BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Monedele digitale se apreciază după ce Elon Musk își dezvăluie deținerile de criptomonede

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Săptămâna trecută, BTC a atins un nou maxim istoric la peste 67.000 USD, apoi a revenit și a testat suportul de la 60.000 USD. Situația arăta similar pe piața Ethereum, unde a doua cea mai populară criptomonedă a reușit să testeze maximele din mai 2021, dar nu a reușit să depășească în sus.

Alte monede alternative nu au reușit să țină ritmul cu BTC. Săptămâna trecută, starea de spirit optimistă a fost stimulată de debutul de succes al primului ETF legat de Bitcoin din SUA. Acțiunile mult-așteptatului ETF ProShares Bitcoin Strategy au crescut marți cu aproximativ 5% la debutul tranzacționării pe bursa din New York.

Fondul urmărește contracte futures pe Bitcoin de la CME, nu moneda digitală în sine. La fel ca toate celelalte ETF-uri din SUA, noile produse de la ProShares vor fi reglementate de SEC și, prin urmare, pot atrage investitori care până acum nu au fost interesați de criptomonede din cauza lipsei de reglementare.

Cu toate acestea, joi, prețul Bitcoin a scăzut în urma știrilor că ETF-ul Proshares dorește impunerea unor limite în ceea ce privește pozițiile în contractele futures ale Bitcoin de la CME.

De asemenea, mai mulți analiști din marile bănci au ridicat întrebări cu privire la faptul că lansarea noilor ETF-uri va putea atrage suficient capital nou pentru a susține raliul în curs.

Cu toate acestea, în ciuda acestor informații negative, săptămâna a fost în general pozitivă pentru majoritatea proiectelor de top. Astăzi, sentimentul pieței a fost îmbunătățit de Elon Musk, care a confirmat prin Twitter că a cumpărat o cantitate semnificativă de Bitcoin, Ethereum și Dogecoin, deși a negat că deține alte monede alternative precum Shiba Inu.

Dominanța pe piață a Bitcoin a crescut la 46,1%. Capitalizarea tuturor activelor digitale în circulație a crescut la 2.560 de miliarde de dolari, în timp ce un volum mediu zilnic de tranzacționare este înregistrat la 103,80 miliarde USD.

Bitcoin:

• Luni, noul ETF VanEck va începe tranzacționarea. Fondul va avea la bază contracte futures Bitcoin, adăugându-se la concurență înainte de o decizie inițială de reglementare privind ETF-urile fizice luna viitoare. XBTF va avea o taxă de administrare de 0,65% și va începe tranzacționarea ca al treilea ETF futures Bitcoin pe piața din SUA.

Al doilea ETF futures Bitcoin din SUA – Bitcoin Valkyrie Strategy a fost lansat vineri. VanEck intenționează, de asemenea, să lanseze un ETF fizic, Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) urmând să decidă cu privire la soarta acestuia pe 14 noiembrie.

Cronologia aprobării ETF-ului pe Bitcoin. Sursa: Arcane Research

• Cantitatea de Bitcoin deținută la bursă a scăzut – și această tendință a accelerat de la corecția din mai. În timpul raliurilor de creștere, intrările în masă de BTC către burse tind să semnaleze probabil vârful prețului, însă situația actuală este chiar una opusă.

Cantitatea de Bitcoin deținută la burse a fost în scădere constantă în ultima perioadă. Sursa: Bybt

• Produsele de investiții în active digitale au înregistrat influxuri de 80 de milioane de dolari SUA săptămâna trecută, potrivit CoinShares. Totalul activelor administrate este acum de 72,3 miliarde USD, cel mai înalt nivel înregistrat. Bitcoin a înregistrat cele mai mari intrări, totalizând 70 milioane USD, marcând a cincea săptămână consecutivă de intrări. Polkadot și Cardano au înregistrat intrări continue în valoare totală de 3,6 milioane USD și respectiv 2,7 milioane USD, în timp ce Ethereum a înregistrat ieșiri minore totalizând 1 milion USD.

