BET
16882.42
-0.77%
BET-TR
35029
-0.77%
BET-FI
60301.58
-0.24%
BETPlus
2495.95
-0.73%
BET-NG
1210.27
0.09%
BET-XT
1440.85
-0.75%
BET-XT-TR
2956.01
-0.75%
BET-BK
3107.11
-0.88%
ROTX
37073.64
-0.76%10 start-up-uri din tehnologie vor face parte din Acceleratorul BCR-InnovX

Autor: Financial Market
Timp de citit: 3 minute

Juriul Acceleratorului BCR-InnovX a selectat cele 10 firme care vor participa la Bootcamp-ul programului în perioada 25 martie – 14 iunie 2019. Prima cohortă a acceleratorului este dedicată start-up-urilor, cu cifră de afaceri între 100.000 de euro și 1 milion de euro, care dezvoltă soluții și produse inovatoare prin tehnologie.

Cele 10 companii selectate de juriu sunt AlphaBlock (blockchain), BOX2M (tehnologii IoT), KFactory (Tehnologii IoT și machine learning), KPEYE (platforma dedicată IMM-urilor), Maillon (platformă LendTech), Modex (Blockchain), Mo’Real Universe (platformă pentru experiențe Augmented Reality), Product Lead (soluție e-commerce), Sigtree (servicii integrate de Smart Home) și Wise Voice (dezvoltator de chatbot și asistent vocal).

Antreprenorii selectați în acceleratorul BCR-InnovX ne dau încredere că vom vedea tot mai multe companii de tehnologie lansate de români, cu succes internațional. Alături de partenerii din proiect, credem în dezvoltarea României prin inovații în tehnologie și credem că <<Imaginat de România, Codat de România sau Creat de România>> poate deveni un brand de țară. Mă aștept totodată să accelerăm noi înșine ca business, prin înglobarea unor soluții fintech selectate în accelerator și prin inovarea instrumentelor financiare de investiții în start-up-uri”, spune Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

În momentele cele mai dificile, am avut norocul să fiu înconjurat și să primesc îndrumări din partea unor oameni care m-au ajutat să trec peste obstacole. Am fondat InnovX ghidat de convingerea că este datoria mea să-i ajut pe ceilalți care au un start-up în tehnologie. Am avut multe <<Aha moments>> și toate au rezultat în urma interacțiunilor cu ceilalți antreprenori. Câteodată este nevoie doar de o discuție de 5 minute cu cineva care a avut o experiență similară, care poate să salveze ani de zile de mers într-o direcție greșită”, spune Bogdan Mănoiu, fondatorul InnovX.

Juriul acceleratorului a fost format din: Alexandru Mihailciuc (Global Head of Pre-sales UiPath), Daniel Dumitrescu (Unicorns Scout InnovX), Diana Dumitrescu (Programme Manager InnovX), Silviu Florea (Senior Fintech Developer Compensis), Andrei Bogdan Mihăescu (Senior Developer ADP), Mădălina Hagima (Partener de conducere Hristescu & Partners), Bogdan Hristescu (Director Regional Euronet), Delia Olteanu (Creditare Micro BCR) și Gabriel Pralea (Regional Corporate Director BCR). Aceștia vor fi o parte din mentorii Bootcamp-ului BCR-InnovX dedicat start-up-urilor, alături de experți internaționali în accelerarea afacerilor.

CITESTE SI:  One United Properties se extinde în segmentul locuințelor premium accesibile, printr-o nouă achiziție strategică

Toate start-up-urile din program vor învăța, prin expertiza ECSIF, să acceseze de la Bruxelles granturi pentru inovare cu valori de 50.000 de euro și vor putea să-și susțină prezentările în cadrul conferinței Startup Grind din Londra.

Acceleratorul BCR-InnovX este un proiect realizat în parteneriat cu Uipath, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Acceleratorul BCR-InnovX este un program de mentorat și accelerare de business structurat în trei etape:

• Start-ups – 10 microîntreprinderi care au avut în 2018 o cifră de afaceri între 100.000 de euro și 1 mil. euro și/sau care au atras o finanțare cuprinsă între 100.000 de euro și 1 mil. euro în ultimul an. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepțiunea legislației IMM-urilor
• Grinders – 10 studenți și/sau tineri antreprenori la început de drum. Cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă înregistrată o microîntreprindere, o întreprindere socială sau asociație/fundație pe teritoriul României (persoană juridică sau persoană fizică autorizată) în orice sector tehnologic. Cifra de afaceri pe ultimul an trebuie să fie sub 100.000 de euro.
• Scale-ups – 5 companii dezvoltate (IMM-uri), care au înregistrat în 2018 o cifră de afaceri între 1 mil. euro și 2,6 mil. euro. Cifra de afaceri se poate cumula cu cea al altor companii cu care formează un grup în accepțiunea legislației IMM-urilor.

Mai multe detali despre Acceleratorul BCR-Innox: www.bcr.ro/accelerator


 

[ajax_load_more]