BET
17222.24
0.35%
BET-TR
35734.04
0.35%
BET-FI
59656.48
-0.48%
BETPlus
2541.89
0.32%
BET-NG
1230.02
0.26%
BET-XT
1463.34
0.26%
BET-XT-TR
3002.16
0.26%
BET-BK
3155.26
0.07%
ROTX
37809.35
0.42%




Analiză XTB: 10 companii din SUA care merita atenția investitorilor

Autor: Financial Market
Timp de citit: 6 minute

Alegerea unei companii câștigătoare nu este o sarcină ușoară, este nevoie de mai mulți pași, de la descărcarea datelor până la analizarea acestora și pe măsură ce universul de investiții se expandează, cantitatea de muncă poate deveni copleșitoare la un moment dat.

Mai mult, merită să ne amintim că bias-ul psihologic este întotdeauna un factor semnificativ în astfel de analize. In analiza urmatoare, am adoptat o abordare diferită și am folosit un algoritm care exclude factorul emoțional și se bazează doar pe date istorice.

Am colectat date pentru peste 700 de membri ai S&P 500 din ultimii 30 de ani și pentru fiecare membru am calculat peste 80 de indicatori fundamentali precum P/E, Dividend Yield, P/B etc.[emaillocker]

Apoi, am selectat câștigătorii din trecut și am aruncat o privire mai atentă asupra lor – scopul nostru a fost să găsim un model comun, caracteristicile unui potențial câștigător.

Pentru a realiza acest lucru, modelul nostru a analizat acțiunile companiilor cu cele mai mari rate de rentabilitate din trecut și, în cele din urmă, am obținut 10 indicatori pe care ar trebui să-i analizăm în timp ce alegem un potențial câștigător.

Printre acești indicatori, cei care se remarcă cel mai mult sunt randamentul dividendului și raportul datorie netă/capitaluri proprii, care au fost sub medie în cazul câștigătorilor.

A existat o altă tendință puternică – câștigătorii păreau să aibă rezultate mult mai bune în ceea ce privește creșterea veniturilor, rata anuală de creștere compusă pe 3 ani și raportul de acoperire a numerarului comparativ cu media indicelui.

Acest set de indicatori pare să reflecte o „abordare de bun simț”, în care câștigătorii ar trebui să fie caracterizați de o creștere ridicată a vânzărilor și a veniturilor, precum și un nivel scăzut al datoriei, ceea ce reduce riscul investițiilor.

Această analiză ne-a condus la alegerea a 10 companii care s-ar putea dovedi a fi câștigătoare în viitorul apropiat. Mai jos prezentăm pe scurt fiecare dintre companiile selectate folosind acest model.

Fortinet (FTNT.US) – Securitate cibernetică

Fortinet este unul dintre liderii mondiali în industria securității cibernetice. Compania nu numai că proiectează și produce soluții software, dar produce și componente hardware și oferă servicii de securitate cibernetică.

Pandemia COVID-19 s-a dovedit a fi o oportunitate excelentă pentru Fortinet, deoarece mulți angajați au trecut de la birou la munca de acasă și cererea pentru produsele companiei a crescut.

Veniturile au crescut cu 20% în 2020, la 2,6 miliarde de dolari, în timp ce venitul net a crescut cu aproape 50% față de anul precedent. La sfârșitul anului 2020, Fortinet a achiziționat Panopta, o companie care oferă gestionarea automată a unei rețele de întreprinderi, inclusiv servere, dispozitive și baze de date, printre altele. Datorită acestui fapt, Fortinet va putea oferi soluții noi și mai performante pentru clienții săi.

Sursa: xStation5

Apple (AAPL.US) – Hardware și software

Apple nu are nevoie de nicio prezentare. Este una dintre cele mai valoroase afaceri din lume. Compania a lansat anul trecut mai multe produse de succes, de ultimă generație, care pot fi un semn excelent pentru investitori.

