BET
16055.2
0.26%
BET-TR
33309.54
0.26%
BET-FI
58041.9
-0.85%
BETPlus
2383.57
0.27%
BET-NG
1150.3
0.18%
BET-XT
1372.61
0.12%
BET-XT-TR
2815.77
0.12%
BET-BK
3001.18
-0.15%
ROTX
35760.55
0.06%Acțiuni de creștere: Align Technology

Autor: Financial Market
Timp de citit: 5 minute

Align Technology Inc. (ALGN) este un producător de scanere digitale 3D și aliniatoare Invisalign clear utilizate în ortodonție. Are sediul în San José, California; produce aliniatoare în Juárez, Mexic și scanerele sale în Israel și China.

ALGN se confruntă cu o cerere din ce în ce mai mare pentru sistemul său de aliniere a dinților Invisalign, lider pe piață, ca alternativă la aparatele dentare tradiționale, hardware-ul de imagistică și software-ul stomatologic specializat.

De fapt, prețul acțiunilor a crescut cu mai mult de 10%, până la un nou maxim istoric, iar conducerea și-a revizuit orientările în sensul creșterii pentru întregul an. În timp ce ALGN a fost deja un mare câștigător anul acesta și este foarte apreciat, optimismul investitorilor cu privire la acțiuni îi permite să câștige o primă de creștere, având în vedere istoria îndelungată a oportunităților de creștere și fundamentele solide în general.

Accelerarea impulsului pe piețele internaționale și marjelor mai puternice ar putea conduce la creșterea prețului.

Rezumatul rezultatelor ALGN

Acesta a fost un trimestru foarte bun pentru Align Tech cu un EPS de 2,51 USD, depășind așteptările cu 0,33 USD și inversând pierderea de – 0,52 USD în al doilea trimestru al anului trecut din cauza unor blocaje legate de pandemie.

Veniturile de 1 miliard de dolari au crescut cu 187% de la an la an și, de asemenea, cu 13% mai mare secvențial comparativ cu primul trimestru. Veniturile au fost, de asemenea, cu 66% mai mari decât în ​​al doilea trimestru al anului 2019, ca punct de referință înainte de pandemie.

Dintre indicatorii financiari, marja brută de 75% a fost ușor mai mică decât cea de 75,7% din primul trimestru, pe baza unei variabilități a prețului mediu de vânzare și a costurilor de transport mai mari.

Cu toate acestea, tendința a fost pozitivă, având în vedere că marja brută a crescut de la 71% în 2020. În mod favorabil, Align Tech a ținut costurile sub control,, contribuind la creșterea profitabilității.

Deși compania continuă să investească în cercetare și dezvoltare și să cheltuiască pentru marketing, marja operațională de 26,6% a crescut cu 140 de puncte de bază de la 25,2% în primul trimestru.

În cadrul cifrelor de vânzări, produsul de bază Clear Aligner a atins venituri de 841 milioane dolari, în creștere cu 11,6% QoQ, cu o creștere similară trimestrială trimestrială de 665.600 de unități, de la 78.600 în Q1. Acest lucru este important deoarece sugerează o nouă bază de prescriere a medicilor care vor distribui în mod eficient mai multe produse în viitor, ca un impuls de creștere.

Este demn de menționat faptul că proporția de cutii trimise pe piețele internaționale conduce creșterea și reprezintă mai mult de 51% din totalul afacerii. Compania vede, de asemenea, promovarea pentru utilizarea în rândul adolescenților ca o categorie de creștere.

O problemă cheie aici este promovarea sistemelor de imagine și a serviciilor software. Acestea sunt combinația de kituri hardware vândute cabinetelor dentare pentru scanere intraorale și design asistat de computer pentru a sprijini personalizarea aliniatorilor.

Vânzările de sisteme și servicii au ajuns la 170 de milioane de dolari, o creștere de 200% față de anul anterior și de 20% față de primul trimestru. Segmentul ajută la diversificarea operațiunii Align Tech, care reprezintă acum 17% din veniturile totale, în creștere față de 15% în perioada anului trecut.

Align Technology a introdus recent noua sa generație a sistemului „iTero Element 5D” cu funcții mai avansate și funcționalitate automată.

Sistemul permite personalizarea aliniatorului digital în comparație cu metoda alternativă pe bază de matriță luată de dentiști și ortodonți care sunt motivați să comande echipamentul. Se așteaptă ca zeci de mii de scanere să fie livrate în timp.

În cele din urmă, compania a încheiat trimestrul cu 1,1 miliarde de dolari în numerar și echivalentul a zero datorii financiare pe termen lung. Considerăm bilanțul ca un punct forte în profilul de investiții al companiei.

