BET
17604.92
-0.9%
BET-TR
37395.88
-0.55%
BET-FI
58295.95
-0.67%
BETPlus
2599.98
-0.85%
BET-NG
1260.11
-1.41%
BET-XT
1493.48
-0.97%
BET-XT-TR
3135.73
-0.61%
BET-BK
3236.03
-0.65%
ROTX
38723.69
-0.89%
MedLife lansează serviciul de consultanță medicală online prin videoconferință

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

In contextul medical epidemiologic, Sistemul Medical MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, vine in intampinarea tuturor pacientilor cu solutii concrete si anunta lansarea serviciului de consultanta medicala online, prin videoconferinta.

Noul program pune la dispozitia pacientilor asistenta medicala online pentru numeroase specialitati (medicina generala, medicina interna, pneumologie, ORL, cardiologie, dermatovenerologie, endocrinologie, gastroenterologie, ginecologie, neurologie, neurochirurgie, pediatrie etc.), oferite de peste 80 de medici specialisti, numarul acestora urmand sa fie crescut gradual in saptamanile urmatoare. Serviciile pot fi accesate de catre toti pacientii care doresc sa interactioneze cu un medic specialist pentru diverse patologii.

Sedinta de consultanta are o durata similara unei consultatii, o medie de 20 de minute, si presupune o discutie cu medicul specialist pentru realizarea anamnezei, intrebari si nelamuri pe care pacientul i le poate adresa medicului si recomandari din partea specialistului pentru investigatii suplimentare, daca este cazul.

Aplicatia permite pacientilor ca, in urma recomandarilor medicului, sa poata incarca documente ce vor putea ajuta la evaluarea starii de sanatate a pacientului. Conform cadrului legislativ actual din Romania, prin consultanta medicala online, medicul nu poate stabili un diagnostic si nu poate prescrie medicamente.

“In aceste momente, sunt mii, sute de mii de pacienti vulnerabili care au o reala nevoie sa interactioneze cu un medic. In acest sens, de mai bine de 2 saptamani, am lucrat intens la o solutie alternativa care sa le permita pacientilor sa ia legatura cu un medic fara sa se deplaseze.

Astfel, fie ca vorbim despre o persoana in varsta, un pacient cu patologii cardiovasculare, oncologice, diabet sau cu anxietate severa, acum poate intra in legatura cu un medic specialist sau cu un psiholog de pe orice dispozitiv, telefon, tableta sau PC si de oriunde din tara, avand nevoie doar de o conexiune la internet si o camera video functionala, similar practicilor de telemedicina”, a declarat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

“In lipsa unui cadru legislativ pentru un sistem national de telemedicina, serviciul online MedLife va functiona in acest moment in regim de consultanta medicala, fara a avea posibilitatea de a indica un diagnostic sau un tratament.

Astfel, dat fiind starea de urgenta decretata care implica si o serie de restrictii de circulatie, precum si nevoia foarte mare a pacientilor de a beneficia de un serviciu medical care nu necesita deplasare, solicitam sprijinul autoritatilor de a facilita un cadru legal favorabil serviciului de telemedicina in Romania, chiar si pentru o perioada determinata.

De-a lungul timpului, telemedicina s-a dovedit de nenumarate ori, prin studii si practici efectuate in alte tari dezvoltate, ca imbunatateste considerabil viata pacientilor, unele probleme medicale putand fi solutionate rapid de catre medicul specialist cu un diagnostic si tratament doar la un telefon/videocall distanta. 

Un astfel de demers ne va ajuta sa ne adaptam si sa raspundem rapid nevoilor reale ale pacientilor in aceste momente critice si, in egala masura, sa degrevam spitalele publice pentru ca acestea sa poata gestiona corespunzator cazurile dificileDe altfel, in Ordonanta Militara nr. 2/21.03.2020 intrata in vigoare aseara, se refera la deplasarea persoanelor numai in cazul in care nu sunt posibile consultatii la distanta, desi acestea nu sunt inca reglementate precum in multe alte tari din Europa”, a adaugat Mihai Marcu, Presedinte si CEO MedLife Group.

CITESTE SI:  OMV Petrom și Saint-Gobain România semnează un acord pentru achiziția de energie verde

Aditional serviciului de consultanta online, MedLife va continua activitatea in clinicile si spitalele din Bucuresti si din tara, pentru a oferi asistenta medicala in situatii critice, in conformitate cu legislatia in vigoare. Persoanele cu patologii oncologice care au nevoie sa se deplaseze pentru tratamente de chimioterapie sau radioterapie, femei insarcinate, persoane cu boli cardiovasculare, diabet sau orice alte patologii care necesita vizita intr-o clinica pentru investigatii de laborator si imagistica sau intr-un spital pentru o interventie chirurgicala, pot accesa in continuare aceste servicii in unitatile MedLife pe baza unei programari prealabile.

In plus, pentru a veni si mai mult in sprijinul pacientilor care au nevoie sa ajunga fizic la o unitate medicala, compania va deschide in cursul saptamanii viitoare clinici monodisciplinare.

„Incepand de saptamana viitoare vom pune la dispozitie femeilor insarcinate o clinica dedicata in totalitate monitorizarii in siguranta a sarcinii. Este un proiect pilot pe care il lansam in clinica din nordul capitalei, in Baneasa, urmand sa extindem aceasta facilitate si in alte orase din tara. Consideram ca este foarte important pentru siguranta viitoarelor mamici sa intre in clinici in care nu exista alte patologii, respectiv sa nu se intersecteze cu niciun pacient care se adreseaza unei alte specialitati.

Vom prelua in clinicile mari din tara un model asemanator, dar in aceste cazuri vom dedica gravidelor un program total separat, de 2 pana la 4 ore de clinica. In acest interval singurii pacienti care vor avea acces vor fi gravidele, inainte si dupa acest program dedicat urmand sa fie creat un spatiu pentru dezinfectia culoarelor si cabinetelor.

De asemenea, in perioada urmatoare, analizam posibilitatea de a pune la dispozitia pacientilor astfel de clinici si/sau orar dedicat si pentru alte situatii critice in special dedicate pacientilor cu patologii care s-au dovedit foarte expuse la infectiile cu COVID-19: patologie oncologica, diabet sau boli cardiovasculare. Prin aceasta facilitate vrem sa venim in sprijinul pacientilor care au urgente medicale, respectiv situatia lor medicala impune o vizita in clinica sau spital, in conformitate cu legislatia in vigoare”, a adaugat Mihai Marcu.


 

[ajax_load_more]