BET
17060.94
-0.35%
BET-TR
35399.37
-0.35%
BET-FI
60331.28
0.1%
BETPlus
2519.24
-0.35%
BET-NG
1223.09
-0.09%
BET-XT
1453.84
-0.25%
BET-XT-TR
2982.66
-0.25%
BET-BK
3137.7
-0.03%
ROTX
37445.35
-0.36%




Cum identificăm oportunitățile anului 2022 pe piețele de acțiuni? Workshop ONLINE – sâmbătă 9 aprilie

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Organizăm o nouă ediție a workshop-ului dedicat investițiilor pe piața de capital, susținut de Cristian Tudorescu, sâmbătă 9 aprilie, în format online.  

Sub titlul “Cum identificăm oportunitățile anului 2022 pe piețele de acțiuni?”, Cristi va lucra cu participanții pentru a contura principalele scenarii de evoluție pe piețele de acțiuni în perioada următoare.

Tiberiu Porojan, Fondatorul platformei Financial Market i-a luat un scurt interviu lui Cristi, pe care-l redăm mai jos:

TP: Cristi, de ce un nou workshop pe evaluarea acțiunilor de la bursă, chiar acum într-o perioadă relativ agitată pe piețele financiare? 

CT: Tocmai pentru că trecem prin această perioadă de volatilitate, este important să ne recăpătăm reperele investiționale și să vedem ce anume rămâne valabil în acest context și ce anume va fi supus unor riscuri semnificative. 

În acest moment strâng informații pentru a vedea unde se pot manifesta aceste riscuri, în ce sectoare și cum le putem cuantifica, atât în ce privește acțiunile internaționale cât și cele listate pe piața românească.

La fel de bine, vom vedea că în unele sectoare sau pentru unele acțiuni listate întrevedem oportunități.

TP: Cum se va desfășura workshop-ul și ce vor putea afla participanții?

companiilor de tehnologieCT: Pornim de la contextul macro internațional, unde vedem creșterea dobânzilor care este un fenomen predictibil pe următorii 1-2 ani.

Ce efect are asupra evaluărilor, în ce condiții putem vedea reveniri pe burse în următoarele luni, sau dimpotriva, care ar fi factorii care să inducă o continuare a volatilității, toate acestea le vom trata în prima parte a workshop-ului. 

Apoi trecem la studii de caz, vom trece prin 15 companii de la Bursa de Valori București și de pe bursa din SUA. La final, vom trata alte două companii, la solicitarea participanților prezenți și vom ierarhiza oportunitățile, așa cum se întrevad ele la acest moment. 

TP: Ne poti exemplifica ce companii vor face obiectul analizei, în cadrul evenimentului?

Pe baza unui sondaj realizat în rândul comunității Financial Market, iar apoi ținând cont și de anvergura emitenților ți importanța lor pe piață, am definitivat următoarea listă:

• Banca Transilvania (TLV), pentru a vedea dacă există un impact semnificativ al contextului actual pentru o bancă în special și pentru sectorul bancar de la noi, în general;

• OMV Petrom (SNP), care poate fi un beneficiar al condițiilor actuale și pentru care vom urmări și efectul celor mai recente măsuri guvernamentale în sectorul energetic;

• Nuclearelectrica (SNN), pentru a cuantifica în ce măsură rămâne un emitent atractiv și pentru viitor, în noua așezare din sectorul energetic;

• Teraplast (TRP), una dintre cele mai dinamice companii anul trecut la BVB. Se mențin așteptările și pentru 2022 sau trebuie să luăm în calcul ajustarea lor? 

CITESTE SI:  Brokerii de la BRK Financial Group recomandă Cumpărare pentru Transelectrica și un preț țintă de 36.5 lei/acțiune

• Medlife (M) ale cărei actiuni au oferit, de asemenea, randamente bune în ultimul an. Vom vedea cum arată bugetul grupului și cum putem folosi informațiile în evaluarea acțiunii;

• Purcari Wineries (WINE), cum mixăm informațiile care țin de operațional și financiar, cu riscurile care țin de proximitatea geografică față de conflict;

• One United Properties (ONE), emitent ale cărui acțiuni oferă o expunere către segmentul premium al pieței imobiliare

de pe piața AeRO am selectat Safetech Innovations (SAFE) – axată pe soluții de cybersecurity, Simtel (SMTL) – preponderent activă în domeniul energiei regenerabile și Agroland (AG) din domeniul agribusiness. Ele sunt printre cele mai frecvent menționate de către investitorii de pe segmentul AeRO.

trecând către bursa americană, ne vom pune întrebarea: “mai este vremea companiilor de creștere”? Cum se reflectă condițiile actuale în evaluarea și perspectivele unor giganți din tehnologie precum Amazon (AMZN), The Alphabet (GOOG), Meta Platforms (FB), Netflix (NFLX) și Tesla (TSLA)

Știm că cea mai apreciată parte din workshop este cea în care participanții propun 2 companii pe care să le analizam și să le evaluam pe loc, LIVE. Vom vedea de unde luăm informațiile, cum le utilizăm pentru a ne actualiza imaginea și a ne contura așteptările pentru viitor.

TP: În final, care vor fi beneficiile cu care vor pleca participanții, care va fi plusvaloarea adusă de acest curs? Te intreb pentru că, după cum știi, sunt multe tutoriale și alte cursuri disponibile pe internet.

CT: Chiar ne dorim ca investitorii să caute singuri astfel de informații și să le pună cap-la-cap, doar că ce observ din practică este faptul că ele nu sunt suficient structurate în mediul online. Și eu folosesc cel puțin 5 sau 6 surse de informare legate de date financiare, indicatori, estimări, important este cum le sintetizăm într-o imagine despre acea companie și acea actiune.

După ce investitorul are imaginea mai clară privind evaluarea și perspectivele către viitor, el poate lua o decizie mult mai informată pe portofoliul lui.

Te așteptăm, așadar, la workshop-ul nostru online din 9 aprilie.

? Suntem încă în perioada de Early Bird și poți beneficia de prețul de participare de 320 RON   (-20% față de tariful standard de 400 RON), dacă achiți până pe 4 aprilie, inclusiv.

Detalii pentru înscriere aici: https://www.financialmarket.ro/workshop-investitii/ 

După participarea LIVE la evenimentul online, vei putea revedea ulterior cele peste 4 ore de material înregistrat. De asemenea, vei avea acces la materialele suport utilizate în timpul Workshop-ului.