BET
17933.12
0.86%
BET-TR
37952.58
0.88%
BET-FI
58448.21
0.26%
BETPlus
2647.04
0.81%
BET-NG
1286.92
0.75%
BET-XT
1519.95
0.94%
BET-XT-TR
3179.35
0.96%
BET-BK
3264.79
1.05%
ROTX
39440.57
0.92%
Path-Finder Corporate Finance lansează Path2Capital, o platformă care facilitează tranzacțiile între companii și fondurile de investiții

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Path2Capital, platforma lansată azi de compania Path-Finder Corporate Finance, își propune să creeze o punte de legătură intre companiile antreprenoriale aflate în faza de creștere și investitorii financiari. Pentru început platforma va promova companii din Romania care au potențial de a atrage un fond de investiții în structura actionariatului, în vederea accelerării creșterii sau întăririi poziției financiare.

Este un moment propice pentru a lansa această platformă, având în vedere contextul dificil din piață și nevoia în creștere de capital. La sfârșitul anului trecut prognozam că vă urma o criză în piață financiară; iată că ne aflam într-o criză determinată de un factor neobișnuit, dar care are impact profund la nivel economic. Iar firmele antreprenoriale locale, mult mai vulnerabile prin natura lor, pot să deschidă acum noi uși spre variante de finanțare pe care poate că nu le-au cunoscut sau nu le-au luat anterior în considerare”, spune Ruxandra Pietreanu, Managing Director, Path-Finder Corporate Finance.

În segmentul tranzacțiilor cu fonduri de investiții, când se evaluează oportunitatea listării unei companii pe platformă, sunt avute în vedere aceleași criterii pe care le urmăresc fondurile: companiile să aibă un istoric de minim 2-3 ani, o cifră de afaceri de minim 500.000 Euro, produse sau servicii foarte bune, dorință și potențial de creștere și o echipă de management performantă.

CITESTE SI:  Freedom24, platforma ce aparține grupului internațional de investiții listat la bursa NASDAQ - Freedom Holding Corp, se lansează în România

Cum funcționează Path2Capital? Pentru fiecare companie înregistrată pe platformă se realizează un scurt profil (teaser), care va fi apoi promovat către investitorii financiari cărora li se potrivește profilul respectiv. De regulă, fiecare fond de investiții are anumite criterii de investiție – țări și sectoare în care poate investi, sume minime și maxime, tip de tranzacție – de care se tine cont în realizarea matching-ului.

În plus, platforma nu se va limita doar la intermedierea tranzacțiilor, ci va pune accent pe educarea antreprenorilor și pe pregătirea companiilor înaintea intrării într-o tranzacție, precum și pe acordarea de servicii de consultanță pe tot parcursul procesului, astfel încât să se maximizeze șansele de închidere a tranzacțiilor demarate prin intermediul Path2Capital.

”Sloganul nostru este We simply close deals este mai mult decât un motto, este o adevărată promisiune pe care le-o facem antreprenorilor – realizarea tranzacțiilor într-o manieră facilă, rapidă, profesionistă și discretă.

Îi invit pe toți cei interesați să ne contacteze, pentru a înțelege mai bine etapele pe care le presupune o tranzacție de tip fuziuni&achiziții (M&A) , a identifica în ce măsură sunt pregătiți să intre într-un astfel de proces și a găsi împreună investitorul potrivit” adaugă Ruxandra Pietreanu, Managing Director, Path-Finder Corporate Finance.