BET
17014.65
0.26%
BET-TR
35303.33
0.26%
BET-FI
59870.7
-0.3%
BETPlus
2513.3
0.26%
BET-NG
1215.04
0.02%
BET-XT
1447.5
0.13%
BET-XT-TR
2969.62
0.12%
BET-BK
3124.34
0.12%
ROTX
37359.6
0.24%


Trump: „Nu sunt un fan al criptomonedelor dar Facebook ar putea avea nevoie de o licență bancară pentru Libra

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a declarat ieri ca nu este un fan al criptomonedelor și a sugerat chiar că Facebook, care urmează să lanseze anul acesta moneda digitală Libra, ar putea fi nevoită să-și ia o licență bancară pentru a putea intra pe piață.

Trump se aliază astfel cu alți lideri guvernamentali si de bănci centrale, inclusiv Jerome Powell, Presedintele Fed,  Bruno Le Maire, Ministrul Francez de finanțe sau Mark Carney, Guvernatorul Bancii Angliei care fac front comun impotriva monedei digitale ce urmează a fi lansată de Facebook.

El a adaugat că, dolarul american ar trebui sa fie singura și unica monedă demnă de încredere în SUA.

Daca Facebook vrea să devină bancă, trebuie să se supună tuturor reglementărilor in vigoare și să-și ia o licență” a declarat acesta pe Twitter.

Reamintim ca în urmă cu aproape o lună, reprezentanții retelei de socializare au declarat ca Libra va fi garantată de un coș de depozite bancare și titluri de stat pe termen scurt. Mai mult de atat, o organizație independentă, compusă din reprezentanți a 100 de companii și organizații non-profit printre care Vodafone, Visa, Lyft, Stripe, Mastercard sau chiar PayPal – nu numai Facebook – va guverna aceasta monedă.

CITESTE SI:  Claudiu Cazacu, XTB: Dinamica ascendentă a acțiunilor din sectorul militar - răspuns rațional sau suprareacție emoțională a investitorilor?

Însă, Facebook nu este singur în încercarea de a intra în domeniul financiar. Uber, care se numără printre companiile Big Tech care sprijină planurile Facebook de lansare a unei criptomonede, se pare că lucrează la propriul fintech care ar putea include și produse bancare.

Dar, la fel ca Facebook, brandul Uber este de asemenea în vizorul investitorilor sau autorităților de reglementare. Compania a raportat pierderi de 1 miliard de dolari în primul trimestru, a avut un IPO lipsit de valoare și este cercetat pentru propriul model de afaceri.

In acelasi timp, bancherii se tem, de asemenea, de faptul că giganții din tehnologie precum Google sau Amazon, cu acces vast la datele clienților și obiceiurile lor de consum, ar putea deveni imediat un jucător important în serviciile financiare dacă ar lansa un produs bancar.


 

[ajax_load_more]