BET
17764.07
-0.94%
BET-TR
37601.25
-0.93%
BET-FI
58687.29
0.41%
BETPlus
2622.16
-0.94%
BET-NG
1278.12
-0.68%
BET-XT
1508.13
-0.78%
BET-XT-TR
3155.09
-0.76%
BET-BK
3257.19
-0.23%
ROTX
39072.17
-0.93%
Patria Bank, una din cele trei bănci listate la BVB, numește pe Burak Yildiran în calitate de CEO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Burak Yildiran va fi noul director executiv (CEO) al Patria Bank, calitate din care va conduce strategia de dezvoltare a băncii în susținerea antreprenoriatului local și a clienților persoane fizice, precum și în direcția îmbunătățirii experienței clienților și dezvoltării proceselor digitale. 

Burak Yildiran are aproape 25 de ani de experiență în domeniul financiar – bancar și al  tehnologiei, din care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul grupului Garanti BBVA. De-a lungul mandatului său a fost responsabil pentru business development, managementul schimbării, experiența clienților, proiecte Agile, digitalizare, transformare, leadership strategic și managementul talentelor. Burak a fost timp de șase ani Director General Adjunct și Manager Operațiuni la Garanti BBVA România. 

Înainte de numirea sa la Patria Bank, în ultimii 2 ani, a ocupat poziția de Chief Operations Officer în TotalSoft, conducând reorganizarea companiei și creșterea acesteia după preluarea de către LOGO Group. Burak deține un MBA de la WU Executive Academy – Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe.

„Mă bucur să mă alătur Patria Bank și, împreună cu echipa din bancă, să atingem o nouă bornă în dezvoltarea organizației pe piața locală, cu scopul de a crea valoare pentru întreg ecosistemul de stakeholderi – clienți, angajați, acționari și societate. Imi doresc sa contribui la o noua etapă în evoluția băncii și a clienților, cărora să le oferim cele mai potrivite soluții bancare, ajutându-i să-și acopere nevoile și să-și atingă aspirațiile, în timp ce iau decizii mai bune cu privire la finanțele lor, cu un impact pozitiv asupra viitorului.” a declarat Burak Yildiran, noul CEO Patria Bank (în curs de autorizare BNR).

Evolutie actiuni Patria Bank. Sursa BVB

“Echipa de management a Patria Bank va deveni mai puternică odată cu alăturarea lui Burak Yildiran în echipă. Expertiza sa bogată, locală și internațională, în zona digitalizării, transformării organizaționale, îmbunătățirii experienței clienților și leadership-ului strategic va aduce plus valoare echipei și, indirect, clienților Patria Bank.

CITESTE SI:  Freedom24, platforma ce aparține grupului internațional de investiții listat la bursa NASDAQ - Freedom Holding Corp, se lansează în România

Burak este un bun coechipier și împreună ne dorim să construim o nouă etapă importantă în dezvoltarea băncii: digitalizarea și optimizarea experienței clienților. Daniela Iliescu va preda ștafeta conducerii băncii și va continua să fie un promotor activ al business-ului Patria, după ce în mandatul sau a contribuit major la asigurarea stabilității financiare și a consolidării bazei de capital a băncii în vederea construirii unei platforme solide pentru planurile viitoare de creștere.” a declarat Horia Manda, Președintele Consiliului de Administrație al Patria Bank.

Daniela Iliescu va continua mandatul de CEO până la autorizarea de către Banca Națională a României a lui Burak Yildiran și ulterior va prelua mandatul de Director General Adjunct Ariile Financiar și Risc. Din comitetul executiv al băncii mai fac parte Codruț Nicolau, Director General Adjunct Aria Business și Valentin Vancea, Director General Adjunct Aria Operațiuni și IT.