BET
16908.2
0.15%
BET-TR
35082.48
0.15%
BET-FI
60480.06
0.3%
BETPlus
2499.41
0.14%
BET-NG
1208.26
-0.17%
BET-XT
1441.87
0.07%
BET-XT-TR
2958.1
0.07%
BET-BK
3109.19
0.07%
ROTX
37104.36
0.08%


Norofert Group își consolidează echipa de conducere prin numirea lui Marcel Caruz în funcția de Director Operațiuni la nivelul grupului

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Norofert Group, principalul producător român de inputuri organice, anunță consolidarea echipei de conducere, prin cooptarea lui Marcel Caruz și numirea acestuia în funcția de Director Operațiuni (COO) în cadrul grupului. Marcel este un executiv cu o experiență de peste 15 ani în domeniul agriculturii. 

Îi urăm bun-venit lui Marcel în echipa Norofert și abia aștept să dezvoltăm împreună competitivitatea, reziliența și dimensiunea economică a companiei. În 2021, ne-am concentrat eforturile pe construirea unei echipe executive care să pună în aplicare viziunea de dezvoltare a grupului în următorii ani.

În luna iunie a acestui an ni s-a alăturat Claudiu Doboș, în calitate de Director Financiar și care într-o perioadă scurtă de timp a reușit să creeze un departament financiar profesionist și performant. Prin venirea lui Marcel, echipa noastră de conducere are în componența sa un bun dirijor, capabil să armonizeze și să organizeze exemplar operațiunile grupului,” a declarat Vlad Popescu, CEO Norofert Group.

Înainte de a se alătura Norofert, Marcel Caruz a deținut diverse funcții de conducere în companiile Agrinvest și Prutul. În cadrul Agrinvest, Marcel a deținut funcția de Project Manager, unde a fost responsabil de dezvoltarea afacerilor companiei, iar la Prutul a ocupat funcțiile de Commercial Manager și National Sales Manager.  

Sunt încântat să răspund acestei noi provocări profesionale. Vin pregătit cu tot ce am învățat și aplicat până acum, doar că vorbim de un potențial de scalare mult mai mare în sectorul agriculturii ecologice, care de la 3% trebuie să ajungă la 25% până în 2030 la noi în țară, sub impulsul Pactului Verde european.

CITESTE SI:  One United a primit o hotărâre favorabilă cu privire la dezvoltarea One Lake District

Obiectivele mele sunt de a obține excelență operațională în cadrul fiecărei linii de business a grupului, de la fermă, trecând prin producția de inputuri ecologice și până la informarea personalizată a fermierilor cu privire la tehnologiile și cunoștințele Norofert. Succesul acestora în segmentul ecologic este și obiectivul strategic al companiei.

Astfel, am în vedere susținerea inițiativelor și obiectivelor diviziilor din cadrul grupului într-o logică de coerență optimizată,” a declarat Marcel Caruz, recent numitul Director Operațiuni în cadrul Norofert Group.

În noua sa poziție, Marcel Caruz va fi responsabil de organizarea și structurarea operațiunilor Norofert prin implementarea de metode eficiente care să conducă la creșterea eficienței afacerilor grupului. Marcel va colabora direct cu Vlad Popescu.

Venirea lui Marcel Caruz în cadrul Norofert vine într-un context favorabil pentru companie, având în vedere schimbările generale care au loc la nivelul Uniunii Europene în privința trecerii la un sistem alimentar mai sănătos și mai durabil prin intensificarea activităților de agricultură ecologică.

Pe lângă creșterea ponderii suprafeței agricole cultivate ecologic, un alt aspect important al acestor schimbări este legat de reducerea folosirii pesticidelor cu 50% până în 2030 și limitarea utilizării de nutrienți.