BET
16971.24
0.14%
BET-TR
35213.26
0.14%
BET-FI
60049.67
-0.72%
BETPlus
2506.82
0.14%
BET-NG
1214.79
0.19%
BET-XT
1445.69
0.1%
BET-XT-TR
2965.92
0.1%
BET-BK
3120.46
0.07%
ROTX
37270.19
0.11%


Geopolitica afectează piețele de capital – analiză Saxo Bank

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Așa cum era oarecum de asteptat, al doilea val de infecții din China și Coreea de Sud, pe măsură ce restricțiile s-au relaxat, a pus bețe-n roate scenariului cu redresarea care era febril evaluat în piețele de capital.

Dacă va trebui să trăim cu epidemii recurente până când se găsește un vaccin, actualele evaluări sunt dificil de cuantificat. Redresarea în piețele de capital era cu mult înaintea prognozelor de câștig în eventualitatea a orice altceva, mai puțin a unei redresări agresive în V.

În această conjunctură, suntem precauți și avem în vedere catalizatori pozitivi rămași care să determine o continuă evoluție a actiunilor. Dar această perspectivă trebuie echilibrată cu fluxurile investitorilor retail și poziționarea speculativă ce pariază pe o revenire bruscă, alături de susținerea fermă a băncilor centrale care continuă să determine creșterea capitalurilor proprii.

Prin urmare, favorizăm o abordare de tip „haltere”, tematicile seculare long rămase și compensarea duratei câștigurilor față de acoperirile reziduale rămase în opoziție cu capitalurile proprii short directe.

În opinia noastră, relațiile SUA-China se deteriorează în continuare în cadrul unei clarificări lente și nu mai există cale de întoarcere la relația de dinainte de război. Acele fricțiuni pe termen lung ajung din nou pe prima pagină a ziarelor.

Trump trece la eliminarea legăturilor dintre fondurile federale americane de pensie și capitalurile proprii chineze. Președintele sugerează, de asemenea, că nu dorește renegocieri în Faza I a Acordului comercial cu China, o problemă pentru China cea împovărată care se confruntă cu o dublă lovitură, atât intern, cât și din cauza colapsului cererii externe pe fondul pandemiei de COVID-19.

Deși coordonarea temporară a fost mereu vagă, în cel mai bun caz, iar volumul achizițiilor a fost o problemă și în vremurile bune, capacitatea Chinei de a-și respecta partea în cadrul contractelor de achiziții la timp este redusă dată fiind actuala stare a economiei și a perspectivei cererii aflată sub presiune.

CITESTE SI:  Analiză XTB: Prețul grâului trece printr-un carusel neobișnuit. Care sunt estimările pentru această vară?

Până acum, în ceea ce privește retorica antagonistă, cuvintele au fost mai dure decât acțiunile, deși anticiparea următoarei mișcări a capriciosului președinte Trump este de multă vreme o strategie care duce la pierdere. Alegerile viitoare pot furniza un elan mai mare pentru ridicarea fricțiunilor geopolitice dacă acestea vin întru susținerea alegătorului american, ceea ce este un calcul progresiv, ca întotdeauna. Cu toate acestea, ni se reamintește că nimeni nu „câștigă” Războiul comercial, decât poate aurul.

Relațiile China – Australia sunt și ele în prim plan alături de vești legate de faptul că China a suspendat peste noapte importuri de la cel puțin patru abatoare australiene, pe măsură ce tensiunile dintre Australia și țara comunistă cresc.

Această mișcare a dus la tranzacționarea în scădere bruscă a AUD, însă știrile că ministrul australian al Comerțului, Simon Birmingham, „crede că exportatorii australieni de carne trec prin „întreruperi minore tehnice” cu China” a calmat spiritele.

Deși rămâne clar, tensiunile diplomatice dintre cele două țări cresc pe măsură ce Australia începe să susțină o investigație și o cercetare cu privire la epidemia de COVID-19, refuzând să se lase intimidată de amenințările chineze.

Deși diminuarea riscului prin diversificarea exportatorilor pe alte piețe precum India și restul Asiei de sud-est ar susține obiectivele pe termen lung, cererea chineză redusă pentru bunuri și servicii australiene reprezintă un risc pentru economia australiană.

În special deoarece China rămâne cumpărătorul numărul unu de exporturi ale bunurilor, dar și ale serviciilor australiene. Cu toate acestea, este clar că cererea vine cu un preț pe care Australia nu vrea să-l plătească.

Articol de opinie semnat de de Eleanor Creagh, Strateg de piață, Saxo Bank


 

[ajax_load_more]