BET
16925
0.25%
BET-TR
35117.34
0.25%
BET-FI
60522.11
0.37%
BETPlus
2502.26
0.25%
BET-NG
1213.38
0.26%
BET-XT
1443.82
0.21%
BET-XT-TR
2962.1
0.21%
BET-BK
3112.08
0.16%
ROTX
37143.47
0.19%


Raiffeisen Asset Management lansează primul fond de investiții din România care investește în companii sustenabile

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Raiffeisen Asset Management anunță lansarea unui nou fond de investitii – Raiffeisen Global Equity – legat de ratingul ESG, adică investitiile fondului se fac tinand cont de criteriile de sustenabilitate pentru companii. Noul fond va investi in fonduri de actiuni si va avea diversificare la nivel global, iar investitiile vor tine cont, pe langa criteriile de randament, si de cele de rating ESG, publicate de companii.

Testează-ți cunoștințele financiare despre fondurile de investiții in acest quiz!

ESG (Environmental, Social, Governance) reprezinta un set de standarde pe care investitorii le urmaresc atunci cand analizează companiile in care investesc si au in vedere trei componente: (E) mediu – impactul pe care activitatea companiei o are asupra mediului inconjurator, (S) social – relatia companiei cu stakeholderii (angajati, clienti, comunitate), (G) guvernanța – masura in care compania respecta cerintele de guvernanta (leadership, respectarea normelor, drepturile actionarilor etc)

In cei 15 ani de cand activeaza pe piata, Raiffeisen Asset Management a inovat continuu si a pus in fața clienților sai optiuni potrivite fiecaruia dintre ei. Suntem bucuroși să anunțăm lansarea acestui fond, dedicat investitiilor sustenabile si responsabile. In lume exista un interes tot mai mare pentru acest tip de investitii, interes manifestat si de catre clientii Raiffeisen. Managementul responsabil duce la o mai buna gestionare a riscurilor si la obtinerea unor performante mai bune, pe termen lung” a declarat Razvan Szilagyi, CEO Raiffeisen Asset Management.

Incurajam dintotdeauna comportamentul responsabil față de clienti, angajati, furnizori, parteneri sau autoritati. Ne gandim de mai mult timp la ideea de a lansa in Romania un fond de investitii care sa tina cont de criteriile de sustenabilitate: fata de mediu, comunitate, societate, in general” a spus Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank.

Potrivit Global Sustainable Investment Alliance, la nivelul anului 2018 aproximativ 40% din totalul activelor globale ajunsesera sa fie administrate in baza unor criterii ESG, existand fonduri totale de peste 31.000 de miliarde USD plasate in active sustenabile. Aceste valori reprezentau o crestere cu 34% fata de nivelul anului 2016, iar tendinta de crestere s-a mentinut si la nivelul anului trecut.

Raiffeisen Asset Management ocupa pozitia a doua in topul companiilor de administrare a fondurilor de investitii din Romania, administrand active in valoare totala de peste 1,3 miliarde de euro. Compania administreaza in total 15 fonduri mutuale (incluzand noul fond de actiuni ESG) si un fond de pensii facultative, Pilonul III.


 

[ajax_load_more]