BET
17680.5
1.41%
BET-TR
37417.56
1.48%
BET-FI
58826.12
-0.36%
BETPlus
2609.85
1.34%
BET-NG
1264.99
1.96%
BET-XT
1497.7
1.2%
BET-XT-TR
3132.73
1.27%
BET-BK
3227.37
0.7%
ROTX
38863.86
1.44%
Antibiotice Iași reia producția de Paracetamol și Novocalmin în regim de urgență

Autor: Financial Market
Timp de citit: 2 minute

Astazi, de Ziua Mondiala a Sanatatii, Antibiotice Iasi vine cu o veste buna – pana la sfarsitul lunii aprilie va livra catre farmaciile si spitalele din Romania, Paracetamol si Novocalmin® (metamizol sodic). Decizia de a relua productia pentru aceste medicamente a fost luata, pe langa alte masuri asumate de companie, pentru a  sustine sistemul de sanatate romanesc, greu incercat in aceasta perioada.

Antibiotice Iasi a reluat fabricarea acestor produse in regim de urgenta, in contextul in care atat Paracetamolul, cat si Metamizolul sodic (medicament care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala, alternativa terapeutica pentru Paracetamol), au fost incluse in cele mai multe din ghidurile nationale de tratament in UE, ca prima optiune la initierea tratamentului febrei sau durerii provocate de infectia cu COVID 19.

”Suntem permanent vigilenti la nevoile pacientilor si medicilor romani si ne adaptam planurile de productie pentru a raspunde prompt cererii de medicamente din piata. Antibiotice Iasi dispune de resurse importante precum APP-uri (autorizatii de punere pe piata), materii prime, know-how-ul de fabricatie, pentru a fi capabila in orice moment sa produca si sa livreze o intreaga gama de medicamente pentru milioane de pacienti, inclusiv pentru tratamentul simptomatic COVID19. Astfel, decizia de a reintroduce Paracetamolul si Novocalminul® in fabricatie a fost luata pentru ca suntem si vom ramane solidari fata de sistemul medical romanesc, fata de toti pacientii romani”, a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iasi.

Evoluție acțiuni Antibiotice SA. Sursa BVB

Paracetamolul fiind considerat o alegere eficienta pentru afectiunile virale si bacteriene,  a dus la reducerea stocurilor din depozitele farmaceutice si din farmacii pentru produse ce contin aceasta substanta activa.

CITESTE SI:  Investițiile străine directe în Europa scad pentru prima dată de la pandemie

Atat Paracetamolul cat si Metamizolul sodic, fac parte din clasa de medicamente cunoscute sub denumirea de analgezice si antipiretice. Ele amelioreaza durerea si reduc temperatura corpului in caz de febra. Metamizolul sodic este recomandat pe baza de prescriptie medicala atat in durere cat si incombaterea febrei, atunci cand aceasta este refractara la alt tratament.


 

[ajax_load_more]