În al doilea trimestru, FCF a ajuns la 193,3 milioane de dolari, sprijinind programul de răscumpărare de acțiuni de 1 miliard de dolari al companiei anunțat în mai, care va îmbunătăți ratele financiare. Ultima actualizare este că 900 de milioane de dolari rămân sub autorizare.

CITESTE SI:  Evoluții bursiere: Debut pozitiv pentru indicii BVB în prima zi a săptămânii

Perspectiva managementului și așteptările pieței

Conducerea superioară a stabilit obiectivul pentru venituri pe tot anul între 3,85 și 3,95 miliarde de dolari, revizuit față de obiectivul mediu de 3,8 dolari emis odată cu rezultatele primului trimestru.

Compania se așteaptă, de asemenea, să răscumpere acțiuni suplimentare de 75 de milioane de dolari în cursul celui de-al treilea trimestru, în conformitate cu acordul său de răscumpărare a acțiunilor.

Potrivit estimărilor consensuale, previziunile de venituri pentru 2021 la 3,9 miliarde de dolari, o creștere de 59% de la an la an, sunt în conformitate cu prognozele companiei. Piața se așteaptă ca EPS să ajungă la 10,94 USD, ceea ce reprezintă o creștere de 108% față de 2020.

Privind în viitor, estimările sunt pentru o creșterea în medie de aproximativ 19% pentru 2022 și 2023 și câștigurile vor crește. într-o sumă similară în fiecare an până când EPS va atinge 15,88 USD, în 2023.

Poate fi estimată evoluția cifrelor ALGN?

În fiecare an există un nou grup de adolescenți care devin potențiali utilizatori de Invisalign, reprezentând un vânt de creștere organică pentru vânzările viitoare.

În prezent, volumele adresate adolescenților din întreaga lume reprezintă doar o treime din afacere, în timp ce potențialul este ca numărul acestora să depășească numărul utilizatorilor adulți ca cel mai mare segment. Invisalign ar putea deveni standardul pentru tratamentul ortodontic, în timp ce bretele fixe tradiționale sunt considerate pur și simplu o soluție tradițională.

În ceea ce privește direcția pieței, Align Tech susține că 15 milioane de persoane din țările dezvoltate importante aleg tratamentul recomandat direct de ortodonții din întreaga lume, iar mai mult de 13,5 milioane ar putea fi potențiali consumatori ai sistemului Invisalign.

În plus, există 500 de milioane de oameni la nivel mondial cu malocluzie, care este o aliniere imperfectă a dinților și care reprezintă, de asemenea, potențiali clienți. Cu alte cuvinte, comparativ cu cele 307.000 de cutii livrate în ultimul an, compania doar a zgâriat suprafața întregului potențial de pe piață.

În termeni de evaluare, ALGN se tranzacționează în prezent la un forward P/E de aproape 57x, care este peste intervalul superior al mediei sale istorice. Acestea fiind spuse, multiplii sunt reduși la 40x până în 2023 pe baza estimării veniturilor estimate.

Deci, acest potențial de creștere este justificat nu numai pe baza tendințelor actuale de creștere și a profitabilității crescute, ci și pe vizibilitatea pe termen lung a vânzărilor. Datele privind noii medici care recomandă și vând Invisalign pentru prima dată în fiecare trimestru vor crește probabil numărul clienților în timp, ca indiciu al veniturilor și profitului.

Serviciile conexe și impactul activităților de marketing pot funcționa pentru a capta o cotă mai mare din piața adresabilă. Propulsarea pe scară mai largă a mărcii, inclusiv în rândul adolescenților și copiilor un segment sub penetrat de companie în diverse piețe și, prin urmare, rămâne una dintre cele mai mari oportunități ale acestei companii.

Analiză tehnică

De la atingerea precedentului său maxim istoric, în 2018, compania nu a avut o performanță pozitivă pe piața bursieră, din cauza costurilor ridicate de producție și a penetrării pieței în așteptarea dezvoltării. Cu toate acestea, de la pandemie, consumatorii au văzut oportunitatea de a satisface o nevoie pe care nu o aveau încă de îndeplinit. Blocadele au permis ca, în absența interacțiunii sociale, să ne orientăm către îngrijirea personală, iar tratamentele dentare nu au făcut excepție.

Sursa: xStation

De la minimele atinse în timpul vânzării puternice la începutul anului 2020 motivate de pandemie, compania a evoluat spectaculos, cu un profit de peste 450% în doar 18 luni.

În prezent, este în poziția de a testa maximul proiectat de retragerea Fibonacci de 161,8% a mișcării delimitate de ATH din 2018 și minimul din martie 2020. Obiectivul ar fi în zona de 800 USD pe acțiune, din punct de vedere tehnic, la 814 USD.