BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Lucian Anghel, BVB: „Parcurgerea unui curs de educație financiară reprezintă, poate, cea mai bună investiție în viitorul personal””

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Parcurgerea unui curs de educație financiară reprezintă, poate, cea mai bună investiție în viitorul tău și al familiei tale. Rezultatul acestei investiții este independența financiară. Bunăstarea depinde 99% de educație financiară și 1% de inspirație. Sper ca românii să înțeleagă importanța educației financiare și să profite de ea,” a afirmat Lucian Anghel, președintele CA al Bursei de Valori București, cu ocazia implinirii a patru ani de a inceputul programului „Fluent în Finanțe”, cel mai amplu program de educație financiară realizat la nivel național de Bursa de Valori București (BVB) și partenerii săi.

De-a lungul celor patru ani, programul a reușit să ajungă la o audiență națională cumulată de 16.500 de persoane prin seminariile „Fluent în Finanțe”, evenimente gratuite de educație financiară care au loc la nivel național și care se adresează persoanelor fizice interesate să descopere oportunitățile oferite de piața de capital și să devină investitori.

Programul „Fluent în Finanțe” a început în iulie 2015 și, în faza inițială, a vizat companiile interesate să ofere cursuri de educație financiară către angajați. După succesul înregistrat la nivel național, proiectul a fost extins în noiembrie 2015 către persoane fizice, în martie 2016 către elevi și studenți, iar în iunie 2016 către companiile listate pe bursă.

Educația financiară este foarte importantă pentru orice persoană, indiferent dacă activează în domeniul financiar sau nu. Fiecare român trebuie să înțeleagă cum să-și gestioneze chibzuit banii și că, încă de la tinerețe, este esențial să-și planifice viitorul.

În lumea financiară, timpul este unul dintre cei mai importanți aliați, iar educația financiară exact acest lucru ne învață: cum să folosim acest timp pentru a ne asigura un viitor liniștit financiar. Fluent în Finanțe alături de alte proiecte derulate de BVB împreună cu partenerii săi vizează atragerea unui număr cât mai mare de persoane către piața de capital astfel încât economiile cât mai multor români să beneficieze de evoluțiile favorabile pe care piața de capital le oferă pe termen lung”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori București.

CITESTE SI:  Banca Transilvania lansează programul național de educație financiară FIT – Finanțele pe Înțelesul Tuturor

Până în prezent, 100 de seminarii au fost organizate la 43 de companii, 60 de seminarii în cadrul a 19 universități în 11 orașe (Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava, Tg. Mureș, Timișoara), alte 65 de seminarii au fost pentru elevi din diverse școli din București și alte orașe din țară, în timp ce 32 de seminarii dedicate persoanelor fizice au fost organizate în Alba-Iulia, Brașov, București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara.

Astfel, în total 16.500 de persoane au participat la 257 de seminarii organizate în cadrul celei mai importante mișcări de promovare a educației financiare în rândul populației derulată de Bursa de Valori București și partenerii săi.


 

[ajax_load_more]