BET
12807.55
-0.04%
BET-TR
22661.07
-0.05%
BET-FI
52596.86
-0.23%
BETPlus
1910.45
-0.06%
BET-NG
885.34
0.8%
BET-XT
1135.64
-0.03%
BET-XT-TR
2008.69
-0.04%
BET-BK
2550.98
0.06%
ROTX
27241.35
-0.1%

SeedBlink a atras 1,2 mil de euro de la fondul Catalyst România II în runda serie A

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Catalyst România Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, avându-l pe Marius Ghenea ca Managing Partner – se alătură demersurilor SeedBlink de a se extinde în Europa și de a susține ecosistemul de startup-uri tehnologice, printr-o investiție de 1,2 milioane euro ca lead-investor în runda serie A demarată de SeedBlink la finalul lunii mai.

SeedBlink, platforma de investiții în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creștere din Europa, a obținut deja, ca parte din seria A, suma de 1,1 milioane euro prin equity crowd-investing într-un timp record, la sfârșitul lunii mai, pe propria platformă.

Restul finanțării au provenit de la Catalyst România Fund II și alți investitori instituționali. Tranzacția a fost asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu.  

“Catalyst România are un istoric dovedit de investiții în companii de tehnologie și joacă un rol activ în a conduce companiile spre exituri de succes.

SeedBlink are potențialul de a îndepărta barierele tradiționale ale procesului de finanțare, atât pentru investitori, cât și pentru start-up-urile de tehnologie din întreaga Europă.

Creșterea platformei și a piețelor adresate va deschide oportunitatea pentru mai mulți participanți, atât fondatori cât și investitori retail, să beneficieze de această democratizare. Suntem entuziasmați să susținem echipa SeedBlink în această misiune”, afirmă Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst România.

Viziune: extindere în Uniunea Europeană începând din T3 2021

Viziunea SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să îmbine audiența crowd-ului, flexibilitatea investitorilor angel și structura VC-urilor.

De curând, în Board of Advisors condus de Radu Georgescu s-au alăturat Ted Cominos Jr, avocat corporate din Chicago cu peste 20 de ani de experiență în M&A, cross border, private equity/ venture capital și Pekka Mäki, Managing Partner 3TS Capital Partners cu expertiză în venture capital și pasionat de viitorul investițiilor în Europa.

“Democratizăm investițiile private în startup-uri pentru investitori individuali și ne dorim să punem la dispoziția lor cele mai bune instrumente pentru managementul strategiei de portfoliu și infrastructura pentru a beneficia de aceleași avantaje și bune practici din venture capital.

Această rundă confirmă încrederea în viziunea și potențialul SeedBlink de a accelera inovația tech în Europa prin susținerea antreprenorilor la început de drum cu «smart money»” a declarat Radu Georgescu, chairman of Board of Advisors în cadrul SeedBlink.

Rezultate remarcabile în primele 19 luni de activitate

CITESTE SI:  Compania fintech Revo Technologies, care a adus soluția financiară Mokka în România, devine partener GoMag, cea mai apreciată platformă de e-commerce din țară

Cu o comunitate de 6.000 de investitori din 15 țări, SeedBlink a lansat 47 de campanii de finanțare în ultimele 19 luni, ajutând startup-uri tech, inclusiv propria platformă, să atragă investiții totale de peste 21 milioane de euro de la investitori individuali și fonduri VC (49% din suma prin equity crowdfunding).