BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%BRK Financial Group devine market maker pentru TeraPlast în vederea creșterii lichidității

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, va beneficia incepand cu data de 12 februarie de serviciile de market making ale emitentului oferite de SSIF BRK Financial Group SA (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri pe segmentul de produse structurate tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

TeraPlast SA (simbol de tranzactionare TRP), cea mai mare companie din Grupul TeraPlast, a fost listata la BVB in iulie 2008 si este inclusa in indicii BET-BK, BET-XT, BET-XT-TR si BET-Plus.

Colaborarea cu BRK Financial Group reprezinta un nou pas in linie cu obiectivul nostru de a crea valoare pentru actionari, prin imbunatatirea lichiditatii si minimizarea volatilitatii. In activitatea noastra ne bazam pe implementarea celor mai bune practici la nivel international si ne dorim sa devenim un model si pentru alte companii care vor sa faca pasul spre bursa,” a declarat Alexandru Stanean, Director General TeraPlast.

Anuntam cu satisfactie semnarea unui nou parteneriat privind serviciile de market making destinate emitentilor, in cadrul caruia ne propunem sa sustinem imbunatatirea lichiditatii actiunilor TeraPlast SA, angajamentul nostru constand in afisarea unui volum de minim 750.000 de actiuni la cumparare si la vanzare, intr-un spread de 1%. Felicitam compania TeraPlast  ca a inteles beneficiile unui parteneriat cu un furnizor de lichiditate care are expertiza dovedita in acest sens,” a spus Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

CITESTE SI:  Nvidia duce bursa americana la noi maxime istorice. Europa urmează îndeaproape

Market Makerul Emitentului (MME) este participantul la sistemul de tranzactionare al BVB care si-a asumat rolul de a sustine lichiditatea unui instrument financiar, in baza unui contract incheiat cu emitentul instrumentelor financiare respective, precum si cu BVB.

Ne dorim un plus semnificativ de lichiditate pe bursa si cadrul privind Market Makerul Emitentului ne arata ca oportunitatile sunt accesate cu precadere atunci cand companiile au la dispozitie mediul necesar dezvoltarii. Acest lucru demonstreaza ca Bursa de Valori Bucuresti isi indeplineste rolul de a implementa cele mai eficiente solutii pentru dezvoltarea lichiditatii, in special, si a pietei, in general,” a declarat Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucuresti.

Parametrii specifici aplicabili activitatii de MME efectuata de BRK Financial Group pentru actiunile emise de TeraPlast sunt disponibili aici: http://www.bvb.ro/info/RO_Parametrii_MM_TRP_BRK_wbo.doc.pdf.

Mai multe informatii cu privire la cadrul general aplicabil programului de MME pot fi consultate aici:

http://www.bvb.ro/info/Programul%20privind%20Market%20Maker-ul%20Emitentului.pdf.