Săptămâna trecută, produsele de investiții în active digitale au primit fluxuri de 80 de milioane USD săptămâna trecută. Sursa: CoinShares

Indicele Crypto Fear & Greed a atins joi „lăcomia extremă”, totuși, în cursul săptămânii, indicele a scăzut în conformitate cu acțiunea prețului BTC și se află în prezent la 72/100 – desemnând pur și simplu „lăcomie”. Acest nivel a fost atins de mai multe ori în ultimele trei luni, ceea ce poate fi un semn că a avut loc o „resetare” a sentimentului când Bitcoin se afla încă la 60.000 USD.

CITESTE SI:  Arctic Stream a raportat o creștere cu 35% a profitului net și cu 54% veniturilor în 2023

Având în vedere că vârful ciclului clasic corespunde cu un scor de 95/100 sau mai mult, implicația este că o creștere suplimentară a prețului – dacă este suficient de lentă – ar putea continua pentru o perioadă mai lungă.

Indicatorul Crypto Fear & Greed Index din 25 octombrie. Sursa: Alternative.me

Sursa: xStation5

Bitcoin începe săptămâna determinat să păstreze 60.000 USD ca suport, nivel care coincide cu retragerea Fibonacci de 23,6% a ultimului val ascendent. Dacă sentimentul actual prevalează, atunci un alt impuls ascendent către maximul istoric de la 67.000 de dolari ar putea fi lansat. Pe de altă parte, dacă vânzătorii reușesc să recapete controlul, atunci suportul de la 56.860 USD poate fi în pericol.

Ethereum:

• Viitoarea actualizare Altair a Ethereum este programată pentru 27 octombrie, iar utilizatorii se așteaptă să îmbunătățească deținerea din blockchain pe ETH2. Staking-ul și mecanismul de reducere a taxelor alimentează împreună lipsa care determină creșterea prețurilor ETH. Triple Halving se bazează pe faptul că ETH este scos în mod constant din circulație din cauza stakingului și a “arderii”.

• În timp ce prețul Ethereum continuă să crească, mai multe token-uri DeFi au scăzut. Totuși, DeFi TVL își continuă ascensiunea. Valoarea totală blocată în protocoalele Defi a depășit săptămâna trecută 233,8 miliarde de dolari.

Peste 3,59 milioane de portofele unice au interacționat cu cel puțin un protocol DeFi. Sursa: Dune Analytics

Dogecoin:

După recentele creșteri puternice ale prețului Shiba Inu, care este considerat a fi principalul concurent al Dogecoin, Elon Musk a revenit pe Twitter pentru a lăuda capabilitățile Dogecoin.

Pe 24 octombrie, fondatorul SpaceX a scris pe Twitter: „O mulțime de oameni cu care am vorbit pe liniile de producție de la Tesla sau care construiesc rachete la SpaceX dețin Doge. Nu sunt experți financiari sau tehnologi din Silicon Valley. De aceea am decis să susțin Doge – părea o monedă populară. ” Ca urmare, prețul monedei a crescut brusc și a testat nivelul de 0,2800 USD.

Chainlink:

• Associated Press va stoca date critice în blockchain-ul Chainlink. Potrivit anunțului oficial, dezvoltatorii vor crea aplicații pe blockchain pentru a accesa aceste date printr-un nod Chainlink. Utilizatorii pot folosi aceste date pentru a construi aplicații sportive în blockchain, jocuri fantasy sau investitorii care au nevoie de informații pentru a automatiza o tranzacție. AP consideră că blockchain-ul este o tehnologie fundamental importantă, care va juca un rol esențial în viața noastră de zi cu zi

Sursa: xStation5

Chainlink încă nu a reușit să revină după vânzarea din mai. Cu toate acestea, săptămâna trecută, prețul a reușit să depășească zona de rezistență majoră de la 28,70 USD, care acționează în prezent ca suport.

Dacă prevalează sentimentul actual, mișcarea ascendentă se poate accelera către următoarea zonă de rezistență situată în jurul valorii de 37,90 USD, care este marcată cu retragerea Fibonacci de 61,8% a ultimei corecții descendente și a reacțiilor anterioare ale prețurilor.