a crescut în urma informațiilor legate de impunerea de noi taxe vamale asupra Mexicului. Perechea a spart zona de rezistență care a oprit mișcările ascendente din acest an. Impulsul de creștere s-ar putea extinde în cazul în care noile tarife conduc la eșecul ratificării Acordului USMCA. Sursa: xStation5

Indicele producției industriale din China

CITESTE SI:  Acțiunile UBER au scăzut după ce compania a raportat o pierdere netă în primul trimestru

Indicatorii care reflectă sănătatea economică din sectoarele de producție și servicii din China (Indicator PMI) pe luna mai au reprezentat cel mai important eveniment din ultima sesiune asiatică. Raportul a arătat că indicatorul non-manufacturier a stagnat la 54,3 puncte (așteptările au indicat 54,3 pct).

Cu toate acestea, când vine vorba de China, lumea este interesată în special de starea sectorului de producție, care a dezamăgit. Indicatorul a arătat o scădere de la 50,1 la 49,4 puncte, ceea ce înseamnă că sectorul revine în teritoriul de contracție.

Acest rezultat arată că îmbunătățirea de la începutul acestui an a fost doar o chestiune temporară și că întreprinderile nu sunt indiferente față de accentuarea tensiunilor războiului comercial. Raportul de astăzi a fost al 12-lea consecutiv care arată că noile comenzi întâmpină dificultăți sub pragul de 50 de puncte. Este probabil ca raportul slab coroborat cu noile tarife impuse Mexicului să pună presiune astăzi asupra activelor riscante.

Ultima sesiune de tranzacționare din luna Mai s-a incheiat in scădere pentru principalele burse din Asia, Shanghai SE Composite Index inregistrand -0,24%, Hang Seng -0,79% in timp ce Nikkei 225, indicele bursei japoneze Tokyo Stock Exchange a pierdut 1,63%. Creșteri au inregistrat Taiwan 50 Index (TSEC 50) +1,11% si indicele australian ASX, care cuprinde cele mai mari 500 de companii listate, +0,04%.

Foto credit: Wikipedia


 

[ajax_load_more]