BET
18147.47
0.58%
BET-TR
39523.61
0.59%
BET-FI
58529.5
-1.08%
BETPlus
2687.98
0.55%
BET-NG
1287.86
0.73%
BET-XT
1545.24
0.38%
BET-XT-TR
3312.71
0.39%
BET-BK
3374.95
0.17%
ROTX
39895.75
0.68%

Grupul TeraPlast demarează trei proiecte de investiții în valoare de 15 milioane de euro

Autor: Financial Market
2 min

Grupul TeraPlast, unul dintre cei mai importanti producatori de materiale pentru piata constructiilor si totodata cel mai mare procesator de PVC din Romania, va depune 3 proiecte de investitii, in valoare totala de 15 milioane de euro, in cadrul Schemei de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie, precizează un comunicat al companiei, pe site-ul bursei.

TeraPlast si-a propus o investitie de 6,2 milioane de euro din care 3,1 milioane de euro ar fi ajutorul de stat pentru investitia in echipamente pentru divizia de mase plastice a grupului. In cadrul acestui proiect, compania va veni cu noi inovatii pe piata granulelor din PVC, Teraplast devenind primul producator din Romania de granule fara halogen rezistente la foc, folosite pentru izolarea cablurilor electrice.

Din pozitia de lider pe piata canalizarilor exterioare, TeraPlast are in vedere extinderea capacitatii de productie de sisteme de canalizare interioara din polipropilena care sunt o alternativa superioara calitativ pentru sistemele din PVC.

Consideram ca aceasta schema de ajutor de stat se pliaza mai bine pe dimensiunea companiilor din grupul Teraplast. Dorim de asemenea sa vedem cum se transforma in realitate declaratiile facute in spatiul public de autoritati, cum ca aceasta schema vizeaza sprijinirea companiilor romanesti, pentu ca pana acum au beneficiat de ajutoare de stat cu precadere firmele straine.”, a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie al Grupului TeraPlast.

Totodata Depaco, producatorul de tigla metalica din grupul Teraplast, va deschide o unitate de productie intr-o noua locatie, de 38 mii mp in Baicoi (jud. Prahova) bugetul necesar pentru constructie si cresterea capacitatii de productie fiind de 5,2 milioane de euro, din care 1,9 milioane euro ar urma sa fie finantati din ajutor de stat.

TeraGlass va aplica pentru ajutor de stat cu un proiect de investitii de 3,5 milioane de euro, obiectivul proiectului fiind un flux nou de productie de ferestre si usi termopan, complet automatizat, care va contribui, deopotriva, la cresterea capacitatii de productie si a productivitatii muncii. Aceasta investitie vine ca urmare a cresterii cererii pentru produse TeraGlass.

Valoarea cumulata a ajutorului de stat nu depaseste 6,8 milioane de euro, suma cu care societatile beneficiare se angajaza sa contribuie la bugetul de stat prin taxe si contributii salariale suplimentare pana in 2024.

Schema prin care Grupul TeraPlast a solicitat ajutor de stat are ca obiectiv stimularea investitiilor cu impact major in economie si dezvoltare regionala. In contextul aprobarii finantarii, toate cele 3 proiecte vor fi demarate imediat.


 

[ajax_load_more]