BET
16838.36
-0.26%
BET-TR
34937.55
-0.26%
BET-FI
59897.97
-0.98%
BETPlus
2488.64
-0.26%
BET-NG
1205.13
-0.11%
BET-XT
1434.84
-0.36%
BET-XT-TR
2943.66
-0.36%
BET-BK
3096.27
-0.44%
ROTX
36979.69
-0.22%


Forumul Investitorilor Individuali, un nou prilej de a învăța ce înseamnă investițiile la bursă

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB), va organiza impreuna cu partenerii cea de-a zecea editie a Forumului Investitorilor Individuali, eveniment de referinta dedicat investitorilor de retail. Pe 16 noiembrie, la JW Marriott din Bucuresti, specialisti ai pietei de capital din randul companiilor de brokeraj, fondurilor de investitii, fondurilor de pensii si companiilor listate alaturi de analisti vor fi speakeri la cel mai important eveniment dedicat investitorilor individuali.

Cei care doresc sa participe la cea de-a zecea editie a celui mai important forum national de educatie financiara in domeniul investitiilor se pot inregistra gratuit pe site-ul dedicat proiectului: www.bvbforum.ro/inregistrare. Accesul la eveniment va fi permis pe baza inscrierii si in limita locurilor disponibile.

„Forumul Investitorilor este un eveniment de referinta nu doar in calendarul celor care au facut din fenomenul investitional o constantă, ci si in rândul celor care abia acum descoperă oportunitatile oferite de piata de capital, care capata tot mai multa tractiune pe fondul promovarii la statutul de Piata Emergenta. Sunt adesea intrebat cand este cel mai bine sa investesti? Oricand. Cel mai important este sa incepi si sa faci acest lucru constant si pe termen lung,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

In cele zece editii de Forum, numerosi romani au putut primi in cadrul acestor evenimente sfaturi de investitii pentru fondurile economisite de la unii dintre cei mai buni manageri de bani din Romania.

Astfel, cei care ar fi investit in actiuni incluse in indicele BET in septembrie 2012 ar fi obtinut un randament in lei de 216% (BET-TR) pana in octombrie 2019 luand in calcul si dividendele oferite de companiile listate. In acesti ani performanta oferita de actiunile principale listate la BVB a depasit cu mult alte tipuri de investitii financiare sau inflatia.

Odată cu cresterea gradului de educatie financiară romanii vor descoperi avantajul utilizarii principiului universal de investire – „sa nu pui toate ouale in acelasi cos” – principiu care le va permite sa-si imbunatateasca profitabilitatea investirii fondurilor agonisite cu atata truda,” a declarat Lucian Anghel, Presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

CITESTE SI:  One United Properties vizează venituri de 1,7 miliarde de lei și un profit brut de 617,5 milioane de lei în 2024

Forumul Investitorilor Individuali este un eveniment de referinta organizat de Bursa de Valori Bucuresti incepand cu anul 2013, cu misiunea de a populariza piata de capital in randul persoanelor fizice. Forumul este adresat tuturor celor care doresc sa beneficieze de acces direct al speakeri de inalta calitate din domeniul financiare si sa obtina mai multe cunostinte despre ce presupun investitiile directe sau indirecte la bursa.

Pentru investitorii de pe piata de capital aflati la inceput, Forumul este o ocazie de a afla de la profesionisti in domeniu informatii valoroase, iar pentru investitorii cu experienta, Forumul este, printre altele, un prilej de socializare cu alti investitori si de impartasire a experientelor de trading.


 

[ajax_load_more]