

România 100 – Sărbătorim Centenarul Marii Unirii

Foto credit: Dragos Asaftei

23 de ani de la prima tranzacție la Bursa de Valori București
Piata locală de capital fost redeschisă în anul 1995, iar pe 20 noiembrie au fost realizate primele tranzacții. În ședința de atunci, s-au realizat 45 de tranzacții cu un volum total de 905 acțiuni care au aparținut unui număr de 6 companii listate.

O nouă emisiune de titluri de stat ediția CENTENAR
Ministerul Finanțelor Publice va lansa nouă o emisiune de titluri de stat către populație, pe doi ani si cu dobanda de 4,5%, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, a treia în cadrul programului TEZAUR– ediția CENTENAR.

România are nevoie de un model economic adaptat mileniului III
Romania a ajuns fruntașă in clasamentul mondial al burselor prin prisma randamentelor dividendelor acordate. Cu peste 8% la nivelul BET, bursa romaneasca poate fi privita ca una unde cash-ul migreaza din companii spre zone cu valoare adaugata mult mai scazută

5G în România: Motorul celei de-a 4a Revoluţii Industriale
5G va însemna o adevărată revoluție industrială și o șansă de a reduce decalajele de dezvoltare din România. Studiile arată că efectele implementării 5G se vor vedea în economia românească prin generarea de venituri de peste 4,7 mld de euro și crearea a peste 250 de mii de locuri de muncă

Politicile publice eficiente pot limita impactul dezastrelor naturale din România
Deși autoritățile din România recunosc că îmbunătățirea politicilor și a modului în care instituțiile funcționează poate să aibă un rol important în reducerea costurilor economice ale riscurilor climatice și ale dezastrelor naturale, agenda reformelor nu este finalizată.

Companiile Românești sunt tot mai responsabile față de problemele comunității
Cele mai multe dintre companii au ales sa direcționeze fondurile către ONG-uri (94%), iar domeniile către care s-au direcționat fondurile 2017 sunt: educație (68%), sănătatea (64%), serviciile sociale, cultură&mediu, sport

Fitch reconfirmă ratingul de ţară al României la BBB- şi perspectivă stabilă
Agenția de rating Fitch a reconfirmat atât calificativul recomandat investițiilor aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/F-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală

Analiză EY: România ia măsuri pentru acoperirea lipsei forței de muncă
Pe 5 noiembrie 2018 a fost promulgată prin decret Legea nr. 247/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, intrand în vigoare cu 10 noiembrie 2018.

România înregistrează un decalaj de 35% în colectarea taxei pe valoarea adaugată
Desi cota de TVA a scazut de la 24% la 19%, Romania inregistreaza in continuare un decalaj de 35,88% în ceea ce priveste colectarea taxei, autoritățile fiscale române nefiind in masura să colecteze aproximativ 36% din TVA, apreciaza specialistii EY Romania.

Amcham: realizarea planului de investiții nu este o prioritate nici anul acesta
AmCham România evidențiaza într-o analiză o serie de potențiale vulnerabilități ale proiecției bugetare pentru anul 2018, reiterând în mod special necesitatea respectării planului de investiții, pentru o creștere economică sustenabilă.

plasamentele în acțiuni dau investitorilor posibilitatea de a participa la creșterea economică a unei țări
Românii pot profita de evoluțiile pozitive ale burselor alegând să cumpere fonduri cu o componentă importantă a portofoliului orientată către acțiuni tranzacționate.

Ce instrumente de datorii preferă investitorii instituționali?
În România, finanțarea bancară tradițională rămâne cel mai popular mijloc de dezvoltare a afacerilor, indiferent de faptul că oferă un grad de îndatorare ridicat și flexibilitate limitată, procesul de investitii este lung si strict.

Agricultura românească scrie istorie în 2018, afacerile cu grâu și porumb ajungând la cote record
România înregistrează, în acest an, cel mai bun rezultat agricol din istorie. Producția record de grâu și porumb plasează cifra de afaceri din agricultură aproape de nivelul de 8 miliarde de euro, producţia de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone faţă de anul trecut, depăşind 10 milioane de tone.

România ocupă locul 44 în clasamentul mondial privind calitatea vieții și bunăstarea socială
România ocupă locul 44 din 146 de țări, fiind depășită de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene în clasamentul „Indicele de progres social 2018”. Indicele măsoară calitatea vieții și bunăstarea socială a cetățenilor din 146 de țări, analizând trei dimensiuni principale pe 12 coordonate cărora le atribuie câte un punctaj.
Despre noi
Misiunea noastră este sa construim o Românie educata din punct de vedere financiar și investițional și sa putem sa schimbam viitorul României și al românilor ca peste 100 ani sa ne uitam în urma și sa celebram o istorie marcata de creșteri economice și un popor unit în performanta pe toate planurile.