BET
16013.66
0.79%
BET-TR
33223.76
0.79%
BET-FI
58538.7
0.44%
BETPlus
2377.06
0.75%
BET-NG
1148.24
0.43%
BET-XT
1370.99
0.71%
BET-XT-TR
2812.46
0.72%
BET-BK
3005.61
0.6%
ROTX
35738.48
0.99%UniCredit sprijină companiile plătitoare de TVA și le deschide conturi fără comisioane de administrare

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

UniCredit sprijină companiile plătitoare de TVA și le deschide conturi de fără comisioane de administrare tuturor clienții săi în timp util, astfel încât cei care doresc să obțina facilitățile prevăzute de lege cu privire la plata impozitului sau la anularea penalităţilor de întârzire aferente obligaţiilor fiscale reprezentând TVA, să le poată folosi de la 1 octombrie 2017, în condiţiile ce le vor fi comunicate individual clienților.

Noile conturi de TVA pot fi activate de titulari în termen de 90 de zile şi vor avea 0 costuri de administrare, iar pentru o perioadă de trei luni nu se vor percepe costuri de tranzacţionare, exceptând comisioanele percepute în sistemele de decontare, ce vor fi achitate de către clienți.

Totodată, pentru o înțelegere mai amănunțită a plății defalcate a TVA, UniCredit Bank va organiza seminarii de educație financiară şi fiscală în principalele orașe din țară și în București. În cadrul acestor seminarii, profesioniști în domeniul fiscalității și specialiști ai băncii vor oferi suport și informații clienților care sunt vizați de prevederile Ordonanței 23/2017.

Modificările legislative conduc la creşterea complexităţii nevoilor pe care le au clienții noștri; în acest context, asigurăm atât clienţilor existenţi, cât şi oricăror alte persoane plătitoare de TVA, condiţiile necesare pentru a fi pregătite să aplice noul sistem de plată a TVA – începând cu 1 octombrie 2017 pentru cei care aderă în mod opțional la noul sistem și care pot astfel beneficia de facilitățile fiscale oferite de ordonanța privind plata defalcată a TVA, dar şi, bineînţeles, începând cu 1 ianuarie 2018, dată de la care plata defalcată a TVA este obligatorie, conform prevederilor în vigoare ale Ordonanței nr. 23/2017. Managerii de relaţii cu clienţii vor fi la dispoziţia tuturor persoanelor interesate pentru a le sprijini în acest demers. Astfel, UniCredit confirmă promisiunea strategică de a dezvolta constant produsele și serviciile sale și de a face viața mai ușoară clienților săi”, a declarat Sorin Drăgulin, Director Produse şi Segmente Retail în cadrul UniCredit Bank.

CITESTE SI:  Acțiunea zilei: Coca Cola

Conform noii reglementări legislative, plata defalcată a TVA se aplică pentru toate operațiunile taxabile din punct de vedere al TVA pentru care locul livrării de bunuri sau locul prestării de servicii se consideră a fi în România. De asemenea, fiecare plătitor de TVA va trebui să aibă minimum un cont separat de TVA, diferit de contul curent, deschis la bancă sau la Trezoreria statului, pe care va trebui să îl utilizeze atât pentru încasarea TVA de la clienți cât și pentru plata TVA către furnizori. Conturile cu destinație de TVA vor conține obligatoriu în structura codului IBAN șirul de caractere “TVA”.

Prevederile ordonanței privind plata defalcată a TVA se vor aplica în mod opțional de la 1 octombrie 2017 și în mod obligatoriu de la 1 ianuarie 2018, pentru toate persoanele înregistrate în scop de TVA, potrivit art. 316 din Codul fiscal.

Foto credit: Viorel Dudau | Dreamstime