BET
16129.36
0.75%
BET-TR
33466.26
0.75%
BET-FI
57271.06
-0.41%
BETPlus
2391.87
0.69%
BET-NG
1154.26
1.21%
BET-XT
1376.68
0.66%
BET-XT-TR
2824.4
0.65%
BET-BK
2982.99
0.15%
ROTX
35437.71
0.27%Un grup de hackeri a furat monede Bitcoin de peste 40 de mil de dolari. Prețul petrolului, din nou în centrul atenției

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Un grup de hackeri a reusit să fure monede virtuale Bitcoin in valoare de mai mult de 40 de milioane de dolari de la Binance, una dintre cele mai mari burse de criptomonede din lume, a declarat marți compania.

Reprezentanții Binance au declarat că hackerii au fugit cu peste 7.000 de Bitcoin folosind o varietate de metode de atac pentru a trece de sistemul de securitate, care a avut loc marți.

De asemenea, acestia au reușit să obțină anumite informații despre utilizatori, cum ar fi codurile de autentificare necesare pentru conectarea la un cont Binance.

Atacatorii au avut rabdare si au acționat in mod concertat prin intermediul mai multor conturi independente si au așteptat cel mai prielnic moment. Tranzacția a fost structurată astfel incât a trecut de toate măsurile de securitate și din pacate nu am reusit să blocăm retragerile inainte de a fi executate,” au declarat reprezentanții Binance.

Compania a precizat ca monedele virtuale au fost sustrase dintr-un așa numit „hot wallet„, care gestionează aproape 2% din totalul deținerilor. „Wallet-ul” este un portofel digital care poate stoca criptomonede in mod offline, fără a fi conectat la internet, in timp ce un „hot wallet” este in permanență online.

Pana la clarificarea lucrurilor, depunerile si retragerile de monede vor fi oprite, dar tranzactionarea va continua. De asemenea, compania a declarat că va acoperi in totalitate prejudiciul, niciun cont nu va suferi de pe urma acestei actiuni.

Furtul vine intr-un moment de crestere pentru monedele virtuale, Bitcoin inregistrand o apreciere de aproape 14% in ultima luna si peste 60% de la inceputul anului.

Evolutie pret Bitcoin. Sursa Coinbase

Petrolul, în centrul atenției din cauza tensiunilor geopolitice crescânde

CITESTE SI:  Analiză XTB: Războiul din Ucraina, efecte devastatoare și asupra economiei. Un conflict din care toată lumea a avut de pierdut

Situația de pe scena comercială, deja tensionată, s-a agravat și mai puternic în urma anunțului conform căruia Iranul nu își va mai respecta unele angajamente enunțate în acordul nuclear, un răspuns clar la adresa mișcărilor întreprinse de SUA de a pune capăt scutirilor de la sancțiunile petroliere, se arată intr-o analiză a casei de brokeraj XTB Online.

Deocamdată, piețele nu par îngrijorate de scăderea prețului petrolului, care a inregistrat un declin de peste 2% in ultimele doua zile, însă acest risc geopolitic poate înrăutăți lucrurile într-un mod brusc. Această situație, luând în considerare și faptul că SUA a lansat un transportator de aeronave în Orientul Mijlociu, va fi cu siguranță în atenția traderilor de petrol.

Pret petrol. Sursa Oilprice.com

În ceea ce privește cererea din piață există un risc geopolitic semnificativ, luând în considerare tensiunile comerciale dintre SUA și China și impactul negativ pe care le-ar putea avea viitoarele taxe asupra creșterii globale, ce ar putea cauza o corecție masivă a petrolului brut săptămâna viitoare.

Indicele de referință în acest caz a înregistrat unul dintre cele mai bune rezultate de până acum în acest an, însă se estimează ca după avansul de aproximativ 35% din ultimele patru luni, prețul să scadă.

Tensiunile dintre Washington și Teheran reprezintă un risc foarte mare pentru ofertă, și orice intensificare a acestora ar putea provoca o mișcare bruscă de creștere, cu valoarea maximă din 2018 de aproximativ 86 de dolari luată în calcul drept o potențială țintă, concluzionează analiza XTB.


 

[ajax_load_more]