BET
14435.35
0.15%
BET-TR
29106.74
0.15%
BET-FI
53214.95
-1.54%
BETPlus
2145.84
0.14%
BET-NG
1072.96
0.04%
BET-XT
1240.43
0.04%
BET-XT-TR
2485.12
0.04%
BET-BK
2641.06
-0.14%
ROTX
31145.37
-0.18%SUA și China au convenit să nu impună noi tarife pentru bunurile importate. Prețul petrolului crește

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Întâlnirea dintre Donald Trump și Xi Jinping a fost așteptată cu nerăbdare de către investitori, întrucât trebuia să determine sentimentul din piață.

Într-adevăr, nu a dezamăgit așteptările, anunțând un armistițiu comercial între cele două țări fapt ce a determinat ca piețele de acțiuni să deschidă în creștere sesiunea de luni.

Indicii Shanghai Composite din China si NIKKEI din Japonia au avansat cu mai mult de 2%, în timp ce contractele futures pe DAX sau SP500 indică o deschidere în creștere, câștigând 1% la începutul sesiunii din Europa.

Ce au convenit SUA și China? În primul rând, Statele Unite au promis că nu vor impune noi taxe asupra bunurilor din China (prin urmare, nu vor urma taxe de retaliere din China).

În al doilea rând, ambele țări au fost de acord să reia negocierile comerciale, iar unele detalii încă trebuie rezolvate.

În al treilea rând, Donald Trump a decis să permită Huawei să achiziționeze echipamente de la companiile americane, adăugând că el și Xi au fost de acord să ignore problema „complicată” a Huawei până la sfârșitul a ceea ce pare a fi un armistițiu comercial deschis, notează o analiză a casei de brokeraj X-Trade Brokers.

În opinia noastră, ultima parte a acestui acord ar putea avea cea mai mare însemnătate pentru piețe, deoarece armistițiul comercial a fost deja inclus în preț de piețe într-o oarecare măsură la sfârșitul săptămânii trecute. Decizia lui Trump asupra lui Huawei arată că președintele american a fost nevoit să-și relaxeze poziția (probabil) sub presiunea companiilor americane de tehnologie.

Pentru a rezuma acest subiect, deși armistițiul anunțat poate fi încurajator, acesta nu a rezolvat încă disputa comercială și există o mulțime de taxe vamale deja impuse. Astfel, ar putea fi greu pentru acțiuni să se aprecieze mai mult doar pe baza informațiilor pe care le-am obținut în weekend,” se mai arată in analiză.

Contractele futures pe SP500 au deschis la un nou maxim istoric în urma armistițiului comercial agreat de SUA și China. Sursa: xStation5

Petrol – Reducerile de producție vor fi menținute

CITESTE SI:  Franklin Templeton: Suntem cel mai bine poziționati pentru a continua să fim administratorul Fondului Proprietatea

Prețurile petrolului sunt în creștere în această dimineață, parțial datorită creșterii cererii pentru active mai riscante. În plus, avem un alt motiv pentru a justifica creșterea prețurilor la petrol: un acord preliminar încheiat între Rusia și Arabia Saudită pentru a extinde reducerile curente de producție cu 6 până la 9 luni.

Cele două țări trebuiau să ajungă la un consens la summitul G20 chiar înainte de întâlnirea OPEC de astăzi. Astfel, se pare că o nouă extindere a reducerilor de producție este deja confirmată, prin urmare, reacția la acordul oficial care va fi anunțat marți ar trebui să fie destul de limitată. Cele două cotații avansează cu 2,6% la începutul sesiunii din Europa.

Petrolul Brent se apropie de o rezistență importantă sub forma unei intersecții mediilor mobile zilnice de 50/200 DMA. Sursa: xStation5

Analiză realizată de X-Trade Brokers.

Foto credit: abc.net.au


 

[ajax_load_more]