BET
16811.2
-0.57%
BET-TR
34881.21
-0.57%
BET-FI
60140.71
-0.56%
BETPlus
2484.87
-0.58%
BET-NG
1201.09
-0.59%
BET-XT
1432.99
-0.62%
BET-XT-TR
2939.88
-0.62%
BET-BK
3082.2
-0.87%
ROTX
36892.26
-0.57%


BT Capital Partners a intermediat listarea celei mai mari emisiuni de obligatiuni corporative din istoria BVB

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

BT Capital Partners a intermediat listarea celei mai mari emisiuni de obligatiuni corporative de la BVB pentru Globalworth Real Estate Investment Limited, una dintre cele mai importante companii de investitii imobiliare axata cu precadere pe piata din Europa Centrala si de Est.

Obligatiunile corporative GWI22 se vor tranzactiona la Bursa de Valori Bucuresti in euro, in valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuata in RON. Cursul de schimb stabilit de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in ziua bancara anterioara unei sesiuni de tranzactionare este luat in considerare pentru efectuarea calculului valorii obligatiunilor corporative (exprimate in RON) a ordinelor executate in acea zi de tranzactionare. Acest curs de schimb este aplicat pe durata intregului program de tranzactionare a acestor obligatiuni corporative in acea zi de tranzactionare, se arata intr-un comunicat al Bancii Transilvania.

„Admiterea obligatiunilor corporative emise de companie la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti marcheaza un moment de referinta pentru Globalworth, pentru demersul nostru de crestere si, totodata, o promisiune pe care o facem cu privire la planurile noastre de dezvoltare. Principalul nostru obiectiv este in continuare cel de a investi, de a ne dezvolta si de a identifica noi oportunitati de crestere pe piata din Romania, iar tranzactionarea obligatiunilor corporative este un nou pas pe care il facem in aceasta directie, vizand simplificarea structurii datoriei noastre si reducerea costului mediu al datoriei”, a declarat Dimitris Raptis, Deputy CEO and Chief Investment Officer Globalworth.

CITESTE SI:  Norofert începe asamblarea unei linii de producție în SUA și atrage un partener local în acționariat

„Ne dorim ca admiterea la tranzactionare prin Bursa de Valori Bucuresti a obligatiunilor corporative emise de Globalworth sa fie un exemplu pentru alte companii si am incredere ca mediul de afaceri romanesc va incepe sa priveasca mai mult spre piata de capital ca spre o sursa de finantare. BT Capital Partners se implica foarte mult pentru a contribui la cresterea gradului de intermediere financiara din Romania si isi doreste sa devina un model in acest sens”, a mentionat Paul Prodan, Presedintele Consiliului de Administratie al BT Capital Partners.

„Cand o companie realizeaza o tranzactie cu actiuni si se listeaza la bursa ne permite sa intarim identitatea pietei de capital romanesti. Dar nu exista o piata de capital dezvoltata fara o piata a instrumentelor de imprumut, cum ar fi obligatiunile. Daca investitorii cumpara obligatiuni, acest lucru inseamna ca ei inteleg si accepta totalitatea riscurilor locale, reflectate prin dobanzile obligatiunilor. Daca investitorii cer ca obligatiunile sa fie introduse pe piata bursiera, asta inseamna ca ei apreciaza un nivel al lichiditatii si transparentei care contribuie la siguranta investitorilor. Asadar, este foarte important ca obligatiunile Globalworth, ca urmare a plasamentului global, incep tranzactionarea la Bursa de Valori Bucuresti. Suntem mandrii de acest fapt care confirma aceasta evolutie istorica a pietei de capital din Romania” a spus Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

Obligatiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzactionare pe piata reglementata a Bursei de Valori din Irlanda.

Foto credit: Seemitch | Dreamstime