BET
16932.49
0.56%
BET-TR
35132.87
0.56%
BET-FI
59731.98
-0.28%
BETPlus
2501.52
0.52%
BET-NG
1207.33
0.18%
BET-XT
1441.45
0.46%
BET-XT-TR
2957.22
0.46%
BET-BK
3112.46
0.52%
ROTX
37167.34
0.51%


Tranzacții de 27 milioane euro pe bursă, aproape de trei media zilnică obișnuită

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

O zi oarecum atipică azi pe bursă cu un rulaj de 27,56 milioane euro (130 milioane lei) si cu toți indicii inchizand pe plus. Indicele BET s-a apreciat cu 1,22%, BET-TR 1,25%, BET-Plus 1,20% si BET-NG 1,31%, aproape jumatate din volum fiind asigurat de tranzactiile cu actiuni Banca Transilvania (TLV): 51,2 milioane lei pe piata principală plus trei tranzactii DEAL in valoare totala de 10,8 milioane lei.

Din cadrul indicelui BET nicio companie nu a inregistrat scaderi in sedinta de azi. S-au remarcat actiunile Bursa de Valori Bucuresti (BVB) +4,41%, Digi Communications N.V. (DIGI) +3,70% si BRD SocGen (BRD) +3,30%, conform brokerilor de la Prime Transaction.

Evolutie companii indice BET. Sursa BVB

Principalele stiri de piață

BRD – Rezultate financiare solide in 2018 –  profit net de 1.565 milioane RON, in crestere cu +10,6% in dinamica anuala (+23,6% excluzand elementele nerecurente), datorita performantei foarte solide si costului net al riscului pozitiv. Totodată banca a precizat ca introducerea unei taxe pe activele financiare, in realitate o taxa pe credite, ar avea consecinte clar negative asupra economiei romanesti.

• BITTNET SYSTEMS S.A. rascumpără anticipat si in integralitate emisiunea de obligatiuni BNET19 in vederea reducerii gradului de indatorare si a cresterii profitabilitatii prin diminuarea  cheltuielilor financiare.

• Scăderi în bursele din SUA, apă rece turnată peste speranțele unei înțelegeri: Potrivit consilierului economic Larry Kudlow, un acord între SUA și China pe teme comerciale este încă departe. Avand în vedere vulnerabilitatea pieței după cifrele în general sub așteptări din Europa și Marea Britanie, alături de o temperare a surprizelor pozitive ca procent din totalul raportărilor, vești nefavorabile pe acest subiect esențial au atins o coardă sensibilă a investitorilor, iar ceea ce a început ca o corecție naturală s-a accentuat după spargerea nivelului de 2700 de puncte. Sursa XTB

CITESTE SI:  LIFE IS HARD S.A își majorează capitalul social printr-o nouă subscriere de acțiuni

Bank of England vede un an greu –  Potrivit avertismentelor Băncii Angliei, economia britanică ar urma să aibă un an greu, amintind de perioada crizei financiare. La originea unor astfel de efecte s-ar afla atât o încetinire a activității în afara granițelor, dar și incertitudini asociate ieșirii din UE la nivel local. Astfel, o abordare interpretată în sens relaxat monetar, ”dovish”, a dus la o vânzare rapidă de lire sterline. Economia în ansamblu, a adăugat guvernatorul, nu este pregătită pentru o ieșire fără un acord, însă volatilitatea nu s-a încheiat. Sursa XTB

• Acțiunea săptămânii: Visa – Deși Visa este o companie cu o vechime de peste 60 de ani, compania este listată public de doar un deceniu. De la IPO-ul din 2008, prețul acțiunilor a crescut de peste 11 ori. În ultimul deceniu, Visa a reușit să își crească semnificativ numărul de tranzacții procesate. Principalul competitor, Mastercard, și-au extins operațiunile, dar nu în ritmul înregistrat de Visa. La sfârșitul anului 2018, Visa deținea aproximativ 15,9 miliarde de dolari în numerar sau active echivalente numerarului, în timp ce valoarea totală a datoriei se ridica la 16,6 miliarde de dolari. Un nivel atât de ridicat al numerarului determină o probabilitate redusă ca o modificare adversă a dobânzii să afecteze activitatea companiei și face posibilă continuarea strategiei de preluare a potențialilor competitori, înainte ca aceștia să poată crește. Unul dintre cele mai importante avantaje ale Visa este gradul ridicat de scalabilitate. Sursa XTB

Nu uita, daca vrei sa iti testezi cunostintele in domeniul bursei, o poti face chiar acum parcurgand quiz-ul de aici! Daca vrei sa impartasesti rezultatele si cu prietenii tai, o poti face cu un simplu share pe Facebook! Mult succes!


 

[ajax_load_more]