BET
14214.4
0.74%
BET-TR
29078.79
0.73%
BET-FI
53588.62
1.68%
BETPlus
2114.01
0.7%
BET-NG
1058.08
0.57%
BET-XT
1227.02
0.85%
BET-XT-TR
2487.51
0.84%
BET-BK
2642.99
1.21%
ROTX
31278.73
1.02%SIF Moldova va investi in proiectul imobiliar rezidențial “City Ring” din București

Autor: Financial Market
Timp de citit: 1 minute

SIF Moldova, locul I in randul Societatilor de Investitii Financiare din punct de vedere al capitalizarii bursiere la finalul lunii martie, anunta o investitie intr-un nou proiect imobiliar, dezvoltat prin intermediul societatii Straulesti Lac Alfa SA, precizeaza un comunicat al societatii publicat pe site-ul BVB.

Proiectul vizeaza construirea a 1.400 apartamente, in etape, pe o suprafata de teren de aproximativ 9 ha, situata in zona de Nord Vest a municipiului Bucuresti. Arhitectura locuintelor, spatiile de relaxare, vecinatatea cu Colosseum Retail Park, transportul in comun si accesul facil spre Piata Victoriei si zona de nord a capitalei, sunt atuurile acestui proiect, care se doreste a fi „vitrina” unei noi vieti urbane de durata.

Pentru executarea proiectului SIF Moldova va investi in societatea Straulesti Lac Alfa SA alaturi de City Ring Property SRL, societate detinuta de fratii Liviu si Eugen Lepadatu, care asigura si managementul dezvoltarii
proiectului imobiliar.

Investitia totala a SIF Moldova, derulata in etape, va fi de 8,3 milioane euro. Finantarea proiectului este asigurata atat cu capital propriu, cat si cu imprumut bancar, iar valoarea de realizare estimata este de peste 100 milioane euro.

CITESTE SI:  TeraPlast integrează soluții digitale complexe în fluxul său de procese și își propune să digitizeze 80% din procesele logistice

Acesta este al treilea proiect imobiliar in care SIF Moldova investeste in Bucuresti, dupa Veranda Mall si Baba Novac Residence, iar evolutiile inregistrate in dezvoltarea si exploatarea acestor proiecte au validat strategia si deciziiile investitionale.

Ne vom concentra eforturile pe sectorul imobiliar rezidential, in special pe piata din Bucuresti, zona de Nord si adiacenta autostrazii A3. Investitia se incadreaza in strategia aprobata de actionarii SIF Moldova care vizeaza dezvoltarea unui portofoliu cu investitii de tip private equity, cu accent pe sectoarele imobiliar si agribusiness, in care sunt identificate oportunitati de crestere pe termen mediu-lung. Abordarea de tip private equity presupune o implicare directa in proiecte antreprenoriale, ce conduce la cresterea rentabilitatii activelor administrate si da posibilitatea de a compensa riscul unor posibile evolutii a participatiilor in companii listate„, mai precizeaza comunicatul.