BET
16013.77
0.79%
BET-TR
33223.17
0.79%
BET-FI
58224.78
-0.1%
BETPlus
2377.12
0.75%
BET-NG
1148.47
0.45%
BET-XT
1369.96
0.64%
BET-XT-TR
2810.29
0.64%
BET-BK
3002.99
0.51%
ROTX
35753.29
1.03%Agroland Agribusiness atrage 10 milioane RON printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de TradeVille

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Agroland Agribusiness a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima azi, o ofertă primară de vânzare de obligațiuni de tip plasament privat prin care compania a reușit să atragă 10 milioane RON. Oferta a fost intermediată de TradeVille, cel mai activ broker de retail din România.

Obligațiunile cu simbolul AAB26 emise în cadrul plasamentului privat derulat pe 28 iulie sunt denominate în RON, au scadența la 5 ani și o rată anuală fixă a cuponului de 9% stabilită de emitent, cupoanele urmând să fie plătite semestrial.

Valoarea nominală a unei obligațiuni AAB26 este de 100 RON, iar subscrierea minimă în cadrul plasamentului a fost de 60.000 RON (600 de obligațiuni).

Valoarea inițială a ofertei, de 5 milioane RON, a fost extinsă de emitent la 10 milioane RON ca urmare a interesului ridicat din partea investitorilor. Subscrierile totale înregistrate în plasament au fost de peste 13,6 milioane RON.

Fondurile obținute vor putea fi utilizate pentru dezvoltarea activității atât organic prin finanțarea investițiilor în active fixe și a nevoii de fond de rulment sau a altor cheltuieli curente, cât și prin eventuale fuziuni sau achiziții și participarea în start-up-uri din domeniul agriculturii.

Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii obligațiunilor AAB26 pe sistemul multilateral de tranzacționare operat de Bursa de Valori București, listarea urmând să fie realizată de TradeVille în calitatea sa de Consultant Autorizat.

Încheierea cu succes a acestui plasament de obligațiuni este o realizare importantă pentru noi și încă un pas major în direcția dezvoltării companiei, alături de listarea recentă la Bursă. Eforturile din ultimii ani se oglindesc și în indicatorii financiari ai Agroland Agribusiness, care se află pe o curbă ascendentă și în 2021. Le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au sprijinit în obținerea acestor rezultate: clienți și colaboratori, investitori și furnizori, partenerii noștri de la TradeVille, precum și întreaga echipă Agroland Agribusiness și Agroland.

Fără ei nu am fi ajuns aici. În continuare, ne dorim să creștem într-un ritm susținut, dar natural, și să investim în calitatea input-urilor pe care le comercializăm, precum și în diversificarea portofoliului, cu produse realizate după rețete proprii. O parte a fondurilor pe care le avem la dispoziție va merge, la fel ca până acum, către susținerea start-up-urilor din domeniul agricol și creșterea nivelului de inovație și digitalizare din această industrie, prin proiectul AgTech TM!
Florin Radu, Director General, Agroland Agribusiness

CITESTE SI:  Morphosis Capital investește în Mark Twain International School

Astăzi avem confirmarea că, alături de TradeVille, finanțarea bursieră devine un ingredient ușor de folosit în rețeta unei afaceri de succes. După ce compania-mamă Agroland Business System (AG) a folosit un mix de finanțare similar anul trecut pentru a-și finanța expensiunea afacerii, iată că și filiala acesteia, Agroland Agribusiness (AAB), încheie cu succes o emisiune de obligațiuni corporative la nici 6 săptămâni după listarea acțiunilor sale. Bursa ne arată tuturor, astfel, potențialul fabulos și încă puțin explorat al economiei românești și sperăm că din ce în ce mai mulți investitori se vor alătura acestei adevărate mișcări de democratizare a capitalismului in România.
Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

În 2021, Agroland Agribusiness a fost a doua companie din grupul Agroland care s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, cu simbolul AAB, după compania-mamă Agroland Business System (simbol AG). În total, grupul a reușit să obțină peste 22 milioane RON prin trei runde de finanțare intermediate de TradeVille.

Agroland Agribusiness estimează pentru primul semestru din 2021 o cifră de afaceri de 13,3 milioane RON, în creștere cu 33% față de perioada similară a anului trecut. Rezultatul net estimat pentru primul semestru este de 795,1 mii RON, în creștere cu 141% față de perioada similară a anului trecut.