BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Bursa de Valori București lansează alături de ARIR primul NFT de tip artă digitală

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Asociatia Romana pentru Relatia cu Investitorii (ARIR) anunta lansarea primelor Non-Fungible Token (NFT) din piata de capital romaneasca sub forma de arta digitala, pentru a marca implinirea a cinci ani de la infiintarea Asociatiei ca promotor a celor mai bune practici in comunicarea cu investitorii.

Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de membru fondator ARIR, se alatura initiativei ARIR de a sarbatori 5 ani de la infiintare prin lansarea colectiei de NFT-uri aniversare.

Este un proiect special, inovator si ne bucuram sa fim parte din el alaturi de alti membri ai acestei asociatii care creste zilnic si tine pasul cu tendintele tehnologice. NFT-ul de tip arta digitala creat de BVB si ARIR transpune in mediul digital, folosind tehnologia blockchain, imaginea si sloganul bursei.

Multumim pe aceasta cale si echipei tinere de designeri care a lucrat la acest NFT dedicat BVB si ne-a ajutat sa ajungem astfel, si la publicul interesat de tehnologiile de ultima generatie.”, a declarat Adrian Tanase, Director General Bursa de Valori Bucuresti.

Ilustratia NFT-ului reprezinta doua personaje centrale: un robot din viitor personificand BVB si un tanar la inceput de drum, plin de aspiratii pentru un viitor de succes.

CITESTE SI:  Ascendia, selectat partener de catre ADR in proiectul „Competente in tehnologii avansate pentru IMM-uri”, finantat din Planul National de Redresare si Rezilienta

Scarile din fundal ilustreaza ascensiunea tanarului in evolutia sa. Cu fiecare treapta parcursa, cu fiecare usa deschisa catre lumea burselor (simbolizand companiile listate), cu fiecare investitie in aceste companii, tanarul progreseaza si se maturizeaza, apropiindu-se tot mai mult de viitorul de succes.

NFT-ul de tip arta digitala BVB & ARIR este realizat de Upcrafty. Brand-ul Upcrafty este un brand nou, prezent pe piata de doar 8 luni si este fondat de catre antreprenorul Andrei David si artista Szilagyi Valentina.

Upcrafty se axeaza pe doua domenii principale de activitate: design si dezvoltare web, precum si ilustratii si animatii sub marca Upcrafty Visual Arts.

Ne-am propus o celebrare inedita in acest an, cu ocazia aniversarii de 5 ani a ARIR. Astfel, am salutat deschiderea Bursei de Valori Bucuresti de a adopta noi tehnologii si de a utiliza NFT-urile pentru un proiect de comunicare cu investitorii.

Credem ca odata listata, orice companie are ca obiectiv cresterea, dezvoltarea si inovarea, utilizand inalte standarde de transparenta. Sustinem performanta companiilor listate prin proiecte concrete dedicate lor, membrilor nostri.”, a declarat Daniela Serban, Presedinte si Co-fondator ARIR.

NFT-ul BVB & ARIR este realizat in parteneriat cu Webit Labs, o companie activa in domeniul blockchain.