BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Sparking Capital, fond de investiții cu capital de risc, devine membru AAF

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Sparking Capital, primul fond de investiții alternativ cu capital de risc din România, autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, se alătură Asociației Administratorilor de Fonduri din România, în urma votului favorabil acordat săptămâna trecută de Adunarea Generală a organizației profesionale a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România.

Odată cu aderarea Sparking Capital, numărul membrilor Asociației Administratorilor de Fonduri, organizație neguvernamentală, independentă, crește la 28, adăugându-se celor 23 de societăți de administrare de investiții din prezent și celor 4 bănci depozitare și custode.

Decizia Sparking Capital de a deveni membru al AAF, la scurt timp de la autorizare, ne bucură și în același timp vine să confirme faptul că Asociația Administratorilor de Fonduri din România este percepută de tot mai mulți jucători din industrie ca fiind un partener de încredere care le reprezintă cu obiectivitate interesele și nevoile.

Să creștem rolul Asociației pe piața fondurilor de investiții și să fim un vector care ajută la creșterea numărului participanților la piața de capital sunt printre principalele obiective anunțate de board-ul Asociației la ultimele alegeri, cele din acest an, iar aderarea Sparking Capital la asociație înseamnă încredere în capacitatea noastră de a reprezenta interesele industriei”, a declarat Horia Gustă, președintele Asociației Administratorilor de Fonduri din România.

Sparking Capital este primul fond de investiții alternativ cu capital de risc din România, care investește în companii de tehnologie cu potențial de creștere rapidă sau extindere la nivel internațional.

CITESTE SI:  Transelectrica propune plata unui dividend de 0,28 lei pe acțiune din profitul anului 2023

De la înființare, compania a finanțat 12 start-upuri din domenii diverse, cu o puternică componentă de tehnologie: marketing, fintech, economie circulară, travel, etc.

Ne bucurăm să ne alăturăm AAF și, în același timp, să fim primul fond de investiții alternativ care investește preponderent în startup-uri de tehnologie din cadrul AAF.

Prin investițiile pe care le realizăm, susținem antreprenori români extrem de talentați care dezvoltă produse software inovatoare și sprijinim extinderea internațională a afacerilor lor.

Clasa de active în care investim a beneficiat de o creștere constantă a volumului de investiții în ultimii 10 ani, la nivel global și dorim să oferim investitorilor din România posibilitatea de a investi în această clasă de active care poate să servească și ca protecție împotriva inflației”, a declarat Vlad Sarca, Partener Sparking Capital.

În 2022, Sparking Capital a obținut din partea Autorității de Supraveghere Financiară autorizarea și înregistrarea în calitate de administrator de fonduri de investiții alternative AFIA precum și înscrierea în registrul public ASF dar și autorizarea în calitate de fond de investiții alternativ.

Strategia aplicată de Sparking Capital pe piața românească presupune pe lângă identificarea start-upurilor cu potențial de creștere și muncă susținută alături de fondatorii acestora pentru atingerea obiectivelor propuse.