BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%Chromosome Dynamics lansează aplicația de diagnosticare SpellBOX Lite pentru agricultura de precizie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Chromosome Dynamics (simbol bursier CHRD), companie antreprenorială listată pe piața AeRO de la BVB anunță lansarea celui mai recent proiect – SpellBOX Lite – aplicație mobilă de diagnosticare a bolilor, dăunătorilor, carențelor și fitotoxicității plantelor, în vederea susținerii agriculturii de succes, atât în România, cât și pe plan internațional.

Aplicația mobilă SpellBOX Lite este un software inovator, creat pentru identificarea impedimentelor din cadrul proceselor agricole, depistând cu o acuratețe ridicată bolile, dăunătorii, carențele și fitotoxicitatea plantelor.

SpellBOX este un proiect complex, iar întreaga echipă Chromosome Dynamics a lucrat neîncetat în ultimul an pentru a contura cheia de acces spre agricultura de precizie, ce este, în fapt, și un prim pas spre tehnologizarea procesului tradițional de consultanță.

Suntem încântați să menționăm faptul că aplicația are deja o bază solidă de date, prezentând o acuratețe de peste 95% și credem că SpellBOX va deveni, în cel mai scurt timp, un real ajutor pentru fermierii din România.”, declară Ionel Mugurel Gabriel, director general Chromosome Dynamics.

SpellBOX vine în ajutorul pasionaților de agricultură și marilor fermierilor prin expunerea a trei planuri de beneficii create pentru acoperi toate nevoile utilizatorilor, în funcție de gradul de activitate desfășurat.

Comportându-se ca o platformă modulară, SpellBOX conectează mai multe dispozitive IoT și aduce împreună toate datele necesare aplicării celor mai bune tactici în vederea practicării agriculturii de precizie.

SpellBOX Lite este versiunea standard a unui instrument de precizie complex, iar utilizatorii beneficiază gratuit de rezultate certe și consultanță specializată, în vederea rezolvării oricărui impediment.

Cel de-al doilea plan pus la dispoziție de către compania de high-tech – SpellBOX WS (Weather&Satellites) – oferă posibilitatea accesării unei imagini de ansamblu a culturilor și solului prin intermediul a 18 indici satelitari de precizie (multispectral analyzer), utilizatorii beneficiind, în plus, de un dispozitiv IoT de monitorizare a condițiilor prielnice pentru irigare.

CITESTE SI:  Electrica prelungește mandatul Directorului General si anunță planul de investiții pe 2024

Indicii satelitari, dispozitivele IoT și device-ul hardware sunt, de fapt, factorii decisivi ce vor evidenția SpellBOX pe piața internă și internațională.

Fermierii pot accesa cu ușurință starea de sănătate a culturilor agricole, identificând, prin alertare timpurie, cele mai întâlnite obstacole. Pornind de la identificarea precisă a zonelor cu plante sănătoase sau bolnave și a conținutului de apă și clorofilă, până la analiza atentă a umidității solului, cei 18 indici ajută la reducerea semnificativă a pierderilor din cadrul procesului agricol.

Am gândit SpellBOX ca o platformă modulară unde toate dispozitivele IoT puse la dispoziția clienților prin tipul de abonament achiziționat vor genera date importante cu privire la densitatea populaţiei dăunătorilor din culturile agricole, nevoile de irigare şi riscurile de boli fungice.”, adaugă fondatorul Chromosome Dynamics.

Chromosome Dynamics a dezvoltat, pentru marii fermieri, un ultim abonament – SpellBOX Pro – ce include toate beneficiile expuse anterior, dar și un device hardware pentru depistarea problemelor în mediu controlat.

Device-ul hardware face parte din ultimul și cel mai complex plan SpellBOX, destinat marilor ferme, cu peste 1000 de hectare și institutelor de cercetare.

Device-ul SpellBOX a fost gândit ca fiind un instrument ușor de folosit, cu un design elegant și un aer modern și devine o cameră obscură, determinând un mediu complet controlat pentru obținerea celor mai precise rezultate.

În final, pot spune că echipa noastră a dezvoltat trei variante a instrumentului SpellBOX, luând în considerare nevoile fiecărei categorii posibile de utilizatori.

SpellBOX a fost creat pentru a susține atât pasionații și micii agricultori, dar și agricultura de mare întindere și, totodată, pentru a contribui la procesul de tehnologizare a modului prin care fermierii se informează, monitorizează procesele agricole, obțin consultanță și achiziționează cele mai bune produse.”, adaugă fondatorul Chromosome Dynamics.