BET
17594.74
-0.95%
BET-TR
37376.36
-0.6%
BET-FI
58220.96
-0.79%
BETPlus
2598.74
-0.89%
BET-NG
1260.96
-1.34%
BET-XT
1492.65
-1.03%
BET-XT-TR
3134.13
-0.66%
BET-BK
3234.45
-0.7%
ROTX
38666.42
-1.04%
Premier Energy Group publică Prospectul și anunță începerea perioadei de ofertă pentru IPO

Autor: Financial Market
Timp de citit: 4 minute

Premier Energy PLC, una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din România și Republica Moldova, anunță astăzi aprobarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară („ASF”) și publicarea prospectului pentru oferta publică inițială şi pentru admiterea la tranzacționare a acțiunilor sale pe piața reglementată a Bursei de Valori București („BVB”).

Premier Energy Group anunţă totodată că perioada de ofertă începe pe 8 mai 2024 şi este de așteptat să se încheie pe 15 mai 2024.

Detaliile ofertei
• Intervalul orientativ al Prețului de Ofertă a fost stabilit între 19 RON și 21,50 RON pe acțiune oferită.
• Oferta include până la 35.937.859 acțiuni: (i) un număr de până la 25.000.250 acțiuni noi oferite spre subscriere, și (ii) un număr de până la 6.250.063 acțiuni existente oferite spre vânzare de către principalul său acționar EMMA Alpha Holding Ltd, și un număr de până la 4.687.546 Acțiuni Supra-alocate puse la dispoziţie de EMMA Capital.
• În plus, la recomandarea Coordonatorilor Globali Comuni și în urma consultării cu aceștia, societatea și acționarul vânzător pot decide în comun să majoreze numărul de acțiuni oferite cu până la 20% din numărul de Acțiuni de Bază, reprezentând până la 6.250.063 acțiuni suplimentare, din care 80% vor fi acțiuni noi suplimentare și 20% acțiuni existente suplimentare. După finalizarea IPO, EMMA Capital va continua să dețină majoritatea acțiunilor în Premier Energy Group.
• Oferta publică inițială va consta într-o ofertă publică adresată investitorilor de retail și instituționali din România, precum și într-o ofertă adresată investitorilor instituționali internaționali eligibili. Oferta este împărțită în două tranșe ale ofertei, după cum urmează: (i) 20% din acţiunile oferite vor fi oferite iniţial Investitorilor de Retail, iar (ii) acţiunile oferite rămase vor fi oferite iniţial Investitorilor Instituționali.
• Perioada de Ofertă începe pe 8 mai 2024 şi este de așteptat să se încheie pe 15 mai 2024. Preţul de ofertă şi numărul exact de acţiuni Oferite care vor fi vândute vor fi stabilite în urma procesului de bookbuilding din cadrul Perioadei de Ofertă şi se estimează că vor fi anunţate în data de 16 mai 2024 sau în jurul acestei date. Decontarea este preconizată să aibă loc în data de 20 mai 2024 sau în jurul acestei date.

Admiterea Acțiunilor la tranzacționare şi începerea tranzacţionării la BVB este de aşteptat să aibă loc în data de 27 mai 2024 sau în jurul acestei date. Se preconizează că Acțiunile vor fi tranzacționate având simbolul „PE”.
• Investitorii de retail au dreptul la o reducere de 5% din Prețul Final de Ofertă („Prețul Final de Ofertă Redus”) pentru ordinele de subscriere depuse în mod valabil în primele 3 (trei) zile lucrătoare ale Perioadei de Ofertă (respectiv până în data de 10 mai 2024 inclusiv). Acțiunile Oferite care sunt subscrise în Tranșa Investitorilor de Retail începând cu 11 mai 2024 vor fi vândute investitorilor de retail la Prețul Final de Ofertă.
• Investitorii de retail pot subscrie prin intermediul BT Capital Partners, în unitățile Băncii Transilvania şi Alpha Bank, precum şi prin intermediul participanților eligibili ce se regăsesc pe lista publicată pe site-ul BVB. Informații suplimentare sunt disponibile pe site-urile băncilor menționate.
• Societatea va utiliza fondurile obținute în cadrul Ofertei pentru a achiziționa active de energie regenerabilă în România și în Moldova, precum și în vederea acoperirii cheltuielilor de capital realizate cu dezvoltarea de active de producere a energiei regenerabile. Societatea intenționează să distribuie sub formă de dividende 30% – 70% din profitul său net anual consolidat.

CITESTE SI:  Venituri și marjă brută în creștere pentru IMPACT în primul trimestru al anului. Dezvoltatorul imobiliar a raportat o creștere cu 21% a unităților vândute

Jose Garza, CEO Premier Energy Group, a comentat:
În ultimele săptămâni, perspectiva investiţională atractivă a Premier Energy pare să fi fost bine primită de potențialii investitori și așteptăm cu nerăbdare întâlnirile cu aceştia în zilele următoare.

Atât pentru investitorii români cât şi pentru cei internaționali, Premier Energy oferă acces la o oportunitate de investiție în domeniul tranziției energetice pe piețe cu potențial de creștere considerabil, precum și la o companie puternică din punct de vedere financiar, cu planuri ambițioase privind sectorul energiei regenerabile, cu o politică generoasă de dividende și o abordare robustă a principiilor ESG.

Prezentarea companiei
Premier Energy Group este una dintre companiile private de infrastructură energetică integrată pe verticală cu cea mai rapidă creștere din Europa de Sud-Est și unul dintre cei mai mari jucători din domeniul energiei regenerabile din regiune.

Grupul are peste 1.000 MW capacitate de generare a energiei electrice regenerabile în proprietate, management sau în dezvoltare în România și Moldova, împreună cu una dintre afacerile cu cea mai rapidă creștere în furnizarea de energie electrică din surse regenerabile în ambele ţări.

În România, Grupul este al treilea cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale cu peste 150.000 de puncte de consum. De asemenea, este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din Moldova, cu aproape un milion de puncte de consum și peste 840.000 de clienți, deservind aproximativ 70% din populația Moldovei.

În urma achiziţiei CEZ Vânzare în România, Premier Energy Group deserveşte în total un număr de aproximativ 2,4 milioane de clienți de energie electrică și gaze naturale în România și Moldova (o creştere de aproximativ 1,4 milioane), majoritatea fiind clienţi casnici și întreprinderi mici.

Premier Energy Group a fost înfiinţată în 2012, a intrat pe piaţa gazelor naturale din România în 2013, iar pe piaţa energiei electrice din Republica Moldova în 2019.

Compania este deţinută integral de EMMA Capital, care are una dintre cele mai experimentate echipe de investiţii din Europa Centrală și
de Est și Europa de Sud-Est, cu o creștere puternică și o tradiţie în crearea de valoare, precum și un model consacrat de operaţiuni în domeniul investițiilor.

În anul încheiat la 31 decembrie 2023, Grupul a generat venituri consolidate de 912,0 milioane de euro, profit net de 78,8 milioane de euro și EBITDA ajustat de 127,7 milioane de euro.