La sfârșitul anului 2020, Apple a lansat primul Macbook cu propriul chip M1. Are performanțe comparativ surprinzător de bune și are scopul de a schimba întreaga piață a produselor electronice de larg consum.

Venitul net al Apple a fost stabil în ultimii cinci ani, cu unele fluctuații  ușoare, iar venitul net a crescut cu 2,2 miliarde de dolari până la 57,4 miliarde de dolari în 2020.

Compania încearcă în mod constant să fie înaintea concurenței, iar cheltuielile pentru cercetare și dezvoltare au crescut în 2020 pentru a securiza poziția sa de lider.

Sursa: xStation5

Autodesk (ADSK.US) – Software

Autodesk este lider mondial în proiectarea 3D, software tehnic și servicii, iar în portofoliul său de produse se găsesc aplicații precum AutoCAD, 3ds Max sau Maya. În anul fiscal 2021, Autodesk a achiziționat Spacemaker, furnizor de software bazat pe cloud susținut de AI, care are ca scop să ajute arhitecții și proiectanții urbani să ia decizii de proiectare mai rapide.

Mai mult, compania a achiziționat recent Innovyze, producător de software inovator pentru proiectarea infrastructurii de apă, care va ajuta Autodesk să-și îmbunătățească portofoliul de produse.

Segmentul Arhitectură, Inginerie și Construcții generează peste 40% din veniturile Autodesk, care au crescut cu 86% în ultimii ani. Cererea crescută pentru proprietăți imobiliare este un semn promițător pentru Autodesk, deoarece software-ul său joacă un rol crucial în procesul de construcție.

Sursa: xStation5

NVIDIA Corporation (NVDA.US) – Procesoare grafice și cipuri

NVIDIA Corp. proiectează și dezvoltă procesoare grafice și software conex. Peste 60% din vânzări provin din segmentele sale de grafică, care include GPU-urile GeForce pentru jocuri.

Celelalte 40% din vânzări provin din segmentul Compute & Networking, care include platforme și sisteme de centre de date pentru AI și calcul accelerat. Recent, NVIDIA a lansat GeForce NOW – serviciul de streaming de jocuri, care are potențialul de a crește semnificativ veniturile companiei.

CITESTE SI:  Analiză XTB: După ce a crescut prețurile, fenomenul Taylor Swift ar putea influența și alegerile din SUA

Datorită cererii crescute pentru plăci grafice rezultate din generarea monedelor digitale, prețurile acestora au crescut. Noile cipuri CMP de la NVIDIA, concepute exclusiv pentru această activitate, ar putea deveni o nouă sursă de profit și ar putea ajuta la stabilitatea prețurilor.

În ultimul an, veniturile companiei au crescut cu 53%, la 16,7 miliarde de dolari, iar venitul net a crescut la 4,3 miliarde de dolari.

Sursa: xStation5

Advanced Micro Devices (AMD.US) – Procesoare grafice și cipuri

AMD este cunoscută pe scară largă pentru proiectarea și producerea de procesoare și plăci grafice extrem de fiabile, dar în urmă cu doar câțiva ani compania se afla la limita falimentului.

Schimbarea directorului general și introducerea de noi produse Ryzen au provocat o creștere enormă a prețului acțiunilor și au întărit poziția companiei în comparație cu Intel. Prețul acțiunilor a explodat de la nivelurile 2015-2016.

Veniturile companiei cresc în mod constant și se pare că această tendință poate fi menținută. Veniturile AMD în 2020 au crescut cu 45% față de 2019, iar venitul lor net a crescut cu peste 150%. Piața jocurilor continuă să crească, iar AMD este un jucător important în acest sector.

Sursa: xStation5

Adobe (ADBE.US) – Software

Adobe este unul dintre furnizorii de top de produse și tehnologii pentru software de calculator. Este cunoscut pentru o mare varietate de mărci, dar cele mai cunoscute sunt Acrobat, Photoshop, Illustrator și Premiere. Datele financiare pentru primul trimestru al anului 2021 și trimestrele precedente arată o creștere constantă și durabilă a veniturilor, ceea ce nu este o surpriză, având în vedere că produsele Adobe sunt în mod constant îmbunătățite și nu au concurenți semnificativi.

