BET
15033.96
1.36%
BET-TR
31040.47
1.36%
BET-FI
57453.7
0.53%
BETPlus
2230.89
1.29%
BET-NG
1103.23
1.44%
BET-XT
1295.7
1.29%
BET-XT-TR
2645.03
1.29%
BET-BK
2828.99
1.31%
ROTX
33405.38
1.41%


Cât poate dura revenirea pe piața criptomonedelor? Monedele alternative se apreciază

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Indicii bursieri își continuă revenirea puternică, indicele tehnologic Nasdaq tranzacționându-se la cele mai înalte niveluri din ultima lună. Apetitul pentru risc a crescut considerabil recent, ceea ce s-a reflectat imediat în evaluarea Bitcoin și a criptomonedelor mai mici.

Investitorii au putut observa de multă vreme o corelație destul de puternică între indicii americani și prețurile criptomonedelor majore. Îmbunătățirea semnificativă a sentimentului pe piața de valori a fost benefică investitorilor în active digitale, care au început să cumpere nu doar proiecte majore, ci și așa-numitele monede alternative.

Cu toate acestea, este de remarcat faptul că Bitcoin a revenit deja cu aproximativ 30% de la minimele locale stabilite la 18.000 USD, în timp ce a avut loc un raliu și mai mare pentru Ethereum, care se pregătește pentru transformarea rețelei la versiunea 2.0, care va duce la o scădere de până la 99% a consumului de energie sau va introduce un mod de deflație pentru criptomonedă.

Datorită evaluărilor încă ridicate ale Bitcoin sau Ethereum, volatilitatea acestora poate fi limitată în comparație cu proiectele mai puțin cunoscute

După toate probabilitățile, câștigurile pieței cripto vor dura atât timp cât durează redresarea bursei, care beneficiază de temerile reduse privind o potențială recesiune.

Cu toate acestea, în timpul revenirii pe piața activelor digitale, merită să ne interesăm de proiecte mai mici, care pot aduce adesea mult mai multă volatilitate decât criptomonedele majore, cum ar fi Bitcoin sau Ethereum, care sunt tratate de către investitori drept active de refugiu pe piața criptomonedelor.

Sursa: Bloomberg

Corelația dintre Bitcoin și piața de valori a scăzut recent la nivelurile observate la începutul acestui an, sugerând că monedele digitale vor merge pe drumul lor. Cu toate acestea, pe măsură ce apetitul pentru risc crește, asistăm din nou la o creștere semnificativă a corelației dintre aceste piețe.

La ce ar trebui să acordăm atenție în viitorul apropiat pe piața criptomonedelor?

• Creșterea bruscă a corelației dintre criptomonede și indici sugerează că poate fi dificil pentru criptomonede să se redreseze fără sprijinul pieței de valori.

• Ethereum așteaptă știri despre testarea noii rețele care va avea loc în august

• Ethereum 2.0 este programat pentru a fi disponibil din septembrie, dar a fost amânat de mai multe ori anterior.

• Redresarea actuală a pieței de valori este încă foarte fragilă și persistă incertitudinea, în special în ceea ce privește creșterea ulterioară a ratei dobânzii și o potențială recesiune

• Redresarea monedelor alternative ar putea fi deosebit de puternic și poate dura atâta timp cât Bitcoin și Ethereum câștigă.

CITESTE SI:  Actualizare raport Conpet: Tarife mai mari pentru a compensa impactul volumului în scădere

• Cele mai mari câștiguri ale monedelor alternative ar putea veni pe măsură ce combustibilul pentru creșterea pieței principalelor criptomonede este epuizat, dar menținându-și nivelurile ridicate

La ce proiecte merită să fim atenți în viitorul apropiat?

Filecoin

Fundația Filecoin (creatorul Filecoin) își propune să ofere soluții tehnologice blockchain și să creeze stocare descentralizată în cadrul industriei spațiale în creștere.

Infrastructura construită de companie este așteptată să ajute la schimbul de informații, să accelereze comunicarea, reducând în același timp costul stocării datelor între Pământ și spațiu. Filecoin a semnat un contract cu gigantul american de apărare Lockheed Martin în acest scop. Parteneriatul dintre cele două entități a fost anunțat la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Algorand

Criptomoneda este susținută de fintech-ul Circle, care creează stablecoin-ul USDC și în care BlackRock a decis să investească. Algorand este menționat într-un grup de potențiali „ucigași Ethereum”, care includ Cardano, Solana și Avalanche. Evaluările monedelor alternative au crescut recent, în ciuda unui Ethereum, care încearcă să-și sporească avantajul competitiv printr-o trecere la Proof of Stake și o creștere a scalabilității rețelei.

FTX

Criptomoneda acționează ca o monedă în cadrul bursei FTX create de Sam Bankman-Fries, un cunoscut miliardar în criptomonede și investitor în tehnologia blockchain. Bursa FTX s-a bucurat recent de o creștere a popularității și a sentimentului pozitiv din partea investitorilor instituționali, datorită transparenței sale și implementării tuturor mecanismelor care îi accentuează centralizarea, cum ar fi AML și KYC.

Sursa: xStation 5

Grafic FTX, interval H4. Din punct de vedere tehnic, criptomoneda se află în prezent într-o zonă de consolidare după recentul impuls ascendent. Starea de spirit optimistă a fost oarecum estompată astăzi în zona de 30 USD, unde a fost conturată o zonă clară de aprovizionare. În prezent, putem considera zonele de 28,93 USD și 28,26 USD drept zone locale de suport.

Decentraland

Unul dintre precursorii nișei metaversului, care a devenit faimos pentru crearea unui univers original. Metaversul este acum nu doar un focar de tocilari de internet, ci și un domeniu de afaceri pentru corporații multinaționale precum casa de modă Gucci, Adidas și Google, care sunt din ce în ce mai activ implicate în desfășurarea afacerilor acolo.

Locuri de teren de pe platforma Decentraland, care se vând cu sute de mii de dolari, atrag atenția oamenilor fascinați de noile tehnologii. Atenția investitorilor a fost captată recent de vestea unui parteneriat cu Playboy, care intenționează să recreeze o proprietate iconică în lumea Decentraland.