BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


BCR va oferi cursuri de educație financiară pentru 50.000 de români pe parcursul lunii octombrie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Banca Comercială Română, prin programul Școala de Bani, declară octombrie Luna Educației Financiare și vine cu un program intens și variat de activități financiare pentru toate grupele de vârste. În octombrie, profesorii de educație financiară ai BCR vor susține ateliere la nivel național, în fiecare zi a lunii cu scopul de a-i ajuta pe români să-și înțeleagă mai bine deciziile financiare, precizează un comunicat al băncii.

Pe lângă atelierele de la sediile BCR, profesorii Școlii de Bani vor mai fi prezenți și în companii și instituții unde vor susține ateliere angajaților, in universități, licee, școli și în mai multe orașe din țară cu caravana FLIP.

În continuarea acestui demers, BCR lansează și provocarea online #31dayschallenge unde toți cei interesați de sfaturi financiare practice și utile se pot înscrie la un newsletter special pe scoaladebani.ro și vor primi zilnic câte un sfat financiar creat de profesorii BCR.

„Pentru a atrage atenția asupra nevoii de educație financiară în România și pentru a anunța finalizarea Lunii Educației Financiare, pe 31 octombrie, de la ora 11:00, BCR anunță Ora educației financiare și invită pe fiecare dintre noi să ne acordăm un răgaz pentru a ne gândi la deciziile noastre bugetare și cum acestea ne influențează viața.”

Pe parcursul acestei ore, vor fi susținute ateliere de educație financiară simultan în întreaga țară. Toți cei care sunt interesați să se alăture proiectului și sa organizeze ateliere în școala sau compania lor, se pot înregistra direct pe website-ul programului sau pot trimite un email pe adresa scoaladebani@bcr.ro

Prin toate activitățile desfășurate în cadrul programului Școala de Bani, BCR întărește promisiunea de a fi un educator financiar responsabil pentru români și vizează creșterea nivelului de educație financiară în rândul populației de toate vârstele.

Un studiu efectuat în Uniunea Europeană a plasat România pe ultimul loc în ceea ce privește educația financiară. Românilor le lipsesc noțiunile financiare de bază care i-ar ajuta să își administreze eficient bugetul personal, de aceea, astfel de cursuri gratuite reprezintă un prim pas în creșterea nivelului lor de educație financiară.

Este extrem de important să avem educație financiară pentru a ne putea îndeplini visurile și a ne bucura de o calitate bună a vieții. Orice decizie financiară pe care o luăm ne poate influența modul de viață, de aceea, trebuie să conștientizăm pe ce se duc banii noștri și ce am putea face mai bine pentru a-i gestiona responsabil.

Educația financiară este o nevoie a românilor, tocmai de aceea, prin toate acțiunile pe care le întreprindem prin programul Școala de Bani vrem să facem o schimbare în bine în viețile tuturor celor interesați”, spune Nicoleta Deliu, coordonatoarea programului Școala de Bani.

Școala de Bani este cel mai amplu program de educație financiară din România. În ultimii trei ani, peste 1.000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au reușit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 320.000 de români – copii, tineri și adulți. Cei interesați se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, dar și în sucursalele județene BCR.

Toate studiile desfășurate în ultimii doi ani, indiferent de sursă, arată că românii se află pe ultimul loc la educație financiară în Europa. Ultimul studiu realizat de Banca Mondială la nivelul Uniunii Europene şi prezentat în cadrul celei de a doua ediţii a European Money Week din 2018 a plasat România pe ultimul loc din 127 de țări calificate ca răspunsuri, cu un procentaj de 22%, în condițiile unei medii europene de 55%.


 

[ajax_load_more]