Prețul acțiunilor marchează noi maxime istorice, ceea ce arată și încrederea pe care investitorii o acordă companiei.

Sursa: xStation5

Home Depot (HD.US) – Vânzări de retail

Home Depot este un comerciant de retail care vinde materiale de construcții și produse pentru îmbunătățirea locuințelor. Deține peste 2.200 de magazine în toată America de Nord. Multiplele blocade nu au avut un impact semnificativ asupra Home Depot.

Compania și-a creat propria platformă de comerț electronic pentru a se adapta perioadei pandemice dificile. Cu toate acestea, ridicarea restricțiilor Covid-19 poate avea un impact pozitiv asupra companiei deoarece mulți clienți preferă să vadă și să analizeze produsele de îmbunătățire a locuințelor înainte de a le cumpăra (ceea ce nu este cazul vânzărilor prin comerț electronic).

Home Depot pare să rămână unul dintre cei mai importanți comercianți de retail de materiale pentru casă din SUA. Compania a cunoscut o creștere constantă a veniturilor și a câștigurilor pe acțiune în ultimii 5 ani.

Sursa: xStation5

Teradyne (TER.US) – Echipament de testare automată

Teradyne proiectează și produce echipamente de testare automată, sisteme pentru semiconductori și roboți industriali. Clienții lor sunt în mare parte producători de echipamente.

Se preconizează că industria echipamentelor de testare a semiconductorilor va crește cu o rată anuală de peste 3% în următorii 5 ani. Teradyne este una dintre cele două companii care domină această industrie și are un potențial ridicat de creștere.

Compania a vizat, de asemenea, o altă piață – Roboții colaborativi, sau Cobots, care sunt roboți meniți să faciliteze interacțiunea om-robot. Se așteaptă ca această piață să crească rapid în următorii ani, datorită automatizării sporite a companiilor și s-ar putea dovedi a fi o altă mare oportunitate pentru Teradyne.

Sursa: xStation5

ServiceNOW (NOW.US) – Software

ServiceNOW oferă o platformă pentru automatizarea IT, a fluxurilor de lucru pentru angajați și clienți. Își livrează software-ul prin internet, utilizând interfețe ușor de utilizat. Așa cum este cazul altor furnizori de software, ServiceNOW a beneficiat de restricțiile pandemice și de creșterea numărului celor care au muncit de acasă.

Compania a cunoscut o creștere constantă a veniturilor în ultimele două trimestre și se pare că există potențial pentru ca tendința să continue. Compania își mărește continuu cheltuielile de cercetare și dezvoltare pentru a rămâne competitivă.

Mai mult, ServiceNOW a achiziționat recent Lightstep, un startup care oferă software pentru monitorizarea performanței aplicațiilor.

Sursa: xStation5

MarketAxess (MKTX.US) – Servicii financiare

MarketAxess oferă o platformă electronică pentru clienții instituționali care tranzacționează obligațiuni corporative din SUA, cu randament ridicat și pe piețe emergente.

Peste 90% din veniturile companiei provin din comisioane. Compania a cunoscut o creștere constantă a veniturilor de la an la an în ultimii doi ani. Strategia sa este de a lărgi baza de clienți pe piețele sale existente și de a-și spori prezența în afara Statelor Unite.

Există progrese pentru acest din urmă obiectiv, deoarece MarketAxess a finalizat achiziția Regulatory Reporting Hub în 2020. Regulatory Reporting Hub a fost segmentul de raportare reglementată a Grupului Deutsche Börse, iar achiziția va contribui la consolidarea și extinderea poziției MarketAxess în Europa.

Sursa: xStation5

[/emaillocker]