BET
16009.52
0.75%
BET-TR
33218.43
0.74%
BET-FI
57504.25
1.41%
BETPlus
2375.59
0.71%
BET-NG
1140.41
0.7%
BET-XT
1367.72
0.77%
BET-XT-TR
2806.07
0.76%
BET-BK
2978.41
0.63%
ROTX
35341.99
0.96%Garanti Bank a luat 55 mil de euro de la IFC pentru finanțarea companiilor mici și mijlocii

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

IFC, membru al Grupului Băncii Mondiale, a acordat Garanti Bank România un împrumut in valoare de 55 milioane de euro pentru a contribui la finanțarea proiectelor de dezvoltare durabilă a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), se arată intr-un comunicat al institutiei.

Acesta este cel de-al șaptelea acord semnat de Garanti Group România cu IFC în ultimii șapte ani. Împreună cu această linie de credit, începând cu 2012, IFC a acordat Garanti un total de 157 de milioane de euro.

Noul împrumut va permite băncii să-și extindă acoperirea către companii mici si mijlocii, in contextul unui nivelul de intermediere financiară printre cele mai scazute din UE, extinderea acesteia fiind vitală pentru susținerea fluxului de credite către IMM-uri, care sunt parte integrantă în economia României.

Suntem mândri că avem parteneri cu viziune, cum ar fi IFC, împreună cu care putem implementa o strategie solidă de susținere a proiectelor care aduc valoare adăugată comunității, nu doar economiei. Ca inovatori în industria financiară, considerăm că este important să deschidem calea și să susținem IMM-urile, precum și companiile care dezvoltă proiecte eficiente energetic sau cele care au adoptat tehnologii bazate pe energia regenerabilă„, a declarat Ufuk Tandogan, CEO Garanti Bank.

CITESTE SI:  Ce s-a discutat la Forumul Economic Mondial: de la încetinire economică la protecționism și război comercial

Desi reformele instituționale și investițiile recente au îmbunătățit capacitatea de intervenție în caz de urgență, Romania rămâne expusă inundațiilor și cutremurelor, astfel de dezastre naturale din trecut, ducând la daune ce au totalizat mai multe miliarde de dolari. Pe măsură ce clima se încălzește, gravitatea, intensitatea și frecvența furtunilor, inundațiilor, secetelor, incendiilor și temperaturilor extreme cresc. Astfel, există o nevoie urgentă de a construi o rezistență împotriva impactului evenimentelor climatice din ce în ce mai grave.” mai precizeaza comunicatul.

Consolidarea rezistenței României la schimbările climatice prin proiectele din sectorul privat și creșterea eficienței energetice este esențială pentru o creștere neîntreruptă a economiei„, a spus Vittorio Di Bello, Manager Senior Industrial IFC. „Parteneriatul nostru cu Garanti Group România asigură, de asemenea, că întreprinderile mici și antreprenorii vor continua să aibă acces la fondurile de care au nevoie pentru a crește și a crea locuri de muncă„.

International Finance Corporation este un investitor major în economia românească și un important susținător al dezvoltării sectorului privat la nivel global.

Foto credit: Dreamstime


 

[ajax_